Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Φρίκη στην Ιταλία: 10χρονο κορίτσι πέθανε από ασφυξία μετά από «παιχνίδι» στο Tik Tok

Τραγωδία...

22 Ιανουαρίου 2021 22:46
Φρίκη στην Ιταλία: 10χρονο κορίτσι πέθανε από ασφυξία μετά από «παιχνίδι»  στο Tik Tok
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τραγική κατάληξη είχε για ένα 10χρονο κοριτσάκι στην Ιταλία η ενασχόληση με το TikTok καθώς πέθανε από ασφυξία ενώ τραβούσε βίντεο στο πλαίσιο μιας πρόκλησης στη διαδικτυακή πλατφόρμα. Επίσης, τραγικό θάνατο βρήκε μια 20χρονη στο Μεξικό όταν πυροβολήθηκε ενώ γύριζε βίντεο για το TikTok.

To 10χρονο κοριτσάκι από το Παλέρμο, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa.it, είχε δέσει μία ζώνη γύρω από το λαιμό του για να πάρει μέρος στο Blackout Challenge του Tik Tok.

Όταν οι γονείς βρήκαν το παιδί, αμέσως το οδήγησαν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε καρδιακό επεισόδιο. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το 10χρονο κοριτσάκι κατέστη εγκεφαλικό νεκρό και οι τραγικοί γονείς ενέκριναν την δωρεά οργάνων.

10χρονο κορίτσι πέθανε από ασφυξία μετά από «παιχνίδι» στο Tik Tok

Οι αστυνομικές Αρχές του Παλέρμο διέταξαν έρευνα για το περιστατικό και κατέσχεσαν το κινητό τηλέφωνο του ανήλικου παιδιού ώστε να μελετηθούν μηνύματα και συνομιλίες.

Από την πλευρά της, η πλατφόρμα του Tik Tok εξέφρασε τη λύπη της για το περιστατικό, τονίζοντας πως η ασφάλεια των χρηστών της είναι η απόλυτη προτεραιότητα, αλλά και αποποιούμενο οποιαδήποτε επικινδυνότητα στο περιεχόμενό της.

Νεκρή 15χρονη - Η νέα μόδα στο Tik Tok που την οδήγησε στο θάνατο

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα 15χρονο κορίτσι, που πήρε υπερβολική ποσότητα ενός αντιαλλεργικού φαρμάκου για ένα challenge που τείνει να γίνει «μόδα» στο TikTok.

Η Κλόε Φίλιπς από τις ΗΠΑ λέγεται ότι πέθανε αφού πήρε υπερβολική δόση αντιισταμινικών φαρμάκων στο πλαίσιο ενός challenge στο TikTok. Ενώ, μια 19χρονη από το Κόκομο της Ιντιάνα κατηγορείται ότι έγδαρε ζωντανή μία γάτα και ανέβασε βίντεο στο TikTok

Στο «Benadryl Challenge», όπως ονομάζεται, οι χρήστες καλούνται να πιουν υπερβολικά μεγάλες ποσότητες αντιισταμινικών φαρμάκων για να έρθουν σε κατάσταση «νιρβάνας» αλλά οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η υπερβολική δόση της διφαινυδραμίνης, της ουσίας που περιέχουν τα φάρμακα για τις αλλεργίες, μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Νεκρή 15χρονο λόγω Tik tok

Η θεία της Κλόε, Τζάνετε Σίσι, Λίζουρ, προειδοποίησε μέσω Facebook για τη νέα αυτή μόδα που κόστισε τη ζωή της ανηψιάς της, αλλά το ποστ έχει πια κατέβει, σύμφωνα με τη «Sun».

«Η υπερβολική δόση Benadryl μπορεί να προκαλέσει επιληπτική κρίση και καρδιακή ανακοπή. Αν υπάρχει τέτοια “μόδα” στο TikTok είναι πολύ επικίνδυνη» είπε ο Ντέιβιντ Τζούρλινκ, επικεφαλής του τμήματος κλινικής φαρμακολογίας και τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. «Δεν πρέπει να πειραματίζεται κανείς με τέτοια πράγματα» υπογραμμίζει και εξηγεί ότι η υπερβολική δόση του Benadryl μπορεί να προκαλέσει υπνηλία, σύγχυση, θολή όραση ακόμα και κώμα».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share