ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΘΕΑΤΡΟ

Περί Φύσεως: μια παράσταση της bijoux de kant στο BIOS

Περί Φύσεως: μια παράσταση της bijoux de kant στο BIOS
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Aύγουστος. Παραμονή του Σωτήρος. Σε ένα απόμερο λιμανάκι κάποιας ελληνικής παραλίας, τρεις άνθρωποι κάνουν το απογευματινό μπάνιο τους περιμένοντας το φεγγάρι να ανατείλει μέσα απ’ τη θάλασσα. Κι ενώ περιμένουν. συζητούν περί παντός επιστητού, όπως μάλλον θα συνέβαινε πάντα και με όλους όσους  μπήκαν πριν από εκείνους στα νερά αυτά. Ο Σοφοκλής Ποθουλάκης και ο Ευριπίδης Περίανδρος με τη γυναίκα του Ευλαμπία, τρία κεφάλια πάνω απ’ το νερό, τρεις φευγαλέες αντανακλάσεις της ιστορίας στο φως του δειλινού, μιλούν, σχολιάζουν, υπερθεματίζουν, αγανακτούν, εύχονται για όλα όσα απασχολούν τη ζωή τους στον τόπο αυτό. Κι ενώ έχουν ήδη αρχίσει να έρχονται ένας ένας ο χορός των πανηγυριστών, το φεγγάρι ολόγιομο ξεπροβάλλει στον ορίζοντα.

 

Σε όλη τη διάρκεια της συγγραφής του έργου, ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είχε στο μυαλό του το Λευτέρη Βογιατζή και τη στιγμή που θα του το παρέδιδε να το διαβάσει. Αρχές Ιουλίου του 2011, ανέβηκε στην Αθήνα και άρχισε με το Λευτέρη Βογιατζή τις συζητήσεις και τις αναγνώσεις πάνω στο έργο. Οι αναγνώσεις τους κράτησαν ως τις αρχές Αυγούστου, όποτε και συμφωνήσανε ότι το έργο θα άρχιζε να δουλεύεται με τους ηθοποιούς από τα Χριστούγεννα, για να ανέβει στο θέατρό του την άνοιξη του 2012. Όμως το θέμα της υγείας του Λευτέρη από τον Αύγουστο εκείνο και έπειτα, αποφάσισε διαφορετικά. Σε κάθε περίπτωση, το Περί Φύσεως, όπως ο ίδιος ο συγγραφέας δηλώνει στο επίμετρο της έκδοσης, «μεταφέρει τη μαγική αύρα του Λευτέρη πίσω από τις λέξεις κι αυτό είναι κάτι που με συγκινεί και θα του το χρωστάω για πάντα».

 

 

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης & Ηλέκτρα Ελληνικιώτη/ Παίζουν: Θάνος Σαμαράς, Κώστας Κουτσολέλος, Νάνσυ Μπούκλη

 

 

Info

BIOS.TESLA Main

Διάρκεια παραστάσεων: Πέμπτη 10 Μαρτίου – Κυριακή 24 Απριλίου 2016
Παραστάσεις: Πέμπτη έως Κυριακή
Ώρα έναρξης: 20:30
Διάρκεια παράστασης: 100’
Τιμή εισιτηρίου:12 ευρώ (ενιαίο), 8 ευρώ (μειωμένο)

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Damiens/ Φουκώ- Χειμωνάς: Μια παράσταση για την ιστορική πορεία της τιμωρίας στο Ίδρυμα Κακογιάννη

 

Sweet Charity: Το αριστούργημα του “μίστερ μιούζικαλ” Μπομπ Φόσι έρχεται στην Αθήνα!

 

«Ring»: Μια παράσταση για τον έρωτα που μας αφορά όλους στην ανανεωμένη σκηνή του «Ιλίσια Βολανάκης»

 

Ρωμαίος + Ιουλιέτα: Το κλασικό έργο του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

 

 

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Θέλετε να μαθαίνετε όλα τα θεατρικά νέα για τις σκηνές της πόλης αλλά και να κερδίζετε προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις; Τότε κάντε like στη νέα μας σελίδα στο Facebook, αποκλειστικά για την κατηγορία ΘΕΑΤΡΟ!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου