Ανεπανάληπτη ανακάλυψη στην κουζίνα: Ανοίγει ρολό πατάτας και απλώνει πάνω κιμά - Το αποτέλεσμα την ξετρέλανε!

Θα θέλετε να το δοκιμάσετε κι εσείς

Τo Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια υπέροχη συνταγή! Σήμερα σας έχουμε πεντανόστιμο ρολό πατάτας γεμιστό με κιμά!

Expand player

Aν θέλετε κάτι διαφορετικό σας έχουμε και: Μοσχαρίσια μπιφτέκια με φασόλια

Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω:

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά

  • για την βάση
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα τυρί τσένταρ
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίψτε τις πατάτες στο χοντρό του τρίφτη στη συνέχεια στύψτε πολύ καλά με τα χέρια σας να φύγουν όλα τα υγρά Προσθέστε τα αυγά το τυρί το μαϊντανό το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε όλα μαζί.

Στο ταψί το τετράγωνο του φούρνου στρώνετε μία λαδόκολλα, αραδιάζετε επάνω το μείγμα της πατάτας το ψήνετε στους 180 μέχρι να ροδίσει, στη συνέχεια τα σκεπάζετε με μία πετσέτα για να ιδρώσει ούτω ώστε να μπορείτε να το βγάλετε εύκολα

Φτιάχνετε τον κιμά σας όπως εσείς θέλετε προσθέτετε μέσα μία κόκκινη πιπεριά και μία πράσινη σε κύβους, βάζετε τον κιμά επάνω στο φύλλο πατάτας και με τη βοήθεια της λαδόκολλα το τυλίγεται. Στην συνέχεια ρίχνετε πάνω στον ρολό λίγο έξτρα τυράκι επάνω και το βάζετε πάλι στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί, Βγάζετε το ρολό πατάτας από το την λαδόκολλα και το βάζετε σε πιατέλα και το κόβετε σε φέτες.

Αυτό είναι το μυστικό για να πετύχετε ζουμερό κιμά

Το ψήσιμο του κιμά δεν είναι πυρηνική φυσική και λίγο-πολύ όλοι χρησιμοποιούν μερικά μπαχαρικά παραπάνω που του δίνουν ένταση. Αν, όμως, στα μυστικά σας δεν περιλαμβάνεται η μαγειρική σόδα τότε έχετε ακόμα πολλά να μάθετε.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε τα μυστικά της γιαγιάς για να φτιάξεις τον καλύτερο κιμά.

Oι ειδικοί, λοιπόν, συστήνουν να διαλύσετε μια πρέζα μαγειρική σόδα σε λίγο νερό –προσοχή αφρίζει!- και να την ρίξετε στον κιμά σας. Αφήστε να δράσει 15 λεπτά –σίγουρα όχι πάνω από 45 λεπτά- και θα δείτε τη διαφορά.

Και για να μην μπερδευτείτε με την αναλογία που αναφέρεται παραπάνω δίνουν και ακριβείς δοσολογίες. Για ¾ του κιλού κιμά διαλύστε ¾ του κουτ. γλυκού μαγειρικής σόδας σε μερικές κουτ. σούπας νερό. Από εκεί κάντε τους υπολογισμούς ανάλογα με την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε.

Και μπορεί να απορείτε πώς η σόδα είναι ικανή να δώσει γεύση στον κιμά αλλά η εξήγηση είναι απλή: μεταβάλλοντας το pH στην επιφάνεια του κρέατος όχι μόνο του επιτρέπει να συγκρατεί περισσότερη υγρασία αλλά και να μαγειρεύεται πιο γρήγορα. Που σημαίνει ότι έχετε ένα ζουμερό κιμά χωρίς την έξτρα λιπαρότητα και την καμένη γεύση.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Οι μεγαλύτεροι σεφ προειδοποιούν: Μην ψήνετε τα μπιφτέκια στο...

Μπιφτεκάκια της γιαγιάς - Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή