ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

28η Οκτωβρίου: Συγκίνησε ο μαθητής από τη Νιγηρία στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης – «Είμαι ευγνώμων στον Θεό»

Μαθητής σε παρέλαση
Συγκίνησε ο μαθητής στη Θεσσαλονίκη
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Μια ιδιαίτερη στιγμή εκτυλίχθηκε στη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την 28η Οκτωβρίου, με πρωταγωνιστή έναν μαθητή της Γ’ Λυκείου, ο οποίος μίλησε με χαρά και συγκίνηση για τη συμμετοχή του στον εορτασμό της εθνικής επετείου. Ο λόγος για τον Βίκτορι Μουμόχου, έναν μαθητή με καταγωγή από τη Νιγηρία, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα και φέτος είχε την ευκαιρία να εκπροσωπήσει το σχολείο του ως παραστάτης. Ο νεαρός συμμετείχε στη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, στην οδό Τσιμισκή, και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για αυτή την εμπειρία.

Μιλώντας στην κάμερα του ThessPost.gr, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι επιλέχθηκε να βρεθεί ανάμεσα στους μαθητές που εκπροσώπησαν το σχολείο τους. Τα λόγια του ξεχώρισαν, καθώς αναφέρθηκε με απλότητα τόσο στην καταγωγή της οικογένειάς του όσο και στη χώρα όπου έχει περάσει ολόκληρη τη ζωή του. Η παρουσία του αποτέλεσε μία από τις ανθρώπινες ιστορίες που αναδείχθηκαν μέσα από τη φετινή μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

«Νιώθω χαρά και ευγνωμοσύνη στον Θεό που είχα τη χάρη να γίνω παραστάτης»

Ο Βίκτορι Μουμόχου είναι μαθητής της Γ’ Λυκείου στο Ωνάσειο Σχολείο Ξηροκρήνης και φέτος συμμετείχε για πρώτη φορά στη μαθητική παρέλαση με την ιδιότητα του παραστάτη. Για τον ίδιο, η συγκεκριμένη στιγμή είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς του δόθηκε η δυνατότητα να εκπροσωπήσει το σχολείο του σε μια από τις σημαντικότερες εθνικές επετείους. Οι γονείς του κατάγονται από τη Νιγηρία, ωστόσο ο ίδιος έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και έχει μεγαλώσει εδώ. Αυτή τη σχέση με τη χώρα στην οποία ζει θέλησε να αναδείξει και στις δηλώσεις του μετά τη συμμετοχή του στην παρέλαση. «Νιώθω χαρά και ευγνωμοσύνη στον Θεό που είχα τη χάρη να γίνω παραστάτης και να εκπροσωπήσω το σχολείο μου και τη χώρα. Εδώ γεννήθηκα, οι γονείς μου είναι από τη Νιγηρία. Και χάρηκα πολύ που έγινα παραστάτης», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ThessPost.gr.

(EUROKINISSI)

Ο μαθητής δεν έκρυψε πόσο σημαντικό ήταν για εκείνον το γεγονός ότι βρέθηκε σε αυτή τη θέση. Η επιλογή του ως παραστάτη αποτέλεσε μια εμπειρία που, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του, τον γέμισε χαρά και υπερηφάνεια. Παράλληλα, η αναφορά του στην οικογενειακή του καταγωγή και στον τόπο όπου γεννήθηκε ανέδειξε τη δική του προσωπική ιστορία. Ο Βίκτορι μεγάλωσε στην Ελλάδα, φοιτά σε ελληνικό σχολείο και συμμετείχε μαζί με τους συμμαθητές του στις εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ». Η παρουσία του στην παρέλαση και οι δηλώσεις που ακολούθησαν προσέλκυσαν το ενδιαφέρον, προσθέτοντας μια ξεχωριστή διάσταση στη μαθητική εκδήλωση.

(EUROKINISSI)

28η Οκτωβρίου: Με τη συμμετοχή 22 σχολείων η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Από τις 11:00 το πρωί, μαθητές και μαθήτριες συγκεντρώθηκαν στην οδό Τσιμισκή, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση. Συνολικά συμμετείχαν 22 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης, με τους μαθητές να παρελαύνουν κρατώντας ελληνικές σημαίες. Τον ρυθμό έδινε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνοδεύοντας τη μαθητική πομπή.

Στο κέντρο της πόλης βρέθηκαν γονείς, συγγενείς και πολίτες, οι οποίοι παρακολούθησαν την εκδήλωση και χειροκρότησαν τα παιδιά. Ο καλός καιρός συνέβαλε στη μεγάλη παρουσία κόσμου, με την οδό Τσιμισκή να γεμίζει από μαθητές και θεατές που θέλησαν να τιμήσουν την επέτειο. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και ο Βίκτορι Μουμόχου, ο οποίος βίωσε για πρώτη φορά τη χαρά της συμμετοχής ως παραστάτης.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου