Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σοκ στη Λάρισα: 60χρονος πέθανε από κεραυνό

Τι συνέβη;

10 Ιουνίου 2020 20:30
Σοκ στη Λάρισα: 60χρονος πέθανε από κεραυνό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σοκ προκαλεί στη Λάρισα ο θάνατος ενός 60χρονου, ο οποίος σκοτώθηκε από πτώση κεραυνού στην περιοχή Κρήνη Φαρσάλων.

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης (10/6). Η σορός του 60χρονου έχει μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, ο άτυχος άνδρας βρισκόταν σε χωράφι, όταν «χτυπήθηκε» από τον κεραυνό.

Διερχόμενος πολίτης εντόπισε τον 60χρονο και ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ, ενώ προ ημερών το ίδιο έγινε με 52χρονη στη Σκόπελο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες εκδηλώθηκαν βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Μάλιστα, τα φαινόμενα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, καθώς καταγράφηκαν περίπου 800 κεραυνοί.

Σοκαριστικό βίντεο: Τριπλός κεραυνός χτύπησε αεροπλάνο

Ένα αεροπλάνο με κατεύθυνση το Λονδίνο ήρθε αντιμέτωπο με τoν άγριο βρετανικό καιρό και ο γκρίζος γεμάτος σύννεφα ουρανός της βρετανικής πρωτεύουσας ετοίμαζε στο αεροσκάφος μια τριπλή έκπληξη. Ενώ, τραγικό θάνατο βρήκε ένας 11χρονος ο οποίος χτυπήθηκε από κεραυνό ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του στην βροχή.

Συγκεκριμένα τρεις ηλεκτρικές δέσμες ξεπηδούν από τα σύννεφα και καταλήγουν στο αεροπλάνο. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα ακούγεται ο ήχος του κεραυνού. Ένας αυτόπτης μάρτυρας ήταν αρκετά γρήγορος ώστε να καταγράψει τις εικόνες από το διαμέρισμά του στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ευτυχώς το αεροσκάφος ήταν σε θέση να συνεχίσει το ταξίδι του και να προσγειωθεί ομαλά στον προορισμό του, στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.

Δείτε το βίντεο:

Θρίλερ στον αέρα: Κεραυνός «χτύπησε» αεροπλάνο! (Video)

Το απόλυτο θρίλερ στον αέρα έζησαν επιβάτες με κεραυνό να «χτυπάει» αεροπλάνο με πτήση που πήγαινε από το Μπέρμιγχαμ με προορισμό το Δουβλίνο. Ενώ, μια προσγείωση θρίλερ έγινε στη Σιβηρία με αεροσκάφος να καταλήγει σε περιοχή γεμάτη χιόνια!

Ειδικότερα, λίγα λεπτά μετά την απογείωση και ενώ ήδη ο πιλότος «πάλευε» με τους ανέμους, το αεροσκάφος της Aer Lingues «χτυπήθηκε» από έναν μεγάλο κεραυνό, αποτέλεσμα της καταιγίδας «Κιάρα» που πλήττει τη Βρετανία.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας έβλεπε τηλεόραση με τη σύντροφό του όταν παρατήρησαν μία έντονη λάμψη και άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο:

«Δεν ήταν ένας κλασσικός κεραυνός. Τα σκυλιά μας συνήθως δεν ενδιαφέρονται για τους κεραυνούς, όμως στην προκειμένη τρελάθηκαν» αναφέρει ο 31χρονος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror.

Στο αεροπλάνο δεν προκλήθηκαν ζημιές και συνέχισε κανονικά το ταξίδι του.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share