Έφτασαν τους 120 οι νεκροί του κορωνοϊού στην Ελλάδα - Γυναίκα 101 ετών απεβίωσε στο «Σωτηρία»

Συμβαίνει τώρα!

Τους 120 έφτασαν πια οι νεκροί στην χώρα μας από κορωνοϊό, με μια γυναίκα 101 ετών να αποβιώνει στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου και νοσηλευόταν, ενώ η Ελλάδα πιάνει νέο θλιβερό «φράγμα».

Expand player

Η ηλικιωμένη γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα (αρρυθμία, κολπική μαρμαρυγή, άνοια), είχε επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό και η λοίμωξη από κορωνοϊό επιβάρυνε την κατάστασή της.

Νωρίτερα σήμερα, άφησαν την τελευταία τους πνοή ένας 35χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα κι ένας 75χρονος άνδρας που νοσηλευόταν από τις 27 Μαρτίου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και έπασχε και από κολπική μαρμαρυγή. Για τον πρώτο, δε, ο θάνατός είναι ένα πραγματικά μεγάλο μυστήριο.

Το βράδυ της Δευτέρας λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα για 116 νεκρούς είχε γίνει γνωστό ότι πέθανε και ένας 86χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και είχε υποκείμενο νόσημα (καρδιολογικό πρόβλημα).

Θρίαμβος της ζωής: Γιαγιά 106 ετών νίκησε τον κορωνοϊό και ανάρρωσε

Ένας θρίαμβος της ίδιας της ζωής σημειώθηκε στη Σλοβενία, με μία γυναίκα 106 ετών να καταφέρνει, παρότι προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, να τον νικήσει και να αναρρώσει.

Η Άνγκελα Όγκουλιν, ένοικος του γηροκομείου «Μέτλικα» στη Σλοβενία έκανε υπερήφανους όλους όσοι στάθηκαν δίπλα της στη διάρκεια του αγώνα που έδινε ενάντια στον ιό και σκόρπισε χαμόγελα παντού. Δεν αποτελεί, πάντως, το ρεκόρ, καθώς μια γιαγιά 107 ετών ανάρρωσε πρόσφατα από τον φονικό ιό.

Η γιαγιά βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό στα τέλη Μαρτίου. «Κάθε φορά που χτυπούσε το τηλέφωνο, σκεφτόμασταν τα χειρότερα» λέει η νύφη της, Μαρίγια. Τα καλά νέα έφτασαν στην οικογένεια πριν από δέκα ημέρες και πλέον όλοι τους είναι χαρούμενοι και ανυπομονούν να τη σφίξουν στην αγκαλιά τους όταν αρθούν οι περιορισμοί.

Η ίδια ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που στάθηκαν δίπλα της και δήλωσε πως λαχταρά να αγκαλιάσει τα τρία της παιδιά και περισσότερο απ' όλους τα επτά εγγόνια, δεκατέσσερα δισέγγονα και έντεκα τρισέγγονά της.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Κορωνοϊός live: Πάνω από 2.5 εκατ. τα κρούσματα - Σταθερά σε καλό δρόμο η Ελλάδα

Υπέροχο: Η κόρη της Μπιγιονσέ μας δείχνει πόσο καλό κάνει να πλένουμε τα χέρια μας

Κορωνοϊός: Θα κάνουν εξετάσεις και μετά θα έρχονται οι τουρίστες στην Ελλάδα!