Απλώνει μαγειρική σόδα κάτω από τα μάτια... 5 λεπτά αργότερα μένει άφωνη με αυτό που γίνεται

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

Όλοι γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα της μαγειρικής σόδας για την υγεία και την ομορφιά -δείτε εδώ τι κάνει στα πόδια-. Σε αυτό το σύντομο άρθρο θα σας δείξουμε πως να προετοιμάσετε μια απίστευτη σπιτική μάσκα, που θα κάνει το πρόσωπό σας καθαρό, χωρίς σπυράκια και το δέρμα σας μαλακό σα μικρού παιδιού.

Expand player

Μερικά από τα οφέλη της μαγειρικής σόδας

Το όξινο ανθρακικό νάτριο λειτουργεί τέλεια κατά της ακμής και κατά των σπυριών. Καταπολεμά οποιαδήποτε λοίμωξη και βοηθά στη χαλάρωση του δέρματος γύρω από τα σπυράκια, ώστε να μπορείτε να τα απομακρύνετε εύκολα.

Λειτουργεί ως ένα φυσικό αντιβιοτικό, και σβήνει τα σημάδια της ακμής και προωθεί τη διαδικασία ανάκτησης του δέρματος το οποίο είναι επιρρεπή στην ακμή.

Η μαγειρική σόδα είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για τους πόρους. Έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ανοίγει τους πόρους. Θα απορροφήσει την υπερβολική λιπαρότητα από το δέρμα και θα ανοίξει τους φραγμένους πόρους σας!

Πώς να προετοιμάσετε τη μάσκα της μαγειρικής σόδας για το πρόσωπο:

Αυτή η φυσική μάσκα είναι εξαιρετικά εύκολη για να την προετοιμάσετε, και το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να την κάνετε στο σπίτι σας γρήγορα και εύκολα.

Δείτε τη διαδικασία:

  • Αναμείξτε 1/2 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό.
  • Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το για 10 λεπτά.
  • Αργότερα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό, και να εφαρμόστε την ενυδατική σας.

Το πρόσωπό σας θα είναι πιο απαλό και ενυδατωμένο από ποτέ. Δοκιμάστε να το κάνετε αυτό σήμερα, και σίγουρα θα μοιραστείτε αυτό το μυστικό και με άλλες φίλες σας.

Το βασικό συστατικό της μαγειρικής σόδας που θα σας κάνει να... ζήσετε περισσότερο

Ένα βασικό συστατικό που περιέχει η μαγειρική σόδα αλλά το έχουν και αρκετά φρούτα και λαχανικά είναι το διττανθρακικό. Επίσης δείτε πως μπορείτε να χάσετε τα περιττά κιλά με τη μαγειρική σόδα.

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι αυτή η ουσία μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο όπου και το απέδειξε και μια πρόσφατη μελέτη. Από το 1997 οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Utah μελετούν τις επιδράσεις των επιπέδων διττανθρακικού στην υγεία και την μακροβιότητα. Μελέτησαν 2.287 εθελοντές ηλικίας 70-79 για μια περίοδο 10 χρόνων, ελέγχοντας τους ως τις αρχές του 2014.

Ο Dr. Kalani Raphael, συγγραφέας της έρευνας, και οι συνάδελφοι του ήθελαν να μάθουν πώς μπορούν να επηρεάσουν η ισορροπία οξέων-βάσεων (pH) και η ποσότητα διττανθρακικού και ανθρακικού οξέος την διάρκεια ζωής.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μια μικρή ποσότητα διττανθρακικού οξέος στο σώμα αύξανε την πιθανότητα θανάτου υγιών ατόμων κατά 24%. Ωστόσο τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μια επαρκής ποσότητα διττανθρακικού στο αίμα και στην υγιεινή διατροφή ήταν θετικά για την μακροβιότητα.

Αν, λοιπόν, θέλετε να ζήσετε περισσότερο και να έχετε πιο υγιή ζωή, θα πρέπει να συμπεριλάβετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στην διατροφή σας. Έτσι θα ισορροπήσετε τα επίπεδα pH και θα λάβετε επαρκείς ποσότητες διττανθρακικού. Τα μήλα, οι σταφίδες, τα καρότα, οι μπανάνες, το μπρόκολο, τα λεμόνια και το σπανάκι είναι ιδιαίτερα καλές πηγές διττανθρακικού.

Και ο καφές βοηθάει να εξισορροπήσετε τα οξέα και τις βάσεις στο σώμα σας. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέτετε 1/4 κ.γ. μαγειρικής σόδας στο πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, θειανίνη και καφεΐνη. Αυτές οι ουσίες όχι μόνο συμβάλουν στην εξισορρόπηση του pH, αλλά επίσης μπλοκάρουν το λίπος και βοηθάνε στην απώλεια βάρους.

Μπορείτε επίσης να τονώσετε την ενέργεια σας με ένα ρόφημα με μαγειρική σόδα. Δεν βοηθά μόνο κατά της εξάντλησης, αλλά βελτιώνει και την αντοχή σας στον αθλητισμό. Επίσης, εξουδετερώνει τα γαλακτικά οξέα τα οποία εμφανίζονται μετά την γυμναστική.

Υλικά:

  • 1/2 κ.γ. Θαλασσινό αλάτι
  • 1/4 κ.γ. Μαγειρική σόδα
  • 7 φλιτζάνια νερό καρύδας
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι

Εκτέλεση:

Ζεστάνετε το νερό καρύδας και προσθέστε την μαγειρική σόδα. Μετά προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε καλά σε κλειστό δοχείο και ρίξτε το μίγμα σε ένα ποτήρι.

Για όσους σκέφτονται να αυξήσουν την κατανάλωση κέικ για να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα του διττανθρακικού, λυπόμαστε! Η ζημιά που θα σας προκαλέσει μακροπρόθεσμα στο σώμα και την υγεία ξεπερνούν την θετική επίδραση του διττανθρακικού. Προτιμήστε φρούτα, λαχανικά και πράσινο τσάι!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Χρησιμοποιείτε για κάθε λόγο μαγειρική σόδα; Απαγορεύεται δια ροπάλου σε αυτά τα αντικείμενα

Βράζει νερό και βάζει μαγειρική σόδα - Μόλις μάθετε γιατί θα το κάνετε και εσείς