Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απέχει μισή ώρα από την Αθήνα και θυμίζει σαλέ στην Αράχωβα

Το μέρος για εκδρομή που αγαπούν οι Αθηναίοι!

20 Ιανουαρίου 2024 08:13
Απέχει μισή ώρα από την Αθήνα και θυμίζει σαλέ στην Αράχωβα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απέχει μόλις ένα μισάωρο από το κέντρο της Αθήνας, ανήκει στην Αττική και αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες Αθηναίους και όχι μόνο.

Πρόκειται για το Ορειβατικό Καταφύγιο Μπάφι, το οποίο βρίσκεται στην Πάρνηθα και μοιάζει με σαλέ στην Αράχωβα.

Είναι το ιδανικό μέρος για μια μικρή εξόρμηση από την καθημερινότητα. Μια βόλτα στην Πάρνηθα και το καταφύγιο Μπάφι, θα σας κάνει να ξεχάσετε για λίγο που βρίσκεται και θα σας γεμίσει με μπαταρίες, για την υπόλοιπη εβδομάδα.

Με την ευκαιρία δες εδώ τι αξίζεις να κάνεις για μονοήμερη στην Ελευσίνα.

Πώς θα πάτε στο Ορειβατικό Καταφύγιο Μπάφι

Η Τατοΐου, που ξεκινά από Μεταμόρφωση και φτάνει μέχρι Μενίδι, είναι ο κύριος δρόμος για να προσεγγίσουμε την Πάρνηθα. Φτάνοντας τη βάση του τελεφερίκ του καζίνο έχουμε 3 επιλογές, να συνεχίσουμε με το αυτοκίνητο, να πάρουμε το τελεφερίκ ή να παρκάρουμε και να ακολουθήσουμε κάποιο από τα μονοπάτια που οδηγούν προς τα καταφύγια.

Τι να φορέσετε

Στην Πάρνηθα, θα συναντήσετε περισσότερο κρύο, από την περιοχή σας, γι΄ αυτό φροντίστε να φορέσετε κάτι ζεστό. Καλό είναι να έχετε μαζί σας γάντια και σκούφο, ενώ τα παπούτσια που θα επιλέξετε να είναι είτε αθλητικά είτε ζεστά, αλλά άνετα μποτάκια.

Στη διαδρομή

Αφού έχετε φτάσει στην Πάρνηθα κα έχετε περάσει το σημείο με τα τελεφερίκ, στην διαδρομή προς το καταφύγιο, θα συναντήσετε όμορφα σημεία, στα οποία αξίζει να κάνετε μια στάση.

Πρώτη στάση, μπορεί να είναι το «Πάρκο των Ψυχών», με τους κορμούς από τα θεόρατα δέντρα που κάηκαν το 2007, έχουν σμιλευτεί από τον γλύπτη Ντασιώτη Σπυρίδωνα και υψώνονται στο πλάτωμα του Σανατορίου της Πάρνηθας, που λειτουργούσε μέχρι και το 1942.

Τα ελάφια

Στη συνέχεια, σε διάφορα σημεία πιο κάτω, θα συναντήσετε τα όμορφα ελάφια, τα οποία ζουν ελεύθερα στις πλαγιές του βουνού. Μπορεί να έχουν συνηθίσει την παρουσία του ανθρώπου, κα είναι πολύ φιλικά, αλλά αν τα πλησιάσεις απότομα θα τα τρομάξεις. Δείξε τους αγάπη και πλησίασε τα με σεβασμό, αν θέλεις να τους δώσεις ένα χάδι. Αν και καλό είναι να τα θαυμάσεις, από λίγο πιο μακριά.

Ελάφια στην Πάρνηθα

Στο Καταφύγιο Μπάφι

Μετά από μια όμορφη διαδρομή, θα φτάσεις στο Καταφύγιο Μπάφι, στο οποίο συνήθως θα συναντήσεις αρκετό κόσμο, καθώς αποτελεί πόλο έλξης, για τις καλές μέρες του Χειμώνα.

Στον εξωτερικό χώρο, πολλά ξύλινα τραπέζια, κατά μήκος και του καταφυγίου, γεμίζουν με παρέες και γέλια, ενώ η θέα είναι συγκλονιστική.

Τζάκι στο Καταφύγιο Μπάφι

Στον εσωτερικό χώρο, δεσπόζουν δύο τζάκια, ένα στην κεντρική σάλα, όπου μπορείς να παραγγείλεις και να κάτσεις στα λίγα τραπέζια πουν έχει και ένα στον πιο μέσα χώρο, ο οποίος διαθέτει μεγάλα μοναστηριακά τραπέζια και έχει διακόσμηση, που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε διακοπές, σε ένα υπέροχο ορεινό χωριό.

Αξίζει να δοκιμάσεις τα γλυκά τους είναι πεντανόστιμα, ενώ παράλληλα στο μενού θα βρεις και παραδοσιακά φαγητά, όπως φασολάδα.

Γλυκά στο Καταφύγιο Μπάφι

Είναι self service και παραλαμβάνεις την παραγγελία σου ο ίδιος, αφού χτυπήσει το κόκκινο κουμπάκι, στο ατομικό μηχάνημα αναμονής, που θα σου έχουν δώσει.

Στους επάνω ορόφους υπάρχει ξενώνας, ο οποίος φιλοξενεί κατά κύριο λόγο ορειβάτες.

Ας ρίξουμε μία ματιά:

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share