Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

4+1 hot spots στο Κολωνάκι για να απολαύσετε το ποτό σας ή το φαγητό σας

Το Athensmagazine.gr προτείνει

5 Ιουλίου 2023 07:18
4+1 hot spots στο Κολωνάκι για να απολαύσετε το ποτό σας ή το φαγητό σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε αυτή τη συνοικία (που απλώνεται μεταξύ Βασ. Σοφίας και Λυκαβηττού) η ιστορία, η «αύρα» από μια σειρά κτήρια-σύμβολα και η αυθεντικότητα των παλιών κατοίκων συναντά την έντονη σφραγίδα της αισθητικής, των προχωρημένων καταστημάτων κάθε είδους και του πάντα stylish κοινού της.

Έτσι λοιπόν το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις καλύτερες επιλογές για να απολαύσετε το φαγητό σας ή το ποτό σας στο Κολωνάκι. Παράλληλα δείτε και τα δύο πιο δημοφιλή meeting points στη Νέα Ερυθραία που θα σας μαγέψουν.

Mayor

Από τις πιο πολυσυζητημένα μαγαζιά στο κέντρο της πόλης, με αυτό το cosmopolitan στυλ που αρμόζει σε μεγάλες μητροπόλεις! Με τον αέρα ενός fashionable νεοϋορκέζικου hot spot, ξεχώρισε αμέσως με το design του.

Η classy αισθητική, με το ξύλο και το μάρμαρο να κυριαρχούν, οι κρυφοί φωτισμοί και τα «διαστημικά» φωτιστικά στην οροφή εντυπωσιάζουν, ενώ τα βλέμματα τραβάει αναπόφευκτα πάνω της η επιβλητική μπάρα, που δημιουργεί ένα glamour σκηνικό, ιδανικό τόσο για after office drinks όσο και για casual dining! Αναπάντεχη έκπληξη, δίχως άλλο, το καταπράσινο αίθριό του στο βάθος, σπάνιο για το Κολωνάκι, που έχει κερδίσει ήδη τον επιχειρηματικό κόσμο – και όχι μόνο!

Info: Πλατεία Φιλικής Εταιρίας 19, Κολωνάκι

Mayor, Κολωνάκι

Τ5

Πολυσυζητημένο hot spot, που, τέλη του 2014, έριξε ξανά τα φώτα στην Τσακάλωφ. Οι πιστοί θαμώνες του απολαμβάνουν στο πολύ ιδιαίτερο σκηνικό του μυρωδάτους καφέδες το πρωί, after office ποτά, αλλά και sushi ή άλλες γκουρμέ απολαύσεις, ενώ το βράδυ η διάθεση απογειώνεται, µε υποδειγματικά cocktails και mainstream ακούσματα.

Info: Τσακάλωφ 5, Κολωνάκι

T5, Κολωνάκι

Μinnie the Moocher

Αυθεντικό κλασικό bar εμπνευσμένο από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης! Με "συνωμοτικό" σκηνικό που παραπέμπει σε νεοϋορκέζικη στοά και έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια, από το comfort μενού μέχρι την ενημερωμένη κάβα με premium ποτά και την classic cocktail list του, γράφει τη δική του ιστορία στον mainstream πεζόδρομο της Τσακάλωφ.

Όσο για τη μουσική υπόκρουση, εδώ θα ακούσετε πολύ ψαγμένες εκτελέσεις και σπάνιες διασκευές σε jazz, swing, soul και classic rock ακούσματα... που ξυπνούν αναμνήσεις!

Info: Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι

Minnie The Moocher, Κολωνάκι

Mai - Tai ΑΘΕΝS

Το ιστορικό μπαρ στο Κολωνάκι αναβιώνει... Το MAI TAI ΑΘENS, στο νούμερο 18 της οδού Πλουτάρχου στο Κολωνάκι, άνοιξε και πάλι τις πόρτες του, καλωσορίζοντας παλιούς φίλους και νέους θαμώνες της γνώριμης αθηναϊκής μπάρας. Tο σκηνικό που στήσανε oι ευρηματικοί Ξαβιέ Μισαηλίδης (κληρονομιά του το bar, Holy Spirit) και Γιάννης Σαμαράς (κληρονομιά του το The Trap, στη στοά Όθωνος) φλερτάρει με μια ζωηρή παλέτα εξωτικής ρίζας ενώ δείγματα art nouveau οριοθετούν την επιβλητική, κυρίαρχη μπάρα.

Έξυπνα twist και κλασικές αξίες καθορίζουν τη δυναμική του χώρου στην all day λειτουργία του με καφέ-φαγητό & ποτό. Πίσω από το μπαρ, το στιβαρό old-fashioned συναντά το δημιουργικό φρουτώδες, ενώ ο γνωστός σεφ Γιώργος Ηλιού, επιμελείται και προτείνει ένα new style bar food με ιδανικές προτάσεις για να συνοδεύσουν ευχάριστα το διάλειμμα και το ποτό σας.

Info: Πλουτάρχου 18, Κολωνάκι

Mai Tai Athens

Brasserie Lorenne

Είναι το πιο hot εστιατόριο αυτήν τη στιγμή στο Κολωνάκι. Άνοιξε τις πόρτες του στις γιορτές και είναι πολύ όμορφο. Με το που πατάς το πόδι σου σε τυλίγει γαλλική αύρα. Σκούρα μπουαζερί γύρω γύρω και ψηλά μια μπορντούρα από πολύ ταιριαστή φλοράλ ταπετσαρία.

Info: Γλύκωνος 2 Κολωνάκι

Brasserie Lorenne, Κολωνάκι

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share