ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Κλειστοφοβική επιβάτιδα έμεινε εγκλωβισμένη σε τουαλέτα τρένου για δύο ώρες

Κλειστοφοβική επιβάτιδα έμεινε εγκλωβισμένη σε τουαλέτα τρένου για δύο ώρες
Πυροσβέστες προσπαθούν να ανοίξουν την πόρτα της τουαλέτας του τρένου
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Μια κλειστοφοβική επιβάτιδα χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από την τουαλέτα ενός τρένου της CrossCountry, αφού παρέμεινε παγιδευμένη για περίπου δύο ώρες. Η 35χρονη Robin Smith, που ταξίδευε από το Σαουθάμπτον προς το Μάντσεστερ Πικαντίλι για να συμμετάσχει σε μια εκδήλωση Hyrox – έναν αγώνα γυμναστικής που περιλαμβάνει τρέξιμο και άρση βαρών – βρέθηκε εγκλωβισμένη όταν οι ηλεκτρονικές πόρτες της τουαλέτας δεν άνοιξαν.

Οι δραματικές περιγραφές της κλειστοφοβικής επιβάτιδας

Σύμφωνα με την Daily Mail, η κατάσταση έγινε ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω της κλειστοφοβίας της. Παρά τον φόβο της και το γεγονός ότι σχεδόν λιποθύμησε δύο φορές, το προσωπικό του τρένου αρχικά δεν κάλεσε την πυροσβεστική. Η ίδια δήλωσε: «Ρώτησα την συνοδό πότε θα ήταν σκόπιμο να καλέσουμε την πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς ήταν προφανές ότι υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς. Αυτή απάντησε ότι το τρένο είχε ήδη καθυστερήσει μιάμιση ώρα – σαν αυτό να είχε προτεραιότητα έναντι της ασφάλειάς μου».

Το προσωπικό προσπάθησε να τραβήξει την πόρτα και ακόμη χρησιμοποίησε ένα τσεκούρι για να αφαιρέσει ό,τι πίστευαν ότι μπλόκαρε την έξοδο. Όταν η Robin απείλησε να καλέσει η ίδια την πυροσβεστική υπηρεσία, οι συνοδοί ζήτησαν τελικά τη βοήθεια των αρμόδιων υπηρεσιών.

Οι πυροσβέστες έφτασαν στον σταθμό της Οξφόρδης και, χρησιμοποιώντας ένα πριόνι, δημιούργησαν ένα άνοιγμα αρκετά μεγάλο ώστε η Robin να απεγκλωβιστεί. Η ίδια περιέγραψε τη διαδικασία με λόγια γεμάτα ανακούφιση:

«Οι πυροσβέστες δούλεψαν πολύ γρήγορα. Αμέσως με ρώτησαν αν ήμουν καλά, το όνομά μου και αν ήμουν διατεθειμένη να τους δώσω δέκα λεπτά για να δουν αν μπορούσαν να ανοίξουν την πόρτα χωρίς να την καταστρέψουν. Ήμουν ικανοποιημένη να περιμένω άλλα δέκα λεπτά, καθώς ένιωθα ότι ήμουν πλέον σε ασφαλή χέρια. Όταν πέρασε αυτός ο χρόνος και ήταν σαφές ότι η πόρτα δεν μπορούσε να ανοιχτεί, οι πυροσβέστες άρχισαν αμέσως να εργάζονται και άνοιξαν μια τρύπα στην πόρτα. Ήταν εξαιρετικοί. Είμαι τόσο κλειστοφοβική, που ένιωσα άμεση ανακούφιση όταν κατάφερα να βγω έξω».

Η Robin ταξίδευε μαζί με τον φίλο της, Angus Jones, και μετά τον απεγκλωβισμό της της δόθηκε θέση στην πρώτη θέση του τρένου για το υπόλοιπο του δρομολογίου, αξίας 89 λιρών. Η ίδια πρόσθεσε:

«Είμαι πολύ κλειστοφοβική και σε δύο περιπτώσεις έπρεπε να ξαπλώσω στο πάτωμα, καθώς φοβόμουν ότι θα λιποθυμήσω. Αν και το προσωπικό ήταν εξυπηρετικό και προσπαθούσε να με βγάλει από το μπάνιο, ήταν σαφές ότι κανένας από τους δύο δεν είχε ιδέα τι να κάνει. Κανείς δεν είχε τον έλεγχο της κατάστασης. Από μέσα από την τουαλέτα, ακουγόταν σαν να επικρατούσε χάος έξω. Οι τουαλέτες είναι σχεδιασμένες για πρόσβαση ατόμων με αναπηρία και είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι δεν υπάρχουν διαδικασίες για την απομάκρυνση κάποιου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενός παιδιού ή εμένα, αν λιποθυμούσα».

Η Robin ανέφερε ακόμη: «Το Apple Watch μου είχε τρελαθεί επειδή ο καρδιακός μου ρυθμός ήταν πολύ υψηλός καθ’ όλη τη διάρκεια που ήμουν κλειδωμένη».

Η 35χρονη Robin Smith βρέθηκε εγκλωβισμένη στην τουαλέτα ενός τρένου
Η 35χρονη Robin Smith βρέθηκε εγκλωβισμένη στην τουαλέτα ενός τρένου που εκτελούσε δρομολόγιο από το Σαουθάμπτον προς το Μάντσεστερ Πικαντίλι, όταν οι ηλεκτρονικές πόρτες δεν άνοιξαν / Φωτογραφία από Daily Mail

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η εταιρεία CrossCountry εξέφρασε τη λύπη της για το περιστατικό, αναφέροντας ότι τέτοιες καταστάσεις είναι σπάνιες και ότι οι υπάλληλοι συνεργάστηκαν με ασφάλεια με το προσωπικό του σταθμού και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την επίλυσή του. Όλοι οι επιβάτες μπόρεσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, ενώ η Robin ταξίδεψε με την επόμενη αμαξοστοιχία προς το βορρά από τον σταθμό της Οξφόρδης.

Ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Κομητείας του Οξφόρδσαϊρ περιέγραψε τη δράση των πυροσβεστών: «Η πυροσβεστική και διασωστική υπηρεσία του Συμβουλίου της Κομητείας του Οξφόρδσαϊρ έστειλε ένα πυροσβεστικό όχημα από τον πυροσβεστικό σταθμό της Rewley Road στον σιδηροδρομικό σταθμό του Οξφόρδ. Τα πληρώματα χρησιμοποίησαν υδραυλικό εξοπλισμό κοπής και ένα αλυσοπρίονο για να απεγκλωβίσουν ένα άτομο που είχε παγιδευτεί στην τουαλέτα ενός τρένου στην αποβάθρα 3».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου