Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ταξίδι στον κόσμο μέσα από... 4 +1 εστιατόρια της Αθήνας

Αξίζει να τα επισκεφτείτε!

18 Σεπτεμβρίου 2023 08:05
Ταξίδι στον κόσμο μέσα από... 4 +1 εστιατόρια της Αθήνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι γεύσεις είναι ικανές να σε ταξιδέψουν σε άλλες χώρες και να σε μαγέψουν. Η Αθήνα είναι γεμάτη εστιατόρια, με κουζίνες από άλλα μέρη του κόσμου, έτοιμα να σε παρασύρουν σε ένα γαστρονομικό ταξίδι που όμοιό του δεν έχεις ζήσει. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ 2 +1 μαγαζιά στην Αθήνα που σε μεταφέρουν σε άλλη εποχή.

Το Athensmagazine.gr σου προτείνει 5 εστιατόρια της Αθήνας από τα καλύτερα του είδους τους. Έτοιμος να ταξιδέψεις, χωρίς να χρειαστεί καν να φτιάξεις βαλίτσες;

Ταξίδι στην Ιταλία μέσα από το IL BASILICO

Λεωφ. Δεκελείας 128, Νέα Φιλαδέλφεια

Το Il Basilico με τις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις ζυμαρικών και την ψημένη στον ξυλόφουρνο pizza σε ταξιδεύει στην όμορφη Ιταλία.

Το menu του εστιατορίου υπογράφει ο βραβευμένος σεφ Temi Kosova.

Η αισθητική του μαγαζιού, το ζεστό κλίμα και τα πεντανόστιμα φαγητά θα σε μαγέψουν.

Πρόκειται για ένα γαστρονομικό ταξίδι που δεν έχετε ξαναζήσει.

Ταξίδι στην Γαλλία μέσα από το Hervé Restaurant

Τριών Ιεραρχών 170, Αθήνα

Το Hervé θα σε ταξιδέψει στην Γαλλία, εκεί που το φαγητό και η μόδα έχουν την τιμητική τους. Το πρωτότυπο εστιατόριο είναι μία αξέχαστη εμπειρία καθώς για να εισέλθεις στον χώρο πρέπει να πληκτρολογήσεις τον κωδικό της κράτησής σου. Ωστόσο, παρόλο που έχει έναν μυστικό χαρακτήρα και κρύβεται έξυπνα από τον δρόμο, μόλις ανοίξει η πόρτα του είναι όλο μια αγκαλιά.

Τα ελάχιστα τραπέζια και η πίσω μικρή αυλή με κάθετους κήπους που εμπνέεται από την αρχιτεκτονική του Patrick Blanc θα σε μαγέψει.

Παράλληλα, υπάρχει ένα εντυπωσιακό γκράφιτι του γνωστού καλλιτέχνη #Misterachilles.

Ταξίδι στο Μεξικό μέσα από το Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά

Το Dos Hermanos, ένα από τα πιο διάσημα μεξικάνικα εστιατόρια της χώρας θα σε ταξιδέψει μέχρι το Μεξικό. Τα αυθεντικά μεξικάνικα φαγητά, η διακόσμηση, η μουσική αλλά και το ντύσιμο του προσωπικού είναι εμπνευσμένα από την μεξικάνικη κουλτούρα.

Με το που θα περάσεις την πόρτα αυτού του μεξικάνικου εστιατορίου θα μεταφερθείς αμέσως στο μακρινό Μεξικό, ενώ θα θέλεις να φωτογραφίσεις κάθε γωνιά του μαγαζιού.

Το εστιατόριο διαθέτει 2 ορόφους και μία αυλή. Κάθε τραπέζι και κάθε γωνιά του μαγαζιού είναι μαγικά.

Φυσικά, τα διάσημα latin party του μαγαζιού, θα σε ξετρελάνουν και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε ένα ευχάριστο και μαγικό ταξίδι.

Ταξίδι στην Ταϊλάνδη μέσα από το ANDAMAN

Αλόπης 65, Αθήνα

Κάπου στα Πετράλωνα και μετά από λίγα σκαλιά που θα ανέβεις σε ένα νεοκλασικό κτήριο, θα βρεθείς στην μακρινή Ταϊλάνδη.

Κλασικά πιάτα από την ταϊλανδέζικη κουζίνα, διακόσμηση εξωτική και πρωτότυπη και ιδιαίτερη μουσική χαρακτηρίζουν αυτό το ταϊλανδέζικο εστιατόριο.

Η διακόσμηση περιλαμβάνει καναπέδες, κόκκινα φωτιστικά μακραμέ, καφασωτά, υπερυψωμένες γωνιές με μπαμπού, μαξιλάρες, κρόσσια λευκά στα παράθυρα και φυτά, ιδανικά να σε ταξιδέψουν.

Ταξίδι στην Ινδία μέσα από το HOUSE OF FLAVOURS

Σίφνου 4, Αθήνα

H εκλεκτή ινδική κουζίνα, του House of Flavours, θα σε ταξιδέψει στην μακρινή Ινδία, εκεί που οι γεύσεις, ο πολιτισμός και η κουλτούρα διαφέρουν πολύ από της Ελλάδας.

Τα φαγητά φτιάχνονται με πάθος από τα πιο φρέσκα υλικά από τον σεφ και την ομάδα του στην εκπληκτική τους κουζίνα.

Όλα τα πιάτα δημιουργούνται την ημέρα που σερβίρονται, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία φαγητού.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share