Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

3 + 1 εστιατόρια με μεσογειακή κουζίνα στην Αθήνα

Αξίζει να τα επισκεφτείτε!

1 Ιουλίου 2023 14:22
3 + 1 εστιατόρια με μεσογειακή κουζίνα στην Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μεσογειακή διατροφή αναδείχτηκε και φέτος, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η κορυφαία διατροφή. Αν θέλεις να απολαύσεις τη νοστιμιά και τα οφέλη της μεσογειακής κουζίνας, μπορείς να επισκεφτείς ένα από τα εστιατόρια της Αθήνας, με γεύσεις και μυρωδιές που θα σε ταξιδέψουν.

Dimitris And Savvas of Athens, Μιαούλη

Με θέα την μαγευτική Ακρόπολη, στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται το "Dimitris And Savvas of Athens", ένα εστιατόριο με παραδοσιακή μεσογειακή κουζίνα. Οι μυρωδιές και οι γεύσεις των φαγητών πραγματικά σε ταξιδεύουν, ενώ η φιλόξενη και ευγενική στάση των ιδιοκτητών πραγματικά θα σε κάνουν να αισθανθείς οικειότητα και ζεστασιά. Ένα εστιατόριο με πολύ όμορφο χώρο και ωραία ατμόσφαιρα.

Oroscopo, Αντήνορος 42-44

Το Oroscopo, βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, κοντά στην Εθνική Πινακοθήκη, τα ξενοδοχεία Hilton & Best Western Ιλίσια, και πέντε λεπτά μακριά από τα ξενοδοχεία Crowne Plaza και The Golden Age.

Ειδικεύεται σε ελληνικές και διεθνείς γεύσεις, χρησιμοποιώντας πάντα τα πιο φρέσκα υλικά. Τα εξαιρετικά πιάτα σε συνδυασμό με την εξαιρετική λίστα κρασιών, η οποία περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα Ελλήνων παραγωγών, θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Το Oroscopo είναι ανοιχτό από Τρίτη έως και Κυριακή, σερβίρει από τη 13:00 το μεσημέρι έως τις 24:00 το βράδυ και λειτουργεί όλο το χρόνο.

Μυρώνη, Μεγ. Αλεξάνδρου 7

Το Μυρώνι βρίσκεται στο Μεταξουργείο, σε έναν πανέμορφο χώρο στην πόλη της Αθήνας, με αισθητική που βασίζεται στην πέτρα και είναι στολισμένος με κάθε λογής λουλούδια.

Αν βρίσκεσαι κοντά στο Μεταξουργείο, το εστιατόριο Μυρώνι είναι ιδανική επιλογή για να απολαύσεις νόστιμο φαγητό που μοιάζει να είναι φτιαγμένο από τα χεράκια της μαμάς. Αξίζει να δοκιμάσεις τους κολοκυθοκεφτέδες, το γαλοτύρι, την χταποδοσαλάτα κι από κυρίως πιάτα το αρνάκι λεμονάτο με ρύζι, τον μουσακά, το φιλέτο κοτόπουλο και πολλά ακόμα φοβερά πιάτα.

Επίσης, να αναφέρουμε ότι στο Μυρώνι θα βρεις όλες τις ημέρες επιλογές σε κυρίως πιάτα και για χορτοφάγους!

Δυό Δεκάρες ή Όκά, Αναστασίου Ζίννη 29, Αθήνα

"Μια μέρα λοιπόν τέσσερις φίλοι καθώς πίνανε ουζάκι και παίζανε ταβλάκι σκέφτηκαν να αποκτήσουν το δικό τους στέκι και να το μοιραστούν με περισσότερο κόσμο. Και αφού όλοι οι καλοί χωράνε, να γίνει γιατί όχι, μια μεγάλη οικογένεια. Από τις αγνές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων μόνο φιλοξενία, φως και μεράκι μπορεί να παραχθεί τελικά. Έτσι γεννήθηκε το οικομαγειρείον Δυο Δεκάρες η Οκά, " αναγράφεται στην ιστοσελίδα του μαγαζιού και πραγματικά αυτές οι φράσεις το περιγράφουν εξαιρετικά.

Το όνομά του σε ταξιδεύει στο παρελθόν, όπως και τα φαγητά του που θυμίζουν τη μαγειρική μιας παλιάς, έμπειρης Ελληνίδας νοικοκυράς.

Σπιτικό φαγητό, νοστιμότατα μαγειρευτά σε καθημερινή βάση, ψητά της ώρας, καλομαγειρεμένα ψαρικά και εκλεκτούς μεζέδες. Αγνά υλικά, πλούσια μυρωδικά και μπόλικη φαντασία ανακατεύονται καθημερινά για να σου προσφέρουν ασύγκριτες γαστριμαγικές εμπειρίες.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share