Κώστας Πουλάκης (ΣΥΡΙΖΑ): «Να καταργηθεί η προσευχή στα ελληνικά σχολεία»

Να καταργηθεί η προσευχή στα ελληνικά σχολεία ζήτησε ο Κώστας Πουλάκης του ΣΥΡΙΖΑ. Με την ευκαιρία, δείτε όλη την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη για την υποψηφιότητά του στο κόμμα.
«Είναι κατάλοιπο της αντίληψης “Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών» ανέφερε και ζήτησε το κράτος να αποκτήσει σε όλες του τις εκφάνσεις «κοσμικά χαρακτηριστικά»
Υποστηρίζει σε συνέντευξή του στη Βραδυνή ότι η σχολική προσευχή είναι «κατάλοιπο μιας απολύτως αντιδραστικής αντίληψης περί… “Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών”».
Επιμένοντας στη γραμμή του όλοι ίσοι κάνει λόγο για ανάγκη «το κράτος σε όλες του τις εκφάνσεις επιτέλους να αποκτήσει κοσμικά χαρακτηριστικά».
«Ο θεσμός της πρωινής προσευχής είναι κατάλοιπο μιας πολύ περασμένης εποχής και μιας απολύτως αντιδραστικής αντίληψης περί… «Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών», που εισάγει – ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο – έναν ανεπίτρεπτο διαχωρισμό μεταξύ των μαθητών. Η άσκηση της λατρείας είναι προσωπικό θέμα των παιδιών και των οικογενειών τους. Όχι του σχολείου» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Πουλάκης.
Πρόκειται για άλλο ένα χτύπημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατάργηση της έπαρσης σημαίας και της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου στα δημοτικά σχολεία.
Η συγκεκριμένη απόφαση, μάλιστα, είχε έρθει μετά την απόφαση Γαβρόγλου για την επιλογή των σημαιοφόρων στα δημοτικά όχι ανάμεσα στους καλύτερους μαθητές αλλά με κλήρωση.
Πανέτοιμη για πρωθυπουργός η Έφη Αχτσιόγλου: «Φυσικά και μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη»
Σίγουρη ότι μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη εμφανίζεται η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία σε συνέντευξή της μίλησε για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται πανέτοιμη για πρωθυπουργός.
Η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές, τόνισε ότι «η ελληνική κοινωνία μπορεί, πρέπει και δικαιούται να ζήσει καλύτερα. Αυτό το οποίο έχει εμπεδώσει ο κ. Μητσοτάκης, είναι μία κοινωνία μειωμένων, μηδενικών προσδοκιών, σε μία συνθήκη φόβου και οικονομικής ασφυξίας, όπου δεν μπορεί να σχεδιάσει κανείς κάτι καλύτερο για την επόμενη μέρα».
Αναφερόμενη στην υποψηφιότητά της, είπε: «Η δική μου υποψηφιότητα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και στη μεθοδολογία δουλειάς που πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «Φυσικά και μπορώ να κερδίσω τον κ. Μητσοτάκη, αλλιώς δεν θα κατέβαινα υποψήφια».
Αχτσιόγλου για Κασσελάκη: Είναι ανοικτή διαδικασία
Απαντώντας σε ερώτηση για την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη, ανέφερε ότι «πρόκειται για μια ανοιχτή διαδικασία – αυτό λέει το καταστατικό μας και αυτό έχουμε αποφασίσει – και όταν λέμε ‘ανοιχτή’ το εννοούμε. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ένας άνθρωπος, ο οποίος φέρει τα χαρακτηριστικά του και την πρότασή του – την πολιτική και τη λειτουργική – να κατέλθει και να τη θέσει στην κρίση των μελών, των φίλων και των ανθρώπων που θα έρθουν να εγγραφούν στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και να ψηφίσουν».
Μεταξύ άλλων, η κυρία Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι εφόσον αυτή εκλεγεί «όλα τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το κρίσιμο όμως είναι, κάθε μέρα να πείθουμε και έναν περισσότερο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ένα κόμμα κυβερνητικό. Αυτό σημαίνει ότι διεκδικούμε τη μέγιστη δυνατή πολιτική επιρροή στην κοινωνία».
Τέλος, τόνισε ότι «στις πολυπληθείς συγκεντρώσεις που κάνουμε σε πόλεις όλη της χώρας, έρχονται τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με ειλικρινή αγωνία για το αν θα υπάρξει μία προοδευτική διέξοδος στην κοινωνία, με μία κυβερνητική πρόταση που θα εμπνεύσει ξανά τους πολίτες. Η απογοήτευση έχει πάει στην άκρη και πια υπάρχει κοινή αγωνία. Αυτό σημαίνει υγιή αντανακλαστικά για να προχωρήσουμε μπροστά».






0 ΣΧΟΛΙΑ