Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Ανατρεπτική αποκάλυψη για τον Θανάση Βέγγο: «Αντιδρούσε πάντα σε ορισμένα ζητήματα που δεν του πήγαιναν»

Το άγνωστο περιστατικό από τα γυρίσματα ταινίας

17 Νοεμβρίου 2022 10:56
Ανατρεπτική αποκάλυψη για τον Θανάση Βέγγο: «Αντιδρούσε πάντα σε ορισμένα ζητήματα που δεν του πήγαιναν»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Θανάσης Βέγγος είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες κωμικούς που όμως έχει περάσει και αυτός δύσκολα στην ζωή του. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα από τα γυρίσματα ταινίας που του ξύπνησε μνήμες από την Μακρόνησο.

Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός Θανάσης Βέγγος, πρωταγωνιστούσε στην ελληνική κωμική ταινία του 1963, “Τύφλα να’ χει ο Μάρλον Μπράντο“, σε παραγωγή Κώστα Στράντζαλη και σκηνοθεσία του Ορέστη Λάσκου. Ο Θανάσης Βέγγος υποδύεται έναν ασήμαντο υπάλληλο ληξιαρχείου, τον Στέφανο Αυγερινό, συνεπώνυμο με έναν γνωστό ποιητή που συμπτωματικά ταξιδεύουν στο ίδιο πλοίο με προορισμό τον Πόρο.

Δείτε επίσης: Το μεγάλο παράπονο του Θανάση Βέγγου και ο λόγος που δεν έδινε συνεντεύξεις

Ποιο ήταν το γύρισμα που διέκοψε

Γυρίσματα ταινίας με τον Θανάση Βέγγο

Το σενάριο της ταινίας, “Τύφλα να ΄χει ο Μάρλον Μπράντο” γράφτηκε από τον Λάσκο και τον Ναπολέοντα Ελευθερίου κατά τη διάρκεια ενός δεκαπενθημέρου που πέρασαν κλεισμένοι μέσα στο ξενοδοχείο “Χρυσή Αυγή” όπου θα γινόταν η βάση των γυρισμάτων.

Μαζί τους βρισκόταν ο ηθοποιός Άγγελος Θεοδωρόπουλος ο οποίος δούλευε επίσης ως βοηθός σκηνοθέτη. Υποδύεται τον Άγγελο, φίλο του διάσημου ποιητή Στέφανου Αυγερινού (Κώστας Κακκαβάς).

Μιλώντας κάποτε στο “Βήμα”, ο Άγγελος Θεοδωρόπουλος είχε περιγράψει ένα χαρακτηριστικό περιστατικό με τον Θανάση Βέγγο, το τελευταίο πράγμα που περιμένεις να ακούσεις είναι μια ιστορία σχετική με τη Μακρόνησο. «Ο Θανάσης αντιδρούσε πάντα σε ορισμένα ζητήματα που δεν του πήγαιναν.

Αυτό είναι το περιστατικό με τον Θανάση Βέγγο

Είχε λοιπόν μια σκηνή με τον Παναγιώτη Καραβασάνο, ο οποίος του κάνει μασάζ και στη συνέχεια για κάποιο λόγο τον δέρνει. Όταν έγινε αυτό, ο Θανάσης πετάχτηκε όρθιος και φανερά ενοχλημένος σταμάτησε τη σκηνή. Εφυγε από τον χώρο χωρίς να πει τίποτε, όμως αργότερα έγινε αντιληπτό σε όλους ότι του είχαν έρθει στιγμιαία στο μυαλό αυτά που είχε περάσει στη Μακρόνησο. Ωστόσο ο ίδιος δεν είπε ποτέ κουβέντα για τη Μακρόνησο, ούτε για την πολιτική».

Η ταινία βγήκε στους κινηματογράφους το 1963, κόβοντας 230.117 εισιτήρια, ερχόμενη 16η σε σύνολο 92 ταινιών. Η ατάκα του Βέγγου, «Βοηθάτε χριστιανοί! Σιγά λυσσάρες!» και φυσικά η απαγγελία του “Ήσυχο το ποταμάκι…”, έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς έως τις μέρες μας.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share