Το φαγητό των παιδικών μας χρόνων: Πατάτες με αυγά

Θα πάθετε την πλάκα σας!

Μια καλομαγείρισσα μαμά μας δίνει τα μικρά μυστικά του πιο αγαπημένου φαγητού των παιδικών μας χρόνων. Πατάτες με αυγά έχει το μενού σήμερα, ένα φαγάκι σκέτη γλύκα.

Expand player

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας: Πακετάκια αλουμινόχαρτου που «απογειώνουν» τις ψητές πατάτες!

Υλικά

Μερίδες: για 1 τηγανιά
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 5 αυγά
  • 1/2 κρασοπότηρο γάλα
  • αλάτι και πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • λίγο βούτυρο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πατάτες με αυγά, αρχικά, κόβουμε τις πατάτες όπως τις κόβουμε για τηγανητές.
  2. Στη συνέχεια, τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, να κάψει καλά το λάδι, αλλά η φωτιά να είναι μέτρια. Δεν πρέπει να γίνουν όπως οι κανονικές τηγανητές, ξεροψημένες. Πρέπει να τηγανιστούν ήπια, να μαλακώσουν, να κάνουν μια ωραία κίτρινη κρούστα αλλά να μην κοκαλώσουν.
  3. Πριν ροδίσουν, τις βγάζουμε κατευθείαν με τρυπητή κουτάλα σε ένα τηγάνι μεγάλο να τις χωρά. Δεν βάζουμε άλλο λάδι, ό,τι έχουν από το τηγάνισμα.
  4. Ανακατεύουμε λίγο με το πιρούνι τα αυγά σε ένα μπολ με το γάλα.
  5. Προσθέτουμε αλατάκι, πιπεράκι και τον μαϊντανό, αν τον βάλουμε. Ανακατεύουμε λίγο, δεν χρειάζεται να γίνουν ένα ασπράδια και κρόκοι.
  6. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε συνεχώς. Πρέπει να πήξει το αυγό, αλλά να μη γίνει ομελέτα, δεν πρέπει να χρυσίσει και να ξεραθεί, αλλά να βλέπεις μαλακά λευκά και κίτρινα κομμάτια εδώ και εκεί.
  7. Πριν βγάλουμε τις πατάτες με αυγά, ρίχνουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε λίγο.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τόσα χρόνια αποθηκεύαμε λάθος τις πατάτες - Σοβαρός κίνδυνος για την υγεία

Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο που θα μετατρέψει την ψητή πατατα σε αριστούργημα