ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Διονύσης Φερεντίνος: Συγκλονίζει το «αντίο» της αδελφής του – «Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα έρθει η στιγμή»

Διονύσης Φερεντίνος
Θλίψη για τον θάνατο του Διονύση Φερεντίνου
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Βαρύ είναι το κλίμα στον χώρο της ελληνικής τηλεόρασης μετά την ξαφνική απώλεια του Διονύση Φερεντίνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 51 ετών. Ο γνωστός σκηνοθέτης άφησε πίσω του αγαπημένα πρόσωπα, φίλους και συνεργάτες που δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά τους. Ανάμεσα στους ανθρώπους που βιώνουν πιο έντονα την απώλειά του είναι η αδελφή του, Ξένια Φερεντίνου, η οποία θέλησε να τον αποχαιρετήσει δημόσια μέσα από μια βαθιά προσωπική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ίδια δημοσίευσε μια φωτογραφία από τα παιδικά τους χρόνια, επιλέγοντας να θυμηθεί τον αδελφό της όπως τον είχε κρατήσει στη μνήμη της από τότε που ήταν μικροί.

Η ανάρτηση της αδελφής του και η παιδική φωτογραφία

Η Ξένια Φερεντίνου επέλεξε έναν ιδιαίτερα προσωπικό τρόπο για να αποχαιρετήσει τον αδελφό της. Αντί για μια πρόσφατη φωτογραφία του, μοιράστηκε μια εικόνα από την παιδική τους ηλικία, επαναφέροντας στη μνήμη της τις στιγμές που είχαν ζήσει μαζί μεγαλώνοντας. Η δημοσίευσή της συνοδεύτηκε από λόγια γεμάτα αγάπη, στα οποία εξέφρασε πόσο αδιανόητο της φαινόταν ότι κάποια στιγμή θα χρειαζόταν να πει το τελευταίο αντίο στον Διονύση της. «Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα έρθει η στιγμή που θα αποχαιρετήσω τον μονάκριβο Διονυσάκη μου, τον αδερφούλη μου, που τον βλέπω πάντα μικρό. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Πέμπτη 29/10 στις 12 στο νέο νεκροταφείο Γλυφάδας. Να προσέχετε την υγεία σας και τους ανθρώπους σας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η αναφορά της στον «μονάκριβο Διονυσάκη» και στον «αδερφούλη» της φανερώνει την τρυφερότητα με την οποία εξακολουθεί να τον θυμάται. Για την ίδια, ο Διονύσης δεν ήταν μόνο ο καταξιωμένος επαγγελματίας που γνώριζαν οι συνεργάτες του, αλλά πρωτίστως ο αδελφός με τον οποίο μοιράστηκε τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλεί και η φράση με την οποία ολοκλήρωσε την ανάρτησή της, καλώντας τους ανθρώπους να προσέχουν την υγεία τους και όσους αγαπούν. Το τελευταίο αντίο στον Διονύση Φερεντίνο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στις 12:00, στο Νέο Νεκροταφείο Γλυφάδας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αδελφής του. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσουν οι δικοί του άνθρωποι, καθώς και όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του.

Διονύσης Φερεντίνος
Διονύσης Φερεντίνος: Έρευνα του ΕΚΑΒ για το ασθενοφόρο που έφτασε μετά από 40 λεπτά. Τα τελευταία λεπτά και η κηδεία του σκηνοθέτη

Οι τελευταίες στιγμές του 51χρονου σκηνοθέτη και η ξαφνική απώλεια

Ο θάνατος του Διονύση Φερεντίνου έγινε γνωστός τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, προκαλώντας αναστάτωση στον χώρο της τηλεόρασης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν, ο σκηνοθέτης βρισκόταν στην κατοικία του, στα νότια προάστια της Αττικής, μαζί με τη σύντροφό του, όταν παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση της υγείας του. Λίγο πριν από το περιστατικό, φέρεται να είχε αναφέρει ότι αισθανόταν έντονο πόνο στην πλάτη και αντιμετώπιζε δυσκολία στο περπάτημα. Όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα, η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία μέσα σε περίπου είκοσι λεπτά.

Διονύσης Φερεντίνος
Διονύσης Φερεντίνος

Κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έφτασε περίπου σαράντα λεπτά αργότερα. Ο 51χρονος μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε η τραγική κατάληξη. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ανακοπή, ενώ έχει αναφερθεί ότι το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα με την αρτηριακή του πίεση. Ωστόσο, τα ακριβή ιατρικά δεδομένα και η αλληλουχία των γεγονότων δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως μέσα από επίσημη ιατρική ενημέρωση.

Στο νοσοκομείο, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, βρέθηκε και ο ηθοποιός και σεναριογράφος Λάμπρος Φισφής, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη. Ο Διονύσης Φερεντίνος είχε σημαντική παρουσία πίσω από τις κάμερες της ελληνικής τηλεόρασης, συμμετέχοντας στη δημιουργία γνωστών παραγωγών. Το όνομά του είχε συνδεθεί, μεταξύ άλλων, με τις δημοφιλείς σειρές «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και «Έχω παιδιά», μέσα από τις οποίες είχε αναπτύξει συνεργασίες με ηθοποιούς, σεναριογράφους και τεχνικούς.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου