Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

3 + 1 speakeasy μπαράκια της Αθήνας που αξίζει να επισκεφθείς

Θα περάσετε υπέροχα!

15 Αυγούστου 2023 08:11
3 + 1 speakeasy μπαράκια της Αθήνας που αξίζει να επισκεφθείς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Speakeasy Bars, άρχισαν να εμφανίζονται στην Αμερική το 1920, σε μία περίοδο κατά την οποία η 18η τροποποίηση του Συντάγματος κήρυσσε παράνομη με συνταγματική πρόνοια την παρασκευή, διακίνηση, εισαγωγή, εξαγωγή και πώληση αλκοολούχων ποτών.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε 3 + 1 εστιατόρια με μεσογειακή κουζίνα στην Αθήνα.

Έτσι λοιπόν, από τότε και για τα επόμενα13 χρόνια, οι Αμερικανοί πολίτες μπορούσαν να απολαύσουν το ποτό τους μόνο στα κρυφά, συνήθως σε υπόγειους χώρους που λειτουργούσαν παράλληλα με κάποια νόμιμη επιχείρηση.

Σε αυτούς είχαν πρόσβαση μόνο όσοι γνώριζαν το μυστικό συνθηματικό.

Στην Αθήνα υπάρχουν μερικά μπαρ τα οποία εμπνέονται από εκείνη την εποχή και προσελκύουν τον ενδιαφέρων πολλών πολιτών.

The Speakeasy Athens, Λέκκα 12, Αθήνα

Το Speakeasy στην Αθήνα, είναι ένα "κρυφό" μπαρ το οποίο σε ταξιδεύει πίσω στο 1920 και στην περίοδο της ποτοαπαγόρευσης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρεις στο σωστό κουδούνι, αυτό που χρειάζεται να χτυπήσεις για να σου ανοίξουν.

Με τζαζ μουσικές ωραία ποτά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ το κλίμα σε χαλαρώνει και σε ταξιδεύει.

Το πρώτο δωμάτιο θυμίζει ένα κλασικό μπαρ, ενώ εάν προχωρήσεις λίγο παρακάτω θα βρεθείς σε ένα άλλο, που θυμίζει κάτι σε υπόγειο «κηπάκι».

Μαύρος Γάτος Bar, Κωλέττη 40-42, Αθήνα

Ο Μαύρος Γάτος είναι ένα ατμοσφαιρικό μαγαζί με ξύλινες επενδύσεις και διακοσμητικές αναφορές σε μεγάλα ονόματα της τζαζ και της μπλουζ.

Το bar στην Κωλέττη 40-42, σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. H επιβλητική μπάρα των 12 μέτρων σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική, την διακόσμηση και τη μουσική, σε μεταφέρουν στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης.

Barreldier, Βουλής 7, Αθήνα

Τον καιρό της ποτοαπαγόρευσης, τα βαρέλια κράτησαν καλά κρυμμένο το μυστικό των πιο διάσημων αποσταγμάτων. Από εκεί εμπνεύστηκε το όνομά του το Barreldier («ο δρόμος του βαρελιού», στα ελληνικά).

Πολύχρωμα λικέρ, σιρόπια και πουρέδες φρούτων παράγονται από ζωντανές πρώτες ύλες και συνωμοτούν με αγαπημένα ποτά για να κερδίσουν μία θέση στο βαρέλι. Στα παλαιωμένα cocktails, οι γεύσεις ομογενοποιούνται και καθώς το ξύλο αναπνέει, δίνει γλύκα και ιδιαίτερο άρωμα βανιλίνης στο πολύτιμο περιεχόμενό του.

CV Distiller, Χατζηγιάννη Μέξη 7, Αθήνα

Ένα κλασικό, ατμοσφαιρικό μπαρ δύο επιπέδων που μεταφέρθηκε από το Γκάζι και σίγουρα διαθέτει τη μεγαλύτερη κάβα με ουίσκι στην Ελλάδα.

Στο ισόγειο του CV δεσπόζει μια μεγάλη ημικυκλική μπάρα με ξύλο και πολλούς καθρέφτες, που του προσδίδει το κλασικό ύφος του ποτάδικου. Εκεί όμως που πραγματικά ξεχωρίζει είναι το «μυστικό» speakeasy υπόγειο, όπου φιλοξενείται και το κελάρι του μαγαζιού. Ένας φοβερός χώρος με ξύλινους πάγκους και καθίσματα, δερμάτινους καναπέδες, κρυφούς φωτισμούς, λεπτομέρειες στη διακόσμηση... που παραπέμπουν στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share