Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πώς μόνο με τυρί και πιπέρι θα φτιάξεις τα πιο τέλεια μακαρόνια

Απλά και γρήγορα!

18 Ιανουαρίου 2022 10:49
Πώς μόνο με τυρί και πιπέρι θα φτιάξεις τα πιο τέλεια μακαρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν θέλετε να μαγειρέψετε κάτι εύκολο και γρήγορο δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τη συνταγή «cacio e pepe», που δεν είναι κάτι διαφορετικά από μακαρόνια με τυρί και πιπέρι.

Δείτε επίσης: Σου περίσσεψαν τα μακαρόνια; Φτιάξε pasta frittata! Η ιταλική συνταγή που θα λατρέψεις

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ.)
  • 300 γρ. λεπτοτριμμένο ωριμασμένο πεκορίνο (Romano ή Αμφιλοχίας)
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Κόκκοι μαύρου πιπεριού

μακαρόνια τυρί πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τους κόκκους του πιπεριού σε ένα σαγανάκι σε πολύ δυνατή φωτιά. Τους αφήνουμε για 2 λεπτά να βγάλουν το άρωμά τους αναδεύοντάς τους συνεχώς. Τους βγάζουμε και, μόλις κρυώσουν, γεμίζουμε το μύλο του πιπεριού.

Βάζουμε άφθονο νερό σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε αλάτι και αμέσως μετά τα μακαρόνια. Τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τους χρόνους του παρασκευαστή – να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε και φυλάμε το μακαρονόζουμο.

Σε ένα βαρύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο (ζωικό απαραίτητα) να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας μακαρονόζουμο και το περισσότερο πεκορίνο. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην αρπάξει το τυρί και προσθέτουμε μακαρονόζουμο μέχρι να γίνει μια σάλτσα όχι πολύ πηχτή ούτε όμως υδαρής.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας μακαρονόζουμο μέχρι να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα. Τρίβουμε από πάνω τους μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε μια τελευταία φορά.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε τέσσερα (κατά προτίμηση ζεσταμένα) πιάτα και μοιράζουμε από πάνω το υπόλοιπο πεκορίνο. Αν θέλουμε, μπορούμε να τρίψουμε κι άλλο πιπέρι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share