Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στη Λάρισα: Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό των Ρομά

Συναγερμός στην περιοχή

29 Μαΐου 2020 13:08
Συναγερμός στη Λάρισα: Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό των Ρομά
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού έβγαλε η τελευταία μεγάλη ιχνηλάτηση που έγινε στον οικισμό Ρομά, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα. Αγωνία επικρατεί από χθες στην περιοχή καθώς γεννήθηκε μωρό από μητέρα, η οποία είναι φορέας του φονικού ιού.

Στην συγκεκριμένη ιχνηλάτηση -που έγινε την 14η ημέρα στο πλαίσιο του «Σχεδίου 0 - 7 - 14»- είχαν ληφθεί συνολικά 351 δείγματα. Από τα πέντε θετικά δείγματα, τα τέσσερα ελήφθησαν από οικογένειες στις οποίες ήδη υπήρχε παλαιότερα κρούσμα, ενώ το ένα θετικό δείγμα είναι υπό διερεύνηση.

Η συγκεκριμένη εικόνα κρίνεται ικανοποιητική, καθώς παραμένει χαμηλά ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού στην κοινότητα μεταδίδει το larissanet.gr. Πλέον σήμερα γίνεται νέα ιχνηλάτηση.

55χρονη αρνήθηκε να κάνει τεστ για κορωνοϊό - Πήγαινε εμπύρετη για έξι μέρες στη δουλειά της (Video)

Εμπύρετη για έξι μέρες πήγαινε στη δουλειά της μια 55χρονη δημόσια υπάλληλος η οποία πιθανολογείται να ήταν θετική στον κορωνοϊό καθώς παρουσίαζε όλα τα συμπτώματα ενώ αρνήθηκε να της γίνει το τεστ. Ενώ, «καμπανάκι» για βέβαιη επάνοδο του νέου κορωνοϊού έκρουσε την Πέμπτη ο Σωτήρης Τσιόδρας επιχειρώντας να αντιμετωπίσει τον εφησυχασμό μερίδας των πολιτών.

Σύμφωνα με το OPEN, η 55χρονη πήγε στον γιατρό υπηρεσίας και του είπε πως είχε 39 πυρετό, εμετούς και διάρροιες, σχολιάζοντας ωστόσο, πως δεν πιστεύει ότι είχε κάτι.

Ο γιατρός της είπε πως έχει όλα τα συμπτώματα του κορωνοϊού και την παρακάλεσε να καλέσουν τον ΕΟΔΥ και να απολυμάνουν το γραφείο της, με την ίδια να αρνείται. Ο γιατρός επέμεινε και η γυναίκα ισχυρίστηκε πως επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ πριν από μία εβδομάδα και της είπαν να μην ανησυχεί.

Εν τέλει ο γιατρός κάλεσε ασθενοφόρο και η 55χρονη είπε στο πλήρωμα του ασθενοφόρου να την πάει στο σπίτι της, αλλά της αρνήθηκαν λέγοντας μάλιστα πως έξι μέρες που έχει συμπτώματα μετακινείται με τον Προαστιακό. Οι γιατροί στο ΚΑΤ εξέτασαν τη γυναίκα, η οποία έφυγε από το νοσοκομείο υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση.

Το κινητό της έχει παραμείνει στο γραφείο της που έχει σφραγιστεί, από τα δύο σταθερά τηλέφωνα που έχει δώσει για επικοινωνία το ένα δεν λειτουργεί.

Ο διοικητής του ΚΑΤ είχε επαφές με την δημόσια υπηρεσία, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ και αφού εντόπισε το κινητό της, της έστειλε μήνυμα να πάει στο νοσοκομείο γιατί κινδυνεύει η ζωή της. Η γυναίκα απάντησε πως θα πάει στο νοσοκομείο Κορίνθου και ο διοικητής του ΚΑΤ τηλεφώνησε στον διοικητή της Κορίνθου καλώντας τον να την κρατήσει για να της γίνει το τεστ. Εν τέλει της έγινε το τεστ στην Κόρινθο και την Παρασκευή θα βγουν τα αποτελέσματα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share