Έτσι πρέπει να ψήσετε τις μπριζόλες για να είναι ζουμερές και νόστιμες

Το κόλπο του Άντονι Μπουρντέν!

Ο Άντονι Μπουρντέν είχε εξηγήσει το Νο 1 λάθος που κάνουν όλοι σχετικά με τις μπριζόλες.

Expand player

Ζηλεύεις τις τέλεια ψημένες μπριζόλες των εστιατορίων και απορείς γιατί δεν μπορεί ποτέ να πετύχεις κάτι ανάλογο όποτε προσπαθείς στον φούρνο ή στο μπάρμπεκιου;

O σεφ Άντονι Μπούρντεν ξέρει τι φταίει και δεν μπορείς να πετύχεις την σωστά ψημένη μπριζόλα. Όπως εξηγεί, οι περισσότεροι συνηθίζουν να ψήνουν την μπριζόλα πολύ, κάτι το οποίο είναι λάθος, ωστόσο, το ακόμη μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όλοι είναι ότι τρυπάνε και «πειράζουν» το κρέας διαρκώς καθώς το ψήνουν, προσπαθώντας να δουν αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό του. Το γυρίζουν διαρκώς και στη συνέχεια το κόβουν αμέσως μόλις το βγάλουν από τη φωτιά.

Όπως τονίζει ο σεφ, το Νο 1 μυστικό για ζουμερή μπριζόλα είναι το εξής: Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμό της να την αφήσεις να «ξεκουραστεί» για 10 με 15 λεπτά. «Αυτό κάνει όλη τη διαφορά, αρκεί μόνο να την αφήσετε να “ξεκουραστεί”. Και αυτό γιατί με αυτόν τον τρόπο επανακυκλοφορούν οι χυμοί στο κρέας και έτσι η μπριζόλα σου βγαίνει τέλεια».

Η απόλυτη μαρινάδα για ζουμερές μπριζόλες

Αν μας ρωτάτε, μια μπριζόλα είναι πάντα θεσπέσια –ακόμα κι αν έχει λαδορίγανη, αλάτι και λεμόνι.
Τι είναι, όμως, καλύτερο από μία μπριζόλα; Μια μπριζόλα μαριναρισμένη, ερχόμαστε να απαντήσουμε.

Ο διάσημος σεφ Jamie Oliver μοιράζεται τη βήμα-βήμα συνταγή του για το πώς θα κάνετε το τέλειο μαρινάρισμα. Δείτε, κρατήστε σημειώσεις, συγκεντρώστε τα υλικά και μην χάνετε άλλο χρόνο

Τι θα χρειαστείτε

*Υλικά για κρέας 600-700 γραμμαρίων

  • Μια πλαστική σακούλα τροφίμων
  • 8-10 κουταλιές της σούπας Worcestershire σος (θα βρείτε στα super market)
  • 2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα
  • Λίγο δενδρολίβανο
  • Λίγο ελαιόλαδο

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Προσοχή! Αν δείτε ένα τέτοιο κρέας πετάξτε το αμέσως...Βλάπτει την υγεία σας

Το φιλέτο του φτωχού: Το μυστικό για να λιώνει το κρέας στο στόμα σας