ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζει την αρνητική πορεία ο πληθωρισμός: Αυξήθηκε στο 2,6% τον Δεκέμβριο – Αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Συνεχίζει την αρνητική πορεία ο πληθωρισμός: Αυξήθηκε στο 2,6% τον Δεκέμβριο – Αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Στο 2,6% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο έναντι 2,4% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).




Δείτε αναλυτικά τις ευρήματα της ΕΛΣΤΑΤ 

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι τιμές στα δημητριακά για πρωινό αυξήθηκαν κατά 4,5%, στο ψωμί 0,9%, στο μοσχάρι 4,4%, στα νωπά ψάρια 2,3%, στα λαχανικά 4,3%, στην ζάχαρη, σοκολάτες, γλυκά και παγωτά 2,9%, στο μεταλλικό νερό, στα αναψυκτικά και στους χυμούς φρούτων 4,2%, το ηλεκτρικό ρεύμα αυξήθηκε κατά 7,6%, στα ενοίκια κατοικιών κατά 8,5% και στα ασφάλιστρα υγείας κατά 14%.




Στον αντίποδα η Ελληνική Στατιστική Αρχή καταγράφει μειώσεις στα ζυμαρικά 5%, στα γαλακτοκομικά και στα αβγά 3,3%, στα φρέσκα φρούτα 3,5%, στα πουλερικά 3,7% και στο πετρέλαιο θέρμανσης 7,6%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καταγράφεται αποπληθωρισμός στα έλαια και τα λίπη σε ποσοστό 1% μετά από πάρα πολλούς μήνες.

Συνολικά στα τρόφιμα καταγράφηκε αποπληθωρισμός της τάξης του 2,3% από πληθωρισμό 0,6% τον Νοέμβριο 1,5% τον Οκτώβριο, 3,2% τον Σεπτέμβριο και 2,8% τον Αύγουστο.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου