«Βόμβα» από Μάκη Δελαπόρτα: «Ο Θανάσης Βέγγος δεν μπόρεσε ποτέ να...»

Τι αποκάλυψε;

Mια αποκάλυψη για τον Θανάση Βέγγο έκανε ο Μάκης Δελαπόρτας που είχε βρεθεί καλεσμένος πριν καιρό στο «The 2Night Show», ρίχνοντας «βόμβα» και δηλώνοντας πως ο αείμνηστος ηθοποιός δεν μπόρεσε ποτέ να καλύψει τα έξοδα των ταινιών του και έκλεισε την εταιρία του.

Expand player

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου «Το backstage του ελληνικού σινεμά», ο ίδιος αφηγήθηκε αφηγείται άγνωστες ιστορίες και μικρά «μυστικά» που κρύβονται σε στιγμιότυπα των παλιών αγαπημένων ελληνικών ταινιών. Μεταξύ άλλων, ο Μάκης Δελαπόρτας αποκάλυψε πως η τελειομανία του Θανάση Βέγγου τον οδήγησε σε δυσβάσταχτα χρέη με τα οποία ήταν αντιμέτωπος για πολλά χρόνια, ενώ ταυτόχρονα σας θυμίζουμε την αποκάλυψη «βόμβα» 11 χρόνια μετά το θάνατό του: «Ο Θανάσης Βέγγος πήγε μόνο με μια...».

Πώς η εταιρεία του Θανάση Βέγγου απέκτησε μεγάλα χρέη

Με αφορμή μια φωτογραφία του Θανάση Βέγγου ο Μάκης Δελαπόρτας εξιστόρησε. «Αυτή είναι μια φωτογραφία που λίγο τώρα θα στεναχωρήσω τον κόσμο. Το 1965 ο Θανάσης Βέγγος αποφασίζει να φτιάξει τη δική του εταιρία ταινιών «Θου Βου, ταινίες γέλιου». Ο Βέγγος όμως ήταν ένας πάρα πολύ απαιτητικός, τελειομανής ηθοποιός που ήθελε την κάθε σκηνή που γύριζε να την γυρίζει 30 φορές. Τότε, λοιπόν, δεν υπήρχε το βίντεο για να πω πως ήταν πολύ φτηνό για να το κάνεις ξανά και ξανά. Υπήρχε το φιλμ που σημαίνει ότι, όταν μια σκηνή την γύριζες 30 φορές, ήταν πανάκριβο».

«Οι ταινίες που γύρισε και έσκισαν σε εισιτήρια δεν μπόρεσαν ποτέ να καλύψουν τα έξοδα που έκανε ο Θανάσης Βέγγος για να τις γυρίσει. Πήγαιναν πάρα πολύ καλά εισπρακτικά, όμως δεν μπόρεσε ποτέ να καλύψει τα έξοδα. Έτσι δανειζόταν, μπήκαν στη μέση τοκογλύφοι και σε αυτή τη φωτογραφία στον «Δόκτωρ Ζιβέγγο» κατεβάζει την ταμπέλα της εταιρίας του. Αυτή είναι η λίγο θλιβερή αυτή σκηνή, όπου ουσιαστικά κλείνει την εταιρία και αυτά τα χρέη τον ταλαιπώρησαν για πολλά πολλά χρόνια» συμπλήρωσε ο Μάκης Δελαπόρτας στη βραδινή εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1.

Αείμνηστος ο Θανάσης Βέγγος: Αυτή είναι η ξεκαρδιστική σκηνή με τα περισσότερα views στο Youtube (Video)

Ο Θανάσης Βέγγος έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στον ελληνικό κινηματογράφο και έχει χαρίσει αξέχαστες ερμηνείες. Ποιο είναι όμως το βίντεο του αείμνηστου ηθοποιού με τα περισσότερα views;

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μία σκηνή από την ταινία Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης που ακόμα κερδίζει views και όχι άδικα…Με την ευκαιρία, αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του Θανάση Βέγγου πριν φύγει από τη ζωή.

Ο Θανάσης Βέγγος στην συγκεκριμένη ταινία υποδύεται έναν φτωχό επαρχιώτη που εγκαθίσταται στην Αθήνα αναζητώντας δουλειά κι επειδή έχει μεγάλη ανάγκη δέχεται όποια δουλειά του προσφέρουν, από σερβιτόρος και φωτογράφος μέχρι βοηθός φαρμακοποιού και διαιτητής αγώνων πυγμαχίας.

Δυστυχώς για τον ίδιο, δεν καταφέρνει να στεριώσει πουθενά και βιώνοντας κωμικοτραγικές καταστάσεις στο τέλος αναγκάζεται να επιστρέψει στο χωριό του.

Δείτε την ξεκαρδιστική σκηνή του Θανάση Βέγγου με τα περισσότερα views στο Youtube:

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ανατρεπτική αποκάλυψη για τον Θανάση Βέγγο: «Αντιδρούσε πάντα σε ορισμένα ζητήματα που δεν του πήγαιναν»

Αποκαλύφθηκε 11 χρόνια μετά το θάνατό του: Αυτός ήταν ο λόγος που ο Θανάσης Βέγγος δεν έδινε συνεντεύξεις