Καιρός 15/10: Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 24 βαθμούς – Πού αναμένονται καταιγίδες σύμφωνα με Αρναούτογλου και Αρνιακό

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Τετάρτη (15/10) στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με τη θερμοκρασία να φτάνει έως και τους 24 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, νεφώσεις αναμένονται σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, στα νησιά του Ιονίου και στην Κρήτη, όπου έως το απόγευμα ενδέχεται να εκδηλωθούν βροχοπτώσεις, κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη επικράτεια ο καιρός θα παραμείνει γενικά καλός. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ νωρίς το πρωί αναμένονται ομίχλες στα δυτικά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι ασθενείς, ενώ στο Αιγαίο θα φυσούν βόρειοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ. Από τη νύχτα, στο Ιόνιο θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς, φτάνοντας τα 4 μποφόρ.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και τα νότια. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3, βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το βράδυ. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο από τη νύχτα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στην Κρήτη και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 και στα Δωδεκάνησα από 19 έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.
Η εκτίμηση του Αρναούτογλου
Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί ότι «έρχεται επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες», ενώ οι επόμενες ημέρες φαίνεται πως θα φέρουν περισσότερη αστάθεια στη δυτική και κεντρική Ελλάδα. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, φτάνοντας στα βόρεια τους 19 με 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Ελλάδα τους 22 με 24, ενώ στα Δωδεκάνησα θα αγγίξει τοπικά και τους 25 βαθμούς.
Η πρόγνωση του Αρνιακού
Την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, τα νότια Επτάνησα και τη δυτική Κρήτη. Στην Αττική, ο καιρός θα είναι νεφελώδης με μικρή πιθανότητα για ψιχάλες, με τη θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς και ανέμους 2 έως 4 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται τοπικές βροχές, με θερμοκρασίες από 13 έως 22 βαθμούς και ανέμους επίσης 2 έως 4 μποφόρ.






0 ΣΧΟΛΙΑ