Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Γεια σου κύριε Γιώργο…» - Υπέροχο βίντεο με ασθενή από κορωνοϊό που βγαίνει από τη ΜΕΘ με χειροκροτήματα

Συγκίνηση!

14 Απριλίου 2020 11:48
«Γεια σου κύριε Γιώργο…» - Υπέροχο βίντεο με ασθενή από κορωνοϊό που βγαίνει από τη ΜΕΘ με χειροκροτήματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα υπέροχο βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με ασθενή από κορωνοϊό, ο οποίος βγαίνει από τη ΜΕΘ του Θριασίου μέσα σε χειροκροτήματα, με τις εικόνες των γιατρών, που αποθεώνουν τον κύριο Γιώργο, να είναι συγκλονιστικές. Θρίαμβο, παράλληλα, σημείωσαν έναντι του φονικού ιού οι γιατροί στην Κρήτη.

Όλο το προσωπικό να χειροκροτάει και να κάνει το σήμα της νίκης σε μια στιγμή χαράς και ανακούφισης για τον άνθρωπο που έδωσε την μάχη με τον κορωνοϊό και βγήκε νικητής. Και να του φωνάζουν «γεια σου κύριε Γιώργο», κι εκείνος να τους χαιρετάει.

Έγραψε ο κ. Κουτσοδημητρόπουλος:

«Τα πρόσωπα χαμογελούν κάτω από τις μάσκες! Πρώτο εξιτήριο από τη ΜΕΘ Λατσείου ασθενούς με SARS-CoV2. Από τις 20/3/2020 η ΜΕΘ Λατσείου λειτουργεί αποκλειστικά για διασωληνωμένους ασθενείς με SARS-CoV2. Σήμερα, 25 ημέρες μετά, είμαστε χαρούμενοι διότι:

– όλοι οι ασθενείς που υποδεχτήκαμε ζουν και συνεχίζουν τον αγώνα τους

– όλο το προσωπικό είναι υγιές, χωρίς μόλυνση από Covid

– έχουν αποσωληνωθεί επιτυχώς δύο ασθενείς, εξήλθε ένας και σχεδιάζουμε με αισιοδοξία τη συνέχεια

Αγαπημένοι φίλοι, να προσέχετε τους εαυτούς σας!

Να έχετε εμπιστοσύνη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στους Υγειονομικούς της χώρας μας!

Θα νικήσουμε!»

Posted by Ioannis Koutsodimitropoulos on Monday, April 13, 2020

Στους 101 οι νεκροί από κορωνοϊό - Κατέληξε 96χρονη στο ΝΙΜΤΣ

Στους 101 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην χώρα μας, με μια 96χρονη να χάνει τη ζωή της και να αποτελεί το νεότερο θύμα του.

Η ηλικιωμένη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ και κατέληξε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας (13/4). Θρίλερ επικρατεί, παράλληλα, στην Κωνσταντινούπολη με 443 κρούσματα στο Δήμο.

Kατά τη χθεσινή ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ήταν μέχρι χθες 2.145.

Θρίλερ με τον κορωνοϊό: Μεταδίδεται ή όχι τελικά με τον αέρα;

Έντονο θέμα συζήτησης έχει αποτελέσει τον τελευταίο καιρό για το εάν ο κορωνοϊός μεταδίδεται ή όχι με τον αέρα, προκαλώντας θρίλερ για τα στοιχεία που τον απαρτίζουν, με τις απόψεις των επιστημόνων να διίστανται για το ζήτημα.

Σε πρόσφατο άρθρο στο περιοδικό Nature, με τίτλο «Is the coronavirus airborne? Experts can’t agree», ο Dyani Lewis υποστηρίζει πως τα αποδεικτικά στοιχεία περί αερογενούς μετάδοσης του κορωνοϊού δεν προσφέρουν σαφείς ενδείξεις. Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σημειώνει ότι μέτρα προστασίας για μετάδοση του ιού με τον αέρα θα πρέπει να λαμβάνονται σε περιπτώσεις όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα δημιουργίας αερολύματος, όπως κατά τη διασωλήνωση ασθενούς. Στην Ιταλία, παράλληλα, μοιράζουν τους νεκρούς καμένους σε δοχεία.

Ωστόσο, επιστήμονες που βρίσκονται στην άλλη πλευρά, υποστηρίζουν πως η συλλογή επαρκών στοιχείων μπορεί να απαιτεί χρόνο, με αποτέλεσμα να κοστίσει ζωές. Παράλληλα, σημειώνουν πως η επιστημονική κοινότητα θα πρέπει να υιοθετήσει την άποψη ότι η αερομεταφερόμενη μετάδοση είναι δυνατή, εκτός αν πειραματικά στοιχεία το αποκλείσουν, επομένως οι χώρες θα πρέπει να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα και γι' αυτή την πιθανότητα, μέχρι να συγκεντρωθούν στοιχεία που θα αποδεικνύουν το αντίθετο.

Τα ερωτήματα που μένει να απαντηθούν και τα οποία θα διαλευκάνουν και το παραπάνω βασικό ερώτημα σχετικά με τον κορωνοϊό είναι:

- Εάν ο ιός είναι μολυσματικός στα σταγονίδια διαφορετικών μεγεθών

- Εάν οι ασθενείς με COVID-19 παράγουν αρκετά αερολύματα με ικανό ιικό φορτίο

- Ποια είναι η μολυσματική δόση, καθώς και η απαιτούμενη διάρκεια της έκθεσης για να προκληθεί μόλυνση. Βεβαίως, ο προσδιορισμός της συγκέντρωσης αερολύματος που, λόγω του σωστού συνδυασμού της ροής αέρα, της υγρασίας και της θερμοκρασίας, μπορεί να δημιουργήσει μια μολυσματική δόση με την πάροδο του χρόνου, είναι εξαιρετικά δύσκολη.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share