Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έγινε το θαύμα: Ακόμη μία ασθενής 107 ετών νίκησε τον κορωνοϊό!

Η ευχάριστη είδηση της ημέρας

14 Απριλίου 2020 12:21
Έγινε το θαύμα: Ακόμη μία ασθενής 107 ετών νίκησε τον κορωνοϊό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το θαύμα έγινε στην Τουρκία, με μια γυναίκα 107 ετών να γίνεται ο δεύτερος ασθενής στο σύνολο, που κερδίζει σε αυτή την ηλικία τον κορωνοϊό.

Η Χαβαχά Καραντενίζ είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο πριν από μία εβδομάδα, φέροντας συμπτώματα από τον φονικό ιό, βήχοντας και έχοντας υψηλό πυρετό. Παράλληλα, ένα υπέροχο βίντεο κυκλοφορεί με ασθενή, ο οποίος βγήκε από τη ΜΕΘ στην χώρα μας.

Μία εβδομάδα αργότερα, όμως, αποδείχθηκε πως ήταν «θηρίο» και ανέρρωσε από τον κορωνοϊό, για να πάρει εξιτήριο χθες (13/4). «Το νοσοκομείο είναι καλό και οι γιατροί επίσης», ανέφερε στις δηλώσεις της κυρία Χαβαχά, ενώ προ ημερών η Ολλανδή Κορνέλια Ρας είχε επίσης αναρρώσει από τον κορωνοϊό.

Στην Τουρκία έχουν καταγραφεί στο σύνολο 61.049 κρούσματα και 1.286 θάνατοι, με την χώρα να παλεύει να καταπολεμήσει τον ιό.

Σοκ από τον ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός είναι 10 φορές πιο θανατηφόρος από τον Η1Ν1

Μια σοκαριστική εκτίμηση ήρθε στο «φώς» από τον ίδιο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος αναφέρει πως ο νέος κορωνοϊός είναι 10 φορές πιο θανατηφόρος από τον ιό Η1Ν1, ο οποίος είχε εμφανιστεί το 2009 στο Μεξικό, ενώ ο ΠΟΥ ζητά παράλληλα προσοχή για τα μέτρα περιορισμού.

«Τα δεδομένα από αρκετές χώρες μας δίνουν μια σαφέστερη εικόνα αυτού του ιού, πώς συμπεριφέρεται, πώς να τον σταματήσουμε. Γνωρίζουμε ότι η Covid-19 εξαπλώνεται γρήγορα και γνωρίζουμε ότι είναι θανατηφόρος: Δέκα φορές περισσότερο από τον ιό που είναι υπεύθυνος για την πανδημία της γρίπης του 2009», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους στην ψηφιακή συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη.

Παράλληλα τόνισε πως η παραγωγή ενός «ασφαλούς και αποτελεσματικού» εμβολίου είναι αναγκαία για να σταματήσει εντελώς η μετάδοση της Covid-19, που έχει σκοτώσει σχεδόν 115.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

«Η εποχή της παγκοσμιοποίησης σημαίνει ότι ο κίνδυνος της επαναφοράς και αναζωπύρωσης της Covid-19 θα συνεχίσει να υπάρχει. Ουσιαστικά, η παραγωγή και η διανομή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου θα είναι αναγκαία για την πλήρη διακοπή της μετάδοσης», πρόσθεσε ο Τέντρος, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας την εκτίμηση Ελληνίδας λοιμωξιολόγου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share