Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χρησιμοποιείτε για κάθε λόγο μαγειρική σόδα; Απαγορεύεται δια ροπάλου σε αυτά τα αντικείμενα

Ποια είναι αυτά;

16 Νοεμβρίου 2020 20:07
Χρησιμοποιείτε για κάθε λόγο μαγειρική σόδα; Απαγορεύεται δια ροπάλου σε αυτά τα αντικείμενα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική σόδα έχει αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για διάφορους λόγους, με αποτέλεσμα ορισμένες φορές να την χρησιμοποιούμε για κάθε αφορμή, αλλά σε κάποια αντικείμενα και επιφάνειες απαγορεύεται… δια ροπάλου να την εφαρμόσουμε.

Λόγω του ότι η σόδα έχει λειαντική δράση πρέπει να είστε προσεκτικοί στο καθάρισμα επιφανειών που είναι πιο ευαίσθητες. Το ίδιο προσεκτικοί όπως θα είσασταν και με τη χρήση ενός σφουγγαριού με σκληρή επιφάνεια. Από την άλλη μεριά υπάρχουν και κάποια μέταλλα στα οποία η μαγειρική σόδα μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό.

Μάθετε ποια είναι αυτά τα αντικείμενα τα οποία δεν πρέπει να πλησιάζει η μαγειρική σόδα, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε το θαυματουργό αποτέλεσμα που μπορεί να υπάρξει, αν βράσετε νερό και εν συνεχεία εφαρμόσετε μαγειρική σόδα, με αποτέλεσμα σίγουρα να το κάνετε κι εσείς.

Μαγειρικά σκεύη αλουμινίου: Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα στο καθάρισμα μεταλλικών επιφανειών δεν επιτρέπεται να κάνετε το ίδιο αν τα σκεύη σας είναι αλουμινίου. Αν τη χρησιμοποιήσετε πολύ γρήγορα και την ξεπλύνετε αμέσως τότε μπορεί να μην έχετε πρόβλημα, αλλά αν την αφήσετε πάνω στο σκεύος σας για πολύ ώρα θα το αποχρωματίσετε.

Ασημικά-αντίκες: Παρόλο που η μαγειρική σόδα πάνω σε λίγο αλουμινόχαρτο μπορεί να γυαλίσει τα ασημικά σας, μερικοί ισχυρίζονται πως η λειαντική δράση της σόδας μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα των ασημικών.

Μαρμάρινες επιφάνειες: Μπορεί κάποιοι να σας έχουν πει πως το καθάρισμα του μαρμάρου με μαγειρική σόδα είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε, αλλά οι κατασκευαστές πέτρας ισχυρίζονται το αντίθετο. Οι επαναλαμβανόμενη χρήση της σόδας μπορεί να καταστρέψει τελικά το μάρμαρό σας.

Επιχρυσωμένα αντικείμενα: Μπορεί να μην είναι το σπίτι σας γεμάτο χρυσά αντικείμενα αλλά αν είστε από αυτούς που έχετε έναν επιχρυσωμένο δίσκο σερβιρίσματος τότε σίγουρα δεν πρέπει να τον καθαρίζετε με μαγειρική σόδα. Ο χρυσός είναι ένα μαλακό μέταλλο και εύκολα μπορεί να χαρακτεί ακόμα και με λίγη μαγειρική σόδα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share