5 πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς να ξοδέψεις λεφτά

Αξίζεις και θα περάσεις υπέροχα!

Η Αθήνα είναι γεμάτη κρυμμένους θησαυρούς. Πρόκειται για μικρά "διαμαντάκια" καλά κρυμμένα, τα οποία μπορούν να σου προσφέρουν διασκέδαση χωρίς να ξοδέψεις ούτε ευρώ. Μερικά από αυτά ίσως να τα έχεις ακουστά, κάποια άλλα μπορεί να μην γνωρίζεις καν ότι υπάρχουν. Όπως και να έχει μερικά από τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή δεν χρειάζονται χρήματα για να γίνουν... οπότε ανακάλυψε πως μπορείς να περάσεις μερικές ώρες στην Αθήνα χωρίς έξοδα.

Expand player

Με την ευκαιρία ταξίδεψε στον κόσμο μέσα από... 4 +1 εστιατόρια της Αθήνας.

Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλέξανδρου Ν. Διομήδους

Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι

Ο Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και οικονομικά αυτοδύναμος οργανισμός που διαχειρίζεται τον ομώνυμο βοτανικό κήπο, που είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση στην Ελλάδα αλλά και την Ανατολική Μεσογείο.

ΤΟ ΝΠΙΔ ιδρύθηκε και συντηρείται από τα έσοδα των κληροδοτημάτων του Αλεξάνδρου Διομήδη.

Φρόντισε να κάνεις κράτηση πριν επισκεφτείς τον κήπο, ώστε να εξασφαλίσεις την είσοδο σου. Η Ελεύθερη Περιήγηση στο Βοτανικό Κήπο σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 4674 γίνεται μόνο με Ηλεκτρονικό Εισιτήριο, το οποίο θα σας αποσταλεί στο email που έχετε δηλώσει. Αυτό θα πρέπει να το επιδείξετε στο φύλακα. Το μισάωρο αφορά την ώρα προσέλευσης, η παραμονή σας εξαρτάται από το ωράριο του Κήπου, δυνητικά έως τη δύση του Ηλίου.

Κάνε την κράτησή σου εδώ

Είναι μία καλή ευκαιρία να έρθεις κοντά στη φύση, να αναπνεύσεις καθαρό αέρα και να κάνεις μία βόλτα σε ένα ονειρεμένο τοπίο.

Μπορείς να περπατήσεις, να βγάλεις φωτογραφίες, να κάνεις γυμναστική, να καθίσεις σε ένα σημείο και να γράψεις τις σκέψεις σου και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Καταρράχτης Καλάμου

Κάλαμος 190 14

Η πρόσβαση στον καταρράκτη του Καλάμου είναι δύσκολη, χρειάζεται μποτάκια πεζοπορίας και εμπειρία σε δύσβατα μονοπάτια (σε ένα σημείο υπάρχουν σχοινιά από τα οποία θα χρειαστεί να πιαστείς, γιατί το μονοπάτι γλιστράει) αλλά το τοπίο είναι εξωπραγματικό.

Πρόκειται για ένα μέρος ιδανικό για όσους ψάχνονται για περιπέτειες και τους αρέσει η φύση και η πεζοπορία σε δύσκολα μονοπάτια.

Χρειάζεται όμως πολύ προσοχή.

Λόφος Στρέφη

Ο λόφος του Στρέφη βρίσκεται στη Νεάπολη και ανήκει στο Δήμο Αθηναίων. Το παλαιότερο όνομά του κατά μερικούς ήταν Αγχεσµός και ανήκε στην οικογένεια Στρέφη. Για αρκετά χρόνια κατά τον 19ο και 20ο αιώνα λειτουργούσε εκεί λατομείο, που αλλοίωσε την μορφή του λόφου. Το λατομείο ανέστειλε την λειτουργία του την δεκαετία του 1920, οπότε και άρχισε η δενδροφύτευση και του λόφου.

Ο λόφος πέρασε στο ελληνικό δημόσιο το 1914 και το 1938 στον Δήμο Αθηναίων.

Σε αυτό το σημείο θα απολαύσεις μία από της πιο όμορφες θέες. Πάρε μια βαθιά ανάσα όταν επισκεφτείς το σημείο και άσε πίσω σου κάθε αρνητική σκέψη.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μπορείς να απολαύσεις πολλές δωρεάν δραστηριότητες.

Αρχικά, μπορείς να περπατήσεις γύρω από το φαντασμαγορικό συντριβάνι, μέσα στο πάρκο και στο ψηλότερο σημείο με την θέα.

Επιπλέον, μπορείς να κάνεις ποδήλατο, στον ποδηλατόδρομο.

Μάλιστα, το Ίδρυμα οργανώνει πολλές δωρεάν εκδηλώσεις, όπως yoga στο πάρκο, εκθέσεις έργων και πολλά άλλα.

Επισκέψου την επίσημη ιστοσελίδα του ιδρύματος www.snfcc και ανακάλυψε τις εκδηλώσεις τις περιόδου που θέλεις να πας.

Προσοχή φρόντισε να κλήσεις την θέση σου από πριν.

Εθνικός Κήπος

Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 1

Ο Εθνικός Κήπος αποτελεί χαρακτηρισμένο Ιστορικό Τόπο στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα στις συνοικίες του Κολωνακίου και του Παγκρατίου.

Στον Εθνικό Κήπο θα απολαύσετε μία υπέροχη βόλτα στη φύση. Είναι ιδανικός για να κάνετε γυμναστική, να παίξουν τα παιδιά και να βγάλετε φωτογραφίες.

Το τοπίο είναι υπέροχο γεμάτο όμορφα σημεία. Μία λίμνη με πάπιες βρίσκεται μέσα στο πάρκο και είναι το σημείο που συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο.

Πιο δίπλα υπάρχει και μία λιμνούλα με χελώνες.

@agapisworld

εθνικός κήπος! #athens #garden #nationalgarden

♬ Pure Imagination - Kathleen

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

4 + 1 μέρη στην Αθήνα για να διασκεδάσουν τα σκυλάκια σας

3 + 1 speakeasy μπαράκια της Αθήνας που αξίζει να επισκεφθείς