Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Βράζει νερό και βάζει μαγειρική σόδα - Μόλις μάθετε γιατί θα το κάνετε και εσείς

Απίθανο κόλπο

15 Νοεμβρίου 2020 20:24
Βράζει νερό και βάζει μαγειρική σόδα - Μόλις μάθετε γιατί θα το κάνετε και εσείς
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πολλές φορές οι δουλειές του σπιτιού μοιάζουν με βουνό. Όμως, υπάρχουν και κάποια κόλπα που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μας. Αν έχετε μεταλλικό φίλτρο, τότε βράστε νερό και σιγά σιγά βάλτε μαγειρική σόδα. Έπειτα βάλτε το φίλτρο και περιμένετε να διαλυθούν τα λίπη.

Στην συνέχεια, βάλτε το άλλο... μισό του φίλτρου και θα δείτε σημαντικά αποτελέσματα. Αν πάλι έχετε φίλτρο από άνθρακα ή υαλοβάμβακα, καλό είναι να το αλλάζετε κάθε 4 και 2 μήνες, αντίστοιχα. Το εν λόγω υλικό μπορεί να χρησιμεύσει σε πολλές δουλειές στο σπίτι μας και, τελείως ανέξοδα, να μας βρει λύσεις εκεί που δεν το περιμένουμε, όπως στο καθάρισμα του γραφείου.

Βράζει νερό και βάζει μαγειρική σόδα

Έστυψε ένα λεμόνι στο νεροχύτη και από πάνω έριξε μαγειρική σόδα - 10 λεπτά μετά...

Ένα μείγμα με μαγειρική σόδα και λεμόνι, που θα σας λύσει ένα από τα βασικά προβλήματα μιας κουζίνας. Θα σας εκπλήξει το αποτέλεσμα.

Το λεμόνι ως γνωστόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον καθαρισμό, δείτε εδώ πώς μπορεί να σας βοηθήσει με τα σεντόνια σας, και σε συνδυασμό με την μαγειρική σόδα, μπορεί να κάνει θαύματα. Πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε λύσεις με ισχυρά χημικά παρασκευάσματα από το εμπόριο, προκειμένου να απαλλαγούν από αυτές τις οσμές. Αυτό που ξεχνούν σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι αυτά τα χημικά επηρεάζουν αρνητικά και σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα των υπόγειων υδάτων.

Με τον απλό τρόπο που ακολουθεί μπορείτε να πετύχετε “με έναν σμπάρο δυό τριγώνια”: να προστατεύσετε τη φύση και να απομακρύνετε την δυσωδία από την κουζίνα σας.

Νεροχύτης μυρωδιά

Γι’ αυτό θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι μαγειρικής σόδας

καθαριότητα νεροχύτη με λεμόνι και σόδα

Τι να κάνετε:

  • Ζεστάνετε τον χυμό λεμονιού και προσθέστε το μέσα στη σόδα για να διαλυθεί καλά. Κάντε το αυτό αργά, επειδή θα υπάρχει κάποια αντίδραση με την μορφή αφρού, μεταξύ σόδας και χυμού.
  • Στη συνέχεια ρίξτε το διάλυμα σιγά-σιγά μέσα στο νεροχύτη. Περιμένετε 10 λεπτά για να απορροφήσει όλες τις ακαθαρσίες και στη συνέχεια ρίξτε ζεστό νερό.

Αυτό ήταν! Δεν θα υπάρχει πλέον κανένα ίχνος από τις δυσάρεστες οσμές.

Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να καθαρίσετε όλες τις αποχετεύσεις στο σπίτι (π.χ. στο μπάνιο ή στις υδρορροές στο μπαλκόνι) και να αφαιρέστε όλες τις μυρωδιές. Αντί για χυμό λεμονιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλκοολούχο ξύδι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share