Σοκ στη Λάρισα: «Αεροσκάφος ξήλωσε ολόκληρα κομμάτια της σκεπής στο σπίτι μας»

Από θαύμα σώθηκαν

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι ένοικοι μονοκατοικίας σε χωριό του δήμου Αγιάς στη Λάρισα, αφού το μεσημέρι της Παρασκευής, αεροσκάφος πραγματοποίησε χαμηλή διέλευση πάνω από το σπίτι.

Expand player

Ακόμα ένα συνταρακτικό περιστατικό στη Λάρισα, μετά από το θάνατο ενός άνδρα που χτυπήθηκε από κεραυνό. Συγκεκριμένα στις 13.40 το μεσημέρι της Παρασκευής, το αεροσκάφος πέρα ξυστά από το σπίτι που βρίσκονταν αρκετοί άνθρωποι, εκ τω οποίων ένα βρέφος μηνών και μία άρρωστη ηλικιωμένη γυναίκα. Ξαφνικά άκουσαν έναν πολύ δυνατό θόρυβο που κάθε δέκατο του δευτερολέπτου που περνούσε ολοένα και δυνάμωνε.

«Ακούσαμε έναν κρότο που δε μπορώ να περιγράψω. Το σπίτι ολόκληρο δονήθηκε από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι λες και γίνονταν σεισμός. Ακολούθησε ένας ακόμη πολύ ισχυρός θόρυβος για να χαθεί στα επόμενα δευτερόλεπτα. Βγήκαμε αμέσως έξω αλλά αυτό που είχε περάσει από πάνω μας, κινούνταν με τέτοια ταχύτητα που είχε εξαφανιστεί από τον ορίζοντα» δήλωσε άτομο που την ώρα του συμβάντος βρίσκονταν μέσα στο σπίτι.

Για καλή τους τύχη άφησε μόνον υλικές ζημιές. «Αφού βεβαιωθήκαμε ότι ήμασταν όλοι καλά, βγήκαμε έξω και αντικρίσαμε κάτι που δε μπορούσαμε να φανταστούμε. Ολόκληρα κομμάτια της σκεπής είχαν ξηλωθεί… Οι ζημιές όπως βλέπετε είναι μεγάλες» συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Εκ των πραγμάτων τα γεγονότα και οι μαρτυρίες οδηγούν στο πιθανότερο σενάριο της χαμηλής διέλευσης – προφανώς – μαχητικού αεροσκάφους, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Η περιοχή εξάλλου αποτελεί για όσους γνωρίζουν τα «μονοπάτια» της πολεμικής μας αεροπορίας, «αεροδιάδρομο» για το Αιγαίο. Αν αυτό βέβαια επιβεβαιωθεί, εγείρονται σοβαρά ζητήματα που άπτονται της τήρησης των κανόνων περί ασφάλειας πτήσεων.

Θρήνος στην Λάρισα: Πέθανε ο Απόστολος Γκλέτος

Θρήνος επικρατεί στην Λάρισα καθώς πέθανε ο Απόστολος Γκλέτος σε ηλικία 58 ετών. Επίσης, τραγικό θάνατο βρήκε ένας 31χρονος άνδρας στον Πύργο, ο οποίος κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες βρέθηκε στο κενό

Η κηδεία του τελέστηκε την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020 από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κάτω Σωτηρίτσα Αγιάς. Ο εκλιπών άφησε πίσω τη σύζυγό του Αποστολία Γκλέτου, τρεις γιους, γονείς, αδέλφια, ανίψια.

Πέθανε ο Γιώτης Γαβριηλίδης

Θλίψη έχει προκαλέσει στον ποντιακό ελληνισμό η είδηση του θανάτου του τραγουδιστή Γιώτη Γαβριηλίδη που με το έργο του έχει υμνήσει τον Πόντο με τον καλύτερο τρόπο. Έχασε τη μάχη μετά από μήνες αγώνα, σήμερα το πρωί.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Ιουνίου, στις 14:00, στο Κολχικό Λαγκάδα, στον τόπο όπου γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου 1960. Επίσης, στο πένθος έχει βυθιστεί η Τρίπολη Αρκαδίας, αλλά και το Πανεπιστήμιο Κρήτης από τον ξαφνικό θάνατο του Γιώργου Μπουζέτου.

Με καταγωγή από τη Θράκη, από την πλευρά του πατέρα του και την Τραπεζούντα από την πλευρά της μητέρας του, ο Γιώτης Γαβριηλίδης κατάφερε να ξεχωρίσει στο χώρο του ποντιακού τραγουδιού για περισσότερα από 40 χρόνια.

Η Πάμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με ανακοίνωσή της και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια για την απώλειά του προς την οικογένειά του.

«Ο Γιώτης Γαβριηλίδης έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών. Ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης ο οποίος με την χαρακτηριστική χροιά της φωνής του μας ταξίδευε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από ακούσματα της ποντιακής μουσικής παράδοσης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Συναγερμός στη Λάρισα: Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό των Ρομά

Σοκ στη Λάρισα: Τροχαίο ανάμεσα σε ΙΧ και φορτηγό με νεκρό