Το κινητό και άλλα 2 πράγματα είναι οι χειρότεροι εχθροί της επιδερμίδας σου!

Κι όμως είναι αλήθεια!

Αναζητώντας βέβαια, πολλές φορές τους τέλειους συμμάχους, καταλήγουμε στο να αμελούμε τους καθημερινούς εχθρούς που επιβαρύνουν την υγεία της επιδερμίδας μας.

Expand player

1. Το κινητό σου και γενικότερα ο εθισμός στην τεχνολογία

Κάποτε ήταν απλά το κινητό μας. Πλέον, έχει εξελιχθεί σε προέκταση του χεριού μας και οι ώρες που περνάμε μπροστά στην οθόνη του είναι πολύ παραπάνω από αυτές που τελικά πιστεύουμε. Και δεν είναι μόνο η κούραση από τη συνεχή έκθεση στο μπλε φως που εκπέμπουν οι ψηφιακές οθόνες, είναι η γήρανση της επιδερμίδας μας η οποία επιταχύνεται, οι μαύροι κύκλοι που γίνονται ολοένα και πιο έντονοι, αλλά και η θαμπάδα - έλλειψη λάμψης- που τελικά αποκτά η επιδερμίδα μας. Η λύση; Αρχικά ένα break από το κινητό σου ή την οθόνη του υπολογιστή σου (όταν δεν είναι ανάγκη) και έπειτα η τακτική- καθημερινή χρήση της κρέμας ματιών.

2: Το ντεμακιγιάζ που ΞΕΧΝΑΣ να κάνεις

Είτε βάφεσαι έντονα, είτε καθόλου, ο κανόνας του ντεμακιγιάζ είναι αυτός που επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση και αυτός που επιτρέπει στην επιδερμίδα σου να αναπνεύσει και να παραμείνει λαμπερή. Όσο κουρασμένη και εάν είσαι, λοιπόν, ποτέ να μην παραλείπεις να καθαρίζεις το πρόσωπό σου από το μακιγιάζ και τους ρύπους λίγο πριν πέσεις για ύπνο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις το προϊόν που ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σου

3: Η αφυδάτωση

Δεν είναι ανάγκη να δεις τις γραμμές της αφυδάτωσης να σχηματίζονται στο πρόσωπό σου ή την επιδερμίδα σου να χάνει τη λάμψη της για να καταλάβεις πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη για ενυδάτωση. Εκτός από το νερό, τη διατροφή και γενικότερα τον τρόπο ζωής σου που μπορεί να επιβαρύνει την κατάσταση, μην ξεχνάς καθημερινά να απλώνεις την ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο αλλά και το λαιμό και το ντεκολτέ σου.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις όταν βάφεσαι!

Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις στο μακιγιάζ σου και δείχνεις ξεπερασμένη
Το μόνο που δεν πρέπει να δείχνει μια γυναίκα είναι ντεμοντέ με την κακή έννοια. Δηλαδή να μην ξέρει ότι κάποιες τάσεις είναι είτε κακαίσθητες, είτε ξεπερασμένες είτε και τα δυο μαζί.

Δυστυχώς μερικές γυναίκες ακόμη κάνουν ένα πολύ μεγάλο λάθος στο μακιγιάζ τους και εκπλήσσομαι που δεν το αντιλαμβάνονται, αφού εκτός από πολύ πασέ είναι και πολύ άσχημο.

Ποιο είναι αυτό: Xρησιμοποιούν σκούρο μολύβι στο περίγραμμα των χειλιών τους και όχι στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν τους, πράγμα που κάνει μια άσχημη κακαίσθητη αντίθεση με τα χείλη τους.

Εάν ακόμη βάφεστε έτσι, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Σταματήστε το. Δεν κολακεύει και δείχνει ότι είστε προσκολημμένη σε παλιακές μεθόδους μακιγιάζ. Το μολύβι χειλιών πρέπει να είναι στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν σας.

TAGS

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πώς τα δάχτυλα της γυναίκας μαρτυρούν αν είναι άπιστη;

Ξενύχτισες; 3+1 tips για να κρύψεις τα σημάδια της προηγούμενης νύχτας!

Είσαι κουρασμένη; Δες πως θα φαίνεται η επιδερμίδα σου φρέσκια χωρίς μακιγιάζ!

Πώς το κόκκινο κραγιόν μπορεί να γίνει το σήμα κατατεθέν σου

Διαβάστε περισσότερα θέματα για την γυναίκα στο Athensmagazine.gr