Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Πώς το κόκκινο κραγιόν μπορεί να γίνει το σήμα κατατεθέν σου

Πως να δίξεις τη δύναμή σου

12 Φεβρουαρίου 2019 11:54
Πώς το κόκκινο κραγιόν μπορεί να γίνει το σήμα κατατεθέν σου

Μπορεί τα κόκκινα χείλη να έγιναν γνωστά ως το σήμα κατατεθέν του αισθησιασμού, αλλά η ιστορία αποδεικνύει ότι συμβολίζουν τη δυναμική υπόσταση της γυναίκας

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: ένα κατακόκκινο κραγιόν , είναι σύμβολο εξουσίας. Και μπορεί μερικές από τις πιο καυτές σταρ του Χόλιγουντ (όπως η Ρίτα Χέιγουορθ, η Μέριλιν Μονρόε και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ) να μετέτρεψαν το κόκκινο κραγιόν στο απόλυτο αξεσουάρ για glamorous και σέξι εμφανίσεις, όμως υπάρχουν ακόμη τόσες δυναμικές γυναίκες που απέδειξαν ότι τα κόκκινα χείλη είναι σύμβολο δυναμισμού και εξουσίας.

Η Βασίλισσα Βικτώρια, πίστευε ότι τα κόκκινα χείλη της μπορούν ακόμη και να απωθήσουν τον θάνατο, ως δια μαγείας (ίσως γι’αυτό φορούσε κόκκινο κραγιόν ακόμη κι όταν πέθανε). Η πρώτη γυναίκα που εκλέχθηκε ως Πρώτη Κυρία της Αμερικής, Lady Martha Washington, είχε φτιάξει τη δική της απόχρωση κόκκινου κραγιόν, ενώ η ίδια η Ελίζαμπεθ Άρντεν εφοδίασε με κόκκινα κραγιόν τις γυναίκες που αγωνίζονταν για το δικαίωμα ψήφου το 1912 στη Νέα Υόρκη.


Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου, το κόκκινο κραγιόν έγινε σύμβολο πατριωτισμού (μιας που αναφέρεται ότι ο Χίτλερ απεχθανόταν τα κόκκινα χείλη) και οι γυναίκες για να αντισταθούν στο δικτατορικό καθεστώς, φόρεσαν με περηφάνεια την Victory Red απόχρωση κάνοντας τη δική τους επανάσταση.

Περίπου 75 χρόνια μετά, το iconic κόκκινο κραγιόν Ruby Woo της MAC έγινε το ανεπίσημο σήμα-κατατεθέν στην φεμινιστική εκστρατεία της ακτιβίστριας Sarah Sophie Flicker το 2016 (Women’s March). Ενώ η νεότερη γυναίκα που εκλέχθηκε στο Κονγκρέσο, Alexandria Ocasio-Cortez , ήταν η πρώτη που έκανε tweet με το αγαπημένο της κόκκινο κραγιόν. Το οποίο -για την ιστορία- έγινε αμέσως sold out.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βγάλετε από την τσάντα σας το αγαπημένο σας κόκκινο κραγιόν, πριν το φορέσετε σκεφτείτε το σαν όπλο εξουσίας και όχι μόνο σαν το μέσο για να σαγηνεύσετε τα αντρικά πλήθη.
Εδώ, θα βρεις τα δικά μας αγαπημένα κόκκινα κραγιόν.

Πηγή:marie claire

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share