Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ένας εκρηκτικός συνδυασμός ζωδίων: Αιγόκερως - Ζυγός!

Τι συμβαίνει όταν αυτά τα ζώδια συναντιούνται;

12 Μαΐου 2019 17:00
Ένας εκρηκτικός συνδυασμός ζωδίων: Αιγόκερως - Ζυγός!

Τι συμβαίνει όταν ένας ζυγός συναντιέται με έναν αιγόκερω; Πόσο εκρηκτικός είναι αυτός ο συνδυασμός ζωδίων;

Με μια πρώτη ματιά αυτοί οι δύο δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους! ο Αιγόκερως είναι ήσυχος και συνεσταλμένος, ο Ζυγός χαρακτηρίζεται ως μια κοινωνική πεταλουδίτσα που απολαμβάνει την συναναστροφή με άλλους ανθρώπους!

Όταν αυτά τα δύο Ζώδια συνεργαστούν για την επίτευξη ενός σχεδίου ή την επίλυση ενός προβλήματος, η συνεργασία θα αποδώσει μόνο αν έχουν προκαθορίσει τους ρόλους τους, καθώς και οι δύο θέλουν να έχουν το πάνω χέρι. Μόλις προσδιορίσουν τις προσδοκίες τους, οι προσεγγίσεις τους είναι για μια ακόμα φορά διαφορετικές:

Ο Ζυγός ζυγίζει τα πράγματα και είναι πνευματώδης ενώ ο Αιγόκερως πιστεύει πως εάν κάτι οδηγεί στην επιτυχία αξίζει να το προσπαθήσει κανείς ακόμα και αν είναι δύσκολο ή επώδυνο. Η κατανόηση της ιδιοσυγκρασίας και των μεθόδων των συντρόφων τους, τους βοηθά να πετύχουν από κοινού αυτά που δεν θα μπορούσαν από μόνοι τους.

Η Αφροδίτη (Έρωτας) είναι ο πλανήτης που κυβερνά τον Ζυγό και ο Κρόνος, ψυχρός, σκληρός και αρσενικός, τον Αιγόκερω. Αυτοί οι δύο πλανήτες δεν έχουν πολλά κοινά, οπότε είναι σημαντικό για τον Ζυγό και τον Αιγόκερω να δουλέψουν τις διαφορές τους. Η Αφροδίτη ενθαρρύνει τον Ζυγό να μειώσει ταχύτητα και να δει την ομορφιά και τον ρομαντισμό της ζωή, γεγονός που μπορεί να ληφθεί ως οκνηρία από τον Αιγόκερω, ο οποίος επηρεασμένος από τον Κρόνο διαθέτει τρομακτική αποφασιστικότητα, η οποία τον κάνει να προχωρά μπροστά αψηφώντας κάθε εμπόδιο, και να πετυχαίνει τους στόχους που θέτει για τον εαυτό του.

Αυτοί οι δύο πλανήτες μπορούν να λειτουργήσουν για διαφορετικούς σκοπούς, δημιουργώντας ανταγωνισμό, αντιδικίες και καταπιεσμένα συναισθήματα εκτός και αν ο Ζυγός και ο Αιγόκερως κάνουν προσπάθειες να κατανοήσουν και να αποδεχτούν τους στόχους του συντρόφου τους στη ζωή. Ο Αιγόκερως πρέπει να φροντίσει να μην αποθαρρύνει τον Ζυγό από τον φυσικό του ενθουσιασμό και αισιοδοξία και ο Ζυγός πρέπει να χρησιμοποιήσει τη φυσική του διπλωματία προκειμένου να διατηρήσει τις ισορροπίες με τον Αιγόκερω.

Ο Ζυγός είναι ζώδιο του Αέρα και ο Αιγόκερως της Γης. Ο Ζυγός βασίζεται στο πνεύμα του, οι ομοιότητες τους εναρμονίζονται στην αισθητική, ένα ζήτημα για το οποίο ένας πραγματικός Ζυγός έχει άποψη. Ο Αιγόκερως βασίζεται επίσης στην εγκεφαλική του δύναμη, αναζητά τις ρεαλιστικές μεθόδους σε ότι κάνει και μπορεί να μην νιώσει πως έχει το χρόνο να ασχοληθεί με την αισθητική. Εάν αυτοί οι δύο μάθουν να συνεργάζονται τότε αποτελούν τις δύο όψεις ενός νομίσματος.

Ζυγός και Αιγόκερως είναι και οι δύο Παρορμητικά ζώδια. Είναι και οι δύο πρωτεργάτες νέων σχεδίων, όμως έχουν τόσο διαφορετική αντίληψη για τον εργασιακό τομέα που είναι προτιμότερο ο καθένας τους να έχει το δικό του προκαθορισμένο ρόλο. Όσον αφορά στις διαμάχες, ο Ζυγός θα είναι ο πρώτος που θα υποχωρήσει, γεγονός που θα καθησυχάσει τον Αιγόκερω (ο οποίος έχει πάντα δίκιο). Είναι σημαντικό και για τους δύο να κατανοήσουν πως ο συμβιβασμός είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Το ατού αυτής της σχέσης; Ενώνουν τα θετικά τους στοιχεία. Μόλις επιτρέψουν στο σύντροφο τους να είναι ο εαυτός του- και όχι να μπαίνει ένας στα πόδια του άλλου- μπορούν να αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο σύνολο. Η σχέση τους έχει πολλές απαιτήσεις, όμως μπορούν να μάθουν πολλά ο ένας από τον άλλο εάν καταβάλουν την κατάλληλη προσπάθεια.

Ερωτευμένος ΖΥΓΟΣ

Οι Ζυγοί αναζητούν την ομορφιά σε όλες τις μορφές της. Και την αρμονία. Ακόμα και όταν η σχέση πνέει τα λοίσθια ο Ζυγός αποφεύγει να πει «τέλος». Δεν αντέχει να πληγώσει κανέναν, τα σκληρά συναισθήματα είναι μια από τις άσχημες πραγματικότητες που δεν θέλει να βλέπει. Έτσι, μπορεί να μείνει σε μια σχέση περισσότερο απ’ όσο θα ‘πρεπε, μόνο επειδή η διατάραξη της αρμονίας δεν είναι καθόλου όμορφη. Οι Ζυγοί κάνουν τα πάντα για την αρμονία, γιατί μέσα τους ξέρουν ότι το πραγματικό φως βρίσκεται στο γαλήνιο κέντρο του κυκλώνα.

Αυτό είναι ο Ζυγός: το μάτι του κυκλώνα. Αρχίζει κάτι και μετά απομακρύνεται για να το δει να εκτυλίσσεται από απόσταση, όπου είναι ασφαλής. Ο Ζυγός είναι ο απόλυτος «παρατηρητής» της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Την μελετάει – σε μελετάει- και υπολογίζει τι ξέρει και τι πιστεύει. Βάζει και τους φίλους του να σε μελετήσουν για να δουν αν «αξίζεις». Στο τέλος, θα αποφασίσει μόνος του. Αλλά αν βρει λόγο να μην σε εμπιστεύεται, έχασες.

Ο Ζυγός έχει έναν εξαίσιο κοινωνικό κύκλο και πολλούς υποστηρικτές. Αν παρατηρήσεις προσεχτικά όμως, θα δεις ότι τους κρύβει τον πραγματικό του εαυτό. Συνήθως υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος τον οποίο πραγματικά εμπιστεύεται, κάποιος από την οικογένειά του ίσως. Αν σου ανοίγει την ψυχή του σε σταθερή βάση, είσαι ο άνθρωπός του.

Οι Ζυγοί είναι εξπέρ στο να παραποιούν το ίδιο τους το πεπρωμένο. Δυσκολεύονται να πάρουν μια σοβαρή απόφαση, αλλά όταν το κάνουν κανείς δεν μπορεί να τους αλλάξει γνώμη. Πιστεύουν σε σημάδια και προλήψεις. Τα θεωρούν οιωνούς και τα λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη στην ζωή τους.

Επιδιώκουν μια σχέση στην οποία νιώθουν άνετα και προπάντων ηρεμία. Πολλοί άντρες Ζυγοί διαλέγουν μια κατά πολύ νεότερη τους γυναίκα, μόνο για να νιώθουν ότι έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Ή μια κατά πολύ μεγαλύτερή τους, που αναλαμβάνει όλα τα δύσκολα (αποφάσεις κ.λ.π.). Τελικά, θα δεις ότι ο Ζυγός είναι πιστός στο άτομο που του αρέσει να περνάει περισσότερο την ώρα του μαζί του. Έχει δύσκολες ρυθμίσεις, αλλά όταν βρεις το κουμπί του παίζει μόνο με σένα. Και δεν αστειεύεται.

Επιχείρηση Γοητεία

Καταρχήν, πρέπει να ανακαλύψεις αν έχει μάθει να χειρίζεται τα πολύ λεπτά συναισθήματά του. Πολλοί Ζυγοί παραμένουν ανώριμοι σε προχωρημένη ηλικία- προτιμάνε να αποφεύγουν τους έντονους συναισθηματισμούς σε μια προσπάθεια να εκλογικεύσουν αυτό που νιώθουν. Για Αέρα μιλάμε, μην το ξεχνάμε. Αλλά μπορούν να γίνουν και υπερευαίσθητοι. Ο Ζυγός χρειάζεται περισσότερο χρόνο μέχρι να καταλάβει ποιος είναι, πόσο μάλλον να το δείξει. Σ’ αυτό το διάστημα, ο σύντροφός του μπορεί να κουραστεί από το συνεχές μπρος –πίσω, μια να αφήνει τον εαυτό του ελεύθερο, την άλλη να του ξαναφοράει τα χαλινάρια.

Έχε υπόψη σου ότι ο Ζυγός θέλει να έχει τον έλεγχο. Ας τον να σε κυνηγήσει. Μην αφήσεις να πάρουν είδηση οι φίλοι του ότι ενδιαφέρεσαι. Ο Ζυγός θα πάρει το μήνυμα απλά κοιτώντας σε στα μάτια.

Μην κάνεις το πρώτο βήμα με έναν άντρα Ζυγό. Εξαιτίας της εσωτερικής μάχης που όλοι οι Ζυγοί δίνουν σε κάθε γνωριμία, τους αρέσει να υπερισχύουν κάπως στην περίσταση. Και κρίνουν πολύ άδικα μια γυναίκα με επιθετική συμπεριφορά. Γι αυτό ας τον να πάρει πάνω του την συζήτηση και την εξέλιξη. Ας τον να σε φλερτάρει όπως μόνο ένας Ζυγός ξέρει, και δεν θα το μετανιώσεις.

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share