Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Υπόκλιση: Στους 4 κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς παγκοσμίως η Αθήνα!

21 Ιουνίου 2017 09:25
Υπόκλιση: Στους 4 κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς παγκοσμίως η Αθήνα!

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμάς το αγαπημένο μας κομμάτι ενός ταξιδιού, είναι το φαγητό, αφού λατρεύουμε να δοκιμάζουμε τα παραδοσιακά πιάτα κάθε χώρας και περιοχής.

Όπως φαίνεται, όμως, δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε ούτε δεκάρα για να πάμε στους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς γιατί…βρισκόμαστε ήδη σε έναν από τους καλύτερους!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Έφτασε στην Ελλάδα ο Γιώργος Χρανιώτης! Το "καρφί" για τον Στέλιο Χανταμπάκη και η αποθέωση για Ντάνο (video)

Σύμφωνα με έρευνα του Booking.com, η Αθήνα βρίσκεται στην 4η θέση ανάμεσα σε 25 κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο. Στις πρώτες τρεις θέσεις βρίσκονται το Χονγκ Κονγκ, το Σάο Πάολο της Βραζιλίας και το Τόκιο, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν η Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, η Μελβούρνη, η Μπανγκόνγκ, η Γρανάδα της Ισπανίας, το Λας Βέγκας και το Μπουένος Άιρες. Ποια μακαρόνια, ποιες πίτσες και ποιο κεμπάπ; Τα έχουμε αφήσει όλα πίσω μας!

Έρευνα του Booking.com τον Σεπτέμβριο του 2016 έδειξε μάλιστα ότι το 75% των ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο θα επέλεγαν στο επόμενο ταξίδι τους προορισμό γνωστό για τη γαστρονομία του, κάνοντας έτσι τον γαστρονομικό τουρισμό μια από τις πιο ανερχόμενες αγορές στην παγκόσμια βιομηχανία ταξιδιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η Ελληνίδα μάνα που έχει τρελάνει όλη την Αυστραλία! Και όχι άδικα... (photos)

Τα άτομα μάλιστα 18-34 ετών τείνουν να είναι εκείνα που συνδυάζουν περισσότερο τα ταξίδια με τη γαστρονομία, με 1 στους 10 να συνδυάζει την αγάπη του για το πρόχειρο φαγητό με τα ταξίδια, έναντι μόλις 4% των ταξιδιωτών ηλικίας άνω των 55 ετών. Σχεδόν 1 στους 10 ταξίδεψε το 2016 προκειμένου να ικανοποιήσει το πάθος του για το καλό φαγητό, ενώ το 7% ταξίδεψε για να δοκιμάσει εκλεκτά κρασιά.

Επόμενος προορισμός λοιπόν…Αθήνα!

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share