Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σας ενδιαφέρει: Πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα και πως θα το υπολογίσετε;

30 Μαρτίου 2017 12:54
Σας ενδιαφέρει: Πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα και πως θα το υπολογίσετε;

Το Δώρο Πάσχα καταβάλλεται την Μεγάλη Τετάρτη, εννοείται βέβαια ότι ο εργοδότης μπορεί να καταβάλλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. Για Το Δώρο Πάσχα παρακρατούνται εισφορές υπέρ του ΙΚΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Το δώρο Πάσχα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρονάλντο από... Τσερνομπίλ: Γελάει όλος ο πλανήτης με την προτομή του Κριστιάνο! (photos)

Χρόνοι που συνυπολογίζονται

• Δεν αφαιρείται αλλά λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του ο χρόνος υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών πριν και μετά τον τοκετό.

• Tο χρονικό διάστημα κατά το οποίο εργαζόμενος σπουδαστής έλαβε σπουδαστική άδεια προκειμένου να συμμετάσχει σε εξετάσεις.

• Ο χρόνος άδειας λουτροθεραπείας, εφόσον υπάρχει γνωμάτευση από ασφαλιστικό οργανισμό.

• Αν ο μισθωτός ασθένησε κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα αφαιρεθούν μόνο οι ημέρες που έλαβε επίδομα ασθενείας από τον ασφαλιστικό φορέα. Παράδειγμα: Αν ένας μισθωτός απουσίασε από την εργασία του λόγω ασθένειας 60 μέρες και πήρε επίδομα ασθενείας από το ασφαλιστικό του ταμείο μόνο για 40 ημέρες, θα αφαιρεθούν από το χρονικό διάστημα της εργασιακής σχέσης μόνο οι 40 ημέρες για τις οποίες επιδοτήθηκε και όχι οι 60.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βγήκε ο "Χάρος" παγανιά: Κατάφερε και πήρε το δίπλωμα οδήγησης με την 33η φορά!

ΟΑΕΔ για το δώρο Πάσχα

Η ανακοίνωση του ΟΑΕΔ κάνει γνωστή την ημερομηνία καταβολής του δώρου του Πάσχα στους εργαζομένους και τους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Η καταβολή θα γίνει στις 7 Απριλίου, ημέρα Παρασκευή. Την ίδια ημέρα θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοήθηματα ανεργίας των αυτοαπασχαλουμένων που κανονικά θα καταβάλλονταν μέχρι τις 23 Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του οργανισμού τα χρήματα θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Επισημαίνεται τέλος ότι ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοαπασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων εξακολουθεί να ισχύει στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share