Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δεν είναι λίγα τα κλισέ που ακούγονται: 5 μύθοι για την γυναικεία απιστία!

12 Δεκεμβρίου 2017 20:20
Δεν είναι λίγα τα κλισέ που ακούγονται: 5 μύθοι για την γυναικεία απιστία!

Δεν είναι λίγα τα κλισέ που ακούγονται σχετικά με την απιστία. Δύο από τις πιο συνηθισμένες εξηγήσεις που κυκλοφορούν είναι ότι οι άντρες απιστούν γιατί δεν είναι σεξουαλικά ικανοποιημένοι από τις συντρόφους της, ενώ οι γυναίκες γιατί δεν καλύπτονται οι συναισθηματικές του ανάγκες.

Ωστόσο τα παραπάνω δεν ισχύουν, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, με επικεφαλής την Alicia Walker, κοινωνιολόγο στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι (πλούσιοι) «γαμπροί»…. της Αραβανή! - Οι πρώην σύντροφοι της παρουσιάστριας πριν τον Οικονομόπουλο!

Η ίδια, σύμφωνα με την Independent, παρουσιάζει τους πέντε συχνότερες μύθους που σχετίζονται με τη γυναικεία απιστία:

Οι γυναίκες απιστούν επειδή θέλουν να ξεφύγουν από τον γάμο τους.Η Walker, όμως υποστηρίζει πως στόχος δεν είναι να χωρίσουν αλλά να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ανάγκες.

Η απιστία είναι αποτέλεσμα παρόρμησης. Ωστόσο οι γυναίκες που πήραν μέρος στην έρευνα της Walker ήξεραν ακριβώς τι έκαναν, ενώ οι πράξεις τους ήταν καλά υπολογισμένες.

Οι γυναίκες απιστούν γιατί ερωτεύονται κάποιον άλλο. Στην περίπτωση της απιστίας, όμως, ακόμα και αν αναζητούν κάποιον με τον οποίο να ταιριάζουν, αποφεύγουν να ερωτευτούν ή να συνδεθούν συναισθηματικά μαζί του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εσπευσμένα στο χειρουργείο η αγαπημένη ηθοποιός, Μαρία Φιλίππου!

Οι γυναίκες απιστούν μόνο με έναν άνδρα. Όμως η Walker διαπίστωσε πως οι περισσότερες γυναίκες που είχαν απιστήσει είχαν παραπάνω από έναν συντρόφους εκτός επίσημης σχέσης ή γάμου.

Η απιστία αποκαλύπτεται. Η αποκάλυψη της απιστίας είναι απαίσια, όμως η Walker δήλωσε εντυπωσιασμένη σχετικά με το πώς αυτές οι γυναίκες κατόρθωναν να διατηρούν το μυστικό τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα ενωμένη την οικογένειά τους.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share