Βόλος: Συνεχίζεται η μεγάλη μάχη για να παραμείνει στη ζωή η 9χρονη - Έπαθε τρεις φορές ανακοπή

Ένα γλυκό της προκάλεσε όλη αυτή την περιπέτεια

Βόλος: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με την περιπέτεια του 9χρονου κοριτσιού που κάνει τα πάντα για να παραμείνει στη ζωή μετά το αλλεργικό σοκ που της είχε προκληθεί. Επίσης σημειώνεται ότι το κορίτσι έχει μεταφερθεί από το νοσοκομείο του Βόλου και έχει πάει στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Expand player

Συγκεκριμένα ένα κορίτσι 9χρονών δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από αλλεργικό σοκ που υπέστη στο σχολείο όταν έφαγε ένα γλυκό.

Βόλος: Η κατάσταση του κοριτσιού

Ειδικότερα οι γιατροί του νοσοκομείου όπου διεκομίσθη εσπευσμένα από το Βελεστίνο του Βόλου η μικρή μαθήτρια καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να βελτιώσουν την κατάσταση της υγείας της. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η 9χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ εξαιτίας ενός γλυκού που έφαγε στο σχολείο της και περιείχε ξηρούς καρπούς, βρίσκεται σε καταστολή στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας Παίδων του νοσηλευτικού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης και της χορηγείται φαρμακευτική αγωγή.

Οι γιατροί μιλούν για μια δύσκολή κατάσταση η οποία προς το παρόν δείχνει να έχει σταθεροποιητικές τάσεις.

Το χρονικό του περιστατικού και οι πολλαπλές ανακοπές

Το κοριτσάκι αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Βελεστίνου και στη συνέχεια στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου. Οι γιατροί που την εξέτασαν μιλούν για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό. Το κοριτσάκι υπέστη 3 φορές ανακοπή και οι δεκάδες γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος του νοσοκομείο του Βόλου, υπερέβαλαν εαυτό και κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Μόλις κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες έδωσαν εντολή για τη διακομιδή της στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Στο πλευρό της μικρής βρίσκονται οι γονείς της αλλά και συγγενείς της οι οποίοι προσεύχονται να κυλήσουν όλα καλά και το κοριτσάκι να κερδίσει την μάχη για τη ζωή της.

Πάτρα: Τρίχρονη σώθηκε από τους γιατρούς με πρωτοποριακή μέθοδο

Πάτρα: Το 2020 κατάφερε να μας αφήσει και με ένα καλό γεγονός όπου ένα τρίχρονο κοριτσάκι κατάφερε να σωθεί από τους γιατρούς με μία πρωτοποριακή μέθοδο. Επίσης ένα κοριτσάκι "έχασε" τη ζωή του όταν δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι όταν πήγαινε για ψώνια με την μητέρα της.

Συγκεκριμένα ένα τρίχρονο κοριτσάκι στην Πάτρα που πάλευε για τη ζωή του κατάφερε να σωθεί από τους γιατρούς με μία πρωτοποριακή μέθοδο λόγω της σοβαρής κρίσης άσθματος που είχε.

Πάτρα: Η πρωτοποριακή μέθοδος

Ειδικότερα τη ζωή ενός τρίχρονου κοριτσιού κατάφεραν να σώσουν οι γιατροί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και τη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, μετά από σοβαρή κρίση άσθματος που υπέστη το νήπιο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι γιατροί εφάρμοσαν μια πρωτοποριακή μέθοδο, με τη χρήση μείγματος ηλίου, στο κοριτσάκι, το οποίο έφτασε στο Καραμανδάνειο σε ημιθανή κατάσταση. Η μικρή Βιολέτα διασωληνώθηκε στο Καραμανδάνειο όπου υπήρχε έμπειρη αναισθησιολόγος –κάτι που θεωρήθηκε μια ευτυχής συγκυρία.

"Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια"

«Το βαρύ άσθμα, είναι ίσως η πιο δύσκολη διασωλήνωση που μπορεί να γίνει» είπε ο Διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες

Συνέχισε λέγοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό που έτυχε να είναι εκεί μια έμπειρη γιατρός γιατί είναι πολύ δύσκολη κατάσταση η διασωλήνωση, δεν είναι καθόλου απλό πράγμα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην κ. Τρίγκα (σ.σ. το όνομα της αναισθησιολόγου) για αυτό όπως και στους ανθρώπους του ΕΚΑΒ που έκαναν τη διακομιδή σε αυτές τις τόσο κρίσιμές συνθήκες».

"Είμαστε η μοναδική ΜΕΘ που διαθέτει αυτό το σταθμό ηλίου"

Μάλιστα, η αναισθησιολόγος συνόδευσε τη μικρή μέχρι τη ΜΕΘ, όπου υπάρχει μονάδα χορήγησης ηλίου.

«Είμαστε η μοναδική ΜΕΘ που διαθέτει αυτό το σταθμό ηλίου. Ξέρετε όταν ένας ασθενής έχει πολύ σοβαρό άσθμα όπως εν προκειμένω η τρίχρονη, απειλείται άμεσα η ζωή του. Κλείνουν οι βρόγχοι και δεν μπορεί να μπει αέρας. Αυτό το μίγμα διεισδύει στους στενωμένους βρόγχους και εξασφαλίζεται ο απαιτούμενος χρόνος για να κρατηθεί ο ασθενής στη ζωή. Έτσι έγινε και με τη μικρή μας η οποία ήταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και την κρατήσαμε στη ζωή» τόνισε ο κ. Ηλιάδης.

Είναι η δεύτερη φορά που χρησιμοποιείται ο σταθμός ηλίου σε ασθενή και η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται σε παιδί.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Φρίκη στην Ιταλία: 10χρονο κορίτσι πέθανε από ασφυξία μετά από «παιχνίδι» στο Tik Tok

Τραγωδία στην Πάτρα: "Έχασε" τη ζωή της η 8χρονη Ειρήνη που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση