Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προτάσεις διασκέδασης για το πρώτο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού στην Αθήνα!

1 Ιουνίου 2017 13:06
Προτάσεις διασκέδασης για το πρώτο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού στην Αθήνα!

Προσθέστε σε αυτό και την πρόγνωση για… τριήμερο και έχετε ήδη την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για να ξεκινήσετε από το πρωί μια αναζωογονητική, καλοκαιρινή, χορταστική και άκρως χορευτική βόλτα στην πόλη.

Ξεκινάμε;

Fit «ξύπνημα» στον Εθνικό Κήπο


Ο οποίος γιορτάζει και ανοίγει τις πύλες του στο κοινό για κάθε (μα κάθε) μέρα του Ιουνίου μέσα από δεκάδες εκδηλώσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά. Μιας και ανήκουμε στη δεύτερη κατηγορία, παίρνουμε καφεδάκι ανά χείρας από το Kaya στη Βουλής και ανηφορίζουμε προς τον χώρο του κήπου κοντά στην παιδική χαρά, όπου ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης μπορούμε να συμμετέχουμε δωρεάν σε «κυκλικό» πρόγραμμα με τρέξιμο, ασκήσεις με όργανα και ασκήσεις ευλυγισίας στις 10.00. Γιατί ποτέ δεν είναι αργά να κάνουμε το πρώτο βήμα για ένα καλλίγραμμο κορμί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκλειστικό: Δείτε πρώτοι απ' όλους το αγώνισμα της Κυριακής πριν καλά καλά βγει το trailer του επεισοδίου! (video)

Αν έχουμε μαζί και τα πιτσιρίκια, τότε ακόμα καλύτερα μιας και από τις 11.00 μέχρι τις 12.00 στο στρογγυλό κιόσκι θα εμπνευστούν από τα έργα της μόνιμης συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης και χρησιμοποιώντας ακουαρέλα, παστέλ, μολύβια, χαρτιά και υφάσματα φτιάχνουν τα δικά τους έργα, με δωρεάν συμμετοχή. Απαραίτητη η προεγγραφή στα προγράμματα άθλησης και δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά στο www.opanda.gr.

Βουτιές… αφ’ υψηλού

Οι παραλίες της Αττικής σίγουρα αποτελούν δελεαστική πρόταση, όμως εμείς επιλέγουμε κάτι πιο κοντινό και… άνετο για τις πρώτες μας βουτιές, βάζοντας πλώρη για την εξωτερική πισίνα του Acropolis Hill στον Λόφο του Φιλοπάππου, με το ωραίο ξύλινο ντεκ και τις ξαπλώστρες από μπαμπού. Το κόστος για την είσοδο και τα πλατσουρίσματα με θέα την Ακρόπολη ανέρχεται στα 10€, ενώ από την υποδοχή μπορείτε να πάρετε και πετσέτες, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.

Και φαγητό υπό σκιάν

Λίγο η πρωινή γυμναστική, λίγο οι βουτιές, μια γευστική ενίσχυση τη χρειαζόμαστε. Σταθερή αξία για καλό, «ταβερνίσιο» φαγητό στην περιοχή του Θησείου, το Στέκι του Ηλία απλώνει τραπεζάκια κάτω από τις φυλλωσιές των δέντρων και σερβίρει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με «σημαία» τα παϊδάκια, τα ζουμερά μπιφτέκια και την αρνίσια συκωταριά. Συνοδεία χόρτων με μπόλικο λεμονάκι και κρασιού, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 17€/ άτομο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι 10 διάσημοι Έλληνες που εξαφανίστηκαν εντελώς ξαφνικά από την τηλεόραση!

Χορός και κοκτέιλ κάτω από τα αστέρια

Αφού χαλαρώσουμε με την πατροπαράδοτη σιέστα, επιστρέφουμε στο κέντρο της Αθήνας και ανεβαίνουμε στην urban ταράτσα του Ρομάντσο στην Αναξαγόρα η οποία γιορτάζει τον ερχομό του καλοκαιριού με ένα διήμερο πάρτι σε δύο φάσεις. Η πρώτη ξεκινά από νωρίς το Σάββατο (στις 19.00) στήνοντας ένα early party με μουσικές επιλογές από Terra Exotica, Dj Elviss, Paul Bennett, Teranga Beat και Sepho. Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 6€ και τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.

Πηγή: Travelstyle.gr.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share