Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σου περίσσεψαν τα μακαρόνια; Φτιάξε pasta frittata! Η ιταλική συνταγή που θα λατρέψεις

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

17 Ιανουαρίου 2022 15:54
Σου περίσσεψαν τα μακαρόνια; Φτιάξε pasta frittata! Η ιταλική συνταγή που θα λατρέψεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν έχεις μακαρόνια βρασμένα και δεν θες να τα φας πάλι με κιμά ή σάλτσα που είχες ετοιμάσει, αυτή είναι η συνταγή που χρειάζεσαι.

Είναι εύκολη, γρήγορη, πεντανόστιμη και κυρίως ιταλική. Γιατί οι Ιταλοί ξέρουν από pasta!

Δείτε επίσης: Δίαιτα με μακαρόνια: Μείνετε μισοί μέσα σε 7 μέρες τρώγοντας ζυμαρικά!

Υλικά (για σχεδόν μισό πακέτο μακαρόνια):

  • 4 αυγά
  • 100 γραμμάρια μπέικον
  • παρμεζάνα ή όποιο άλλο τριμμένο τυρί θέλεις
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρέσκο μαϊντανό κομμένο

pasta frittata

Εκτέλεση:

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρεις το μπέικον.

Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάς τα αυγά με το τυρί, αλατοπιπερώνεις και τα προσθέτεις στο σοταρισμένο μπέικον και ενώ το τηγάνι είναι ακόμα στη φωτιά.

Κόβεις τα μακαρόνια να μην είναι ολόκληρα και τα προσθέτεις και αυτά στο τηγάνι.

Ανακατώνεις καλά και συνεχίζεις το μαγείρεμα μέχρι να ψηθεί το αυγό και να πάρει χρώμα όλο το φαγητό.

Λίγο πριν το κλείσιμο προσθέτεις τον μαϊντανό.

Η pasta frittata είναι έτοιμη!

Πότε πρέπει να βάλετε αλάτι όταν φτιάχνετε μακαρόνια;

Τα μακαρόνια είναι χωρίς καμία αμφιβολία ένα φαγητό παντός καιρού, καθώς είναι γρήγορο στην εκτέλεση, αλλά και νόστιμο.

Ένα λάθος που κάνουμε πολλές φορές όταν μαγειρεύουμε μακαρόνια, είναι να βάζουμε αλάτι στην κατσαρόλα με το νερό πριν αυτό βράσει.

Παράλληλα, δείτε εδώ τη συνταγή για πατάτες ψημένες σε κρούστα αλατιού.

Αν αργεί το νερό να βράσει δεν φταίει το μάτι της κουζίνας, αλλά το αλάτι!

Το αλάτι πρέπει να μπαίνει αφού βράσει το νερό, μαζί με τα μακαρόνια. Διαφορετικά το νερό κάνει σχεδόν το διπλάσιο χρόνο να φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share