Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο που θα μετατρέψει την ψητή πατατα σε αριστούργημα
Δοκιμασμένο κόλπο για σίγουρη επιτυχία
9 Ιανουαρίου 2023 12:41
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Η παρακάτω συνταγή όμως θα σας κάνει να δείτε τις πατάτες με άλλη οπτική.
Μπορεί να φαίνεται σα να χρειάζεται χρόνια εμπειρίας και δεξιοτήτων μαγειρικής, αλλά το μόνο που χρειάζεστε είναι είναι ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι, λίγο κρύο βούτυρο και δύο ξύλινα χερούλια. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για νόστιμες βραστές πατάτες.
Και φυσικά πατάτες! Μικρότερες σε μέγεθος πατάτες θα σας είναι πιο εύκολο να χειριστείτε.
Για την συνταγή θα χρειαστείτε:
2 μεσαίες ή 1 μεγάλη πατάτα, πλυμένες και στεγνές.
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες. Φυλάξτε το στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε.
100 γρ. καπνιστή γκούντα, κομμένη σε λεπτά ορθογώνια. Φυλάξτε τη και αυτή στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε.
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί τσένταρ
2 φέτες μαγειρεμένο ψιλοκομμένο μπέικον
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Εφαρμόστε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο στη βάση.
Τοποθετήστε δύο λεπτές ξύλινες λαβές κατά μήκος της πατάτας. Αυτό θα αποτρέψει το μαχαίρι σας να κόψει την πατάτα μέχρι κάτω και να σταματήσει στη λαβή.
Προσεκτικά γεμίστε τις σχισμές της πατάτας με το γκούντα και το βούτυρο, εναλλάσσοντας ανά δύο σχισμές.
Μια σχισμή θα πρέπει να είναι γεμάτη με τυρί, η επόμενη με βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Περιχύνουμε από πάνω με το ελαιόλαδο. Επειδή η πατάτα μου ήταν πολύ μεγάλη, έπρεπε να την υποστηρίξω με δύο μπάλες αλουμινόχαρτο και από τις δύο πλευρές. Κατά το ψήσιμο μπορείτε να αφαιρέσετε τα αλουμινόχαρτα.
Ψήστε για 45 λεπτά.
Βγάλτε από το φούρνο και περιχύστε με την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίστε με το τυρί τσένταρ, ρίξτε το μπέικον από πάνω και ψήστε για άλλα 15 λεπτά.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Κόβει σε κύβους τις πατάτες, τις αλευρώνει και προσθέτει σκόρδο και κρεμμύδι - Θα ξετρελαθείτε με το αποτέλεσμα
Βρήκαμε μία πολύ νόστιμη και απλή συνταγή. Το καλύτερο είναι πως η όλη προετοιμασία θα πάρει το πολύ 15 λεπτά. Κόβει σε κύβους τις πατάτες, τις αλευρώνει και προσθέτει σκόρδο και κρεμμύδι. Θα ξετρελαθείτε με το αποτέλεσμα. Επίσης, την απόλυτη χειμωνιάτικη σούπα φτιάχνει ένας μάγειρας, χρησιμοποιώντας 3 βασικά υλικά συνδυάζοντας βούτυρο, σκόρδο και κρεμμύδια με το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά ευστικότατο!
Υλικά:
1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κύβους
1 κούπα καρότα σε κύβους
1 κρεμμύδι σε κύβους
6 σκελίδες σκόρδο σε κύβους
1 κούπα σέλινο σε κύβους
1 κ.σ φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1/2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ αλεύρι
1.5 λίτρα νερό ή ζωμό λαχανικών
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ αλάτι
1/2 κ.γ πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά κόψτε τα λαχανικά σας. Τις πατάτες σας μπορείτε να τις κόψετε και σε μεγαλύτερα κομμάτια αν θέλετε.
Αφού τα κόψετε όλα, ρίξτε πρώτα τις πατάτες. Σε ένα διπλανό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι πριν τα ρίξετε πάνω από τις πατάτες. Ανακατέψτε καλά για να πάνε παντού.
Μετά, ρίξτε μέσα τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το νερό. Αφού τα έχετε βάλει όλα, προσθέστε και επιπλέον νερό εάν δείτε πως το νερό δεν είναι έστω 5 εκατοστά πάνω από τα λαχανικά.
Αφού τα ετοιμάσετε όλα, κλείστε την συσκευή και αφήστε την για έξι με οχτώ ώρες.
Όταν περάσει ο χρόνος, ανοίξτε το slow cooker και ελέγξτε την σούπα. Εάν σας φαίνεται καλή, προσθέστε ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Βάλτε την σούπα σε πιάτα και σερβίρετε!