Μακαρόνια με τυρί και πιπέρι, σκέτη απόλαυση!

Απλά και γρήγορα!

Αν θέλετε να μαγειρέψετε κάτι εύκολο και γρήγορο δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τη συνταγή «cacio e pepe», που δεν είναι κάτι διαφορετικά από μακαρόνια με τυρί και πιπέρι.

Expand player

Δείτε επίσης: Σου περίσσεψαν τα μακαρόνια; Φτιάξε pasta frittata! Η ιταλική συνταγή που θα λατρέψεις

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ.)
  • 300 γρ. λεπτοτριμμένο ωριμασμένο πεκορίνο (Romano ή Αμφιλοχίας)
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Κόκκοι μαύρου πιπεριού

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τους κόκκους του πιπεριού σε ένα σαγανάκι σε πολύ δυνατή φωτιά. Τους αφήνουμε για 2 λεπτά να βγάλουν το άρωμά τους αναδεύοντάς τους συνεχώς. Τους βγάζουμε και, μόλις κρυώσουν, γεμίζουμε το μύλο του πιπεριού.

Βάζουμε άφθονο νερό σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε αλάτι και αμέσως μετά τα μακαρόνια. Τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τους χρόνους του παρασκευαστή – να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε και φυλάμε το μακαρονόζουμο.

Σε ένα βαρύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο (ζωικό απαραίτητα) να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας μακαρονόζουμο και το περισσότερο πεκορίνο. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην αρπάξει το τυρί και προσθέτουμε μακαρονόζουμο μέχρι να γίνει μια σάλτσα όχι πολύ πηχτή ούτε όμως υδαρής.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας μακαρονόζουμο μέχρι να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα. Τρίβουμε από πάνω τους μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε μια τελευταία φορά. Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε τέσσερα (κατά προτίμηση ζεσταμένα) πιάτα και μοιράζουμε από πάνω το υπόλοιπο πεκορίνο. Αν θέλουμε, μπορούμε να τρίψουμε κι άλλο πιπέρι.

Ότι καλύτερο έχετε φάει: Πέννες φούρνου με κοτόπουλο

Τα μακαρόνια φούρνου είναι μία πολύ εύκολη και ωραία επιλογή για το μεσημεριανό σας τραπέζι, ειδικά για όταν θέλετε να φτιάξετε ένα νόστιμο και εντυπωσιακό γεύμα, χωρίς να σπαταλήσετε πολύ χρόνο. Παρακάτω, θα βρείτε την πιο νόστιμη συνταγή για πένες φούρνου με κοτόπουλο. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ πως θα φτιάξεις τα πιο τέλεια μακαρόνια μόνο με τυρί και πιπέρι.

Υλικά

  • 700γρ. στήθος κοτόπουλου ψημένο, σε κύβους
  • 150γρ. πέννες μίνι (μικρές) βρασμένες, λαδωμένες με 1 κουτ. σούπας
  • 75γρ. βούτυρο
  • 50γρ. αλεύρι
  • 800ml ζωμό κότας
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 50γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • ελαιόλαδο
  • 150γρ. γραβιέρα Άργους
  • 100γρ. παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε τον ζωμό.
  • Φέρνετε τη σάλτσα σε βρασμό και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και τη δάφνη. Βράζετε για 5-6 λεπτά ακόμη. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα και το ξύσμα λεμόνι. Πετάτε το φύλλο δάφνης.
  • Αναμιγνύετε τη σάλτσα με το κοτόπουλο και τις πέννες και αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα ταψί και από πάνω πασπαλίζετε με τη γραβιέρα και τη παρμεζάνα.
  • Ψήνετε στο φούρνο, στους 180οC για 25-30 λεπτά. Αφήνετε το φαγητό 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρετε.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Απολαυστικά vegan μακαρόνια με κιμά μανιταριών... που θα σε κάνει να τα χάσεις

Βάζετε ελαιόλαδο στα μακαρόνια για να μην κολλήσουν; Αυτός είναι ο λόγος που πρόκειται για το πιο μεγάλο σας λάθος