Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Στον αστερισμό του... φιλιού! Ο Κώστας Λεφάκης με οδηγό τα άστρα, καταστρώνει την... κοινωνιολογία του φιλιού!

14 Αυγούστου 2017 13:19
Στον αστερισμό του... φιλιού! Ο Κώστας Λεφάκης με οδηγό τα άστρα,  καταστρώνει την... κοινωνιολογία του φιλιού!

Φιλήστε όπως είστε!

Ερωτευμένοι, αδιάφοροι, γενναιόδωροι ή εγκρατείς, μεθοδικοί ή επιπόλαιοι, ευαίσθητοι ή σκληροί, φοβισμένοι ή παθιασμένοι... Με οδηγό τα άστρα, ο Κώστας Λεφάκης καταστρώνει την... κοινωνιολογία του φιλιού. Και ταξινομεί σε κατηγορίες το βασικό του... όργανο: το στόμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλεξάνδρα Τσόλκα: Ξεσπά για δεύτερη φορά η δημοσιογράφος: «Δεν υποχρέωσε κανείς να βλέπουν Μένιο...»

Ο φακός κάνει ζουμ σιο φιλί των πρωταγωνιστών. Πλησιάζει στο στόμα, στην έκφραση που παίρνουν τα χείλη, στο ελαφρύ τρέμουλο που σταματάει με την απόλυτη ένωση, στον τρόπο με τον οποίο τα δύο στόματα παίρνουν και δίνουν ηδονή. Αυτοί οι διαφορετικοί τρόποι, όμως, δεν εξαρτώνται από το... σκηνοθέτη αλλά από το σχήμα του στόματος, το χαρακτήρα και το ζώδιο! Ετσι, τουλάχιστον, ισχυρίζεται ο Κώστας Λεφάκης.

Φυσιογνωμική και Αστρολογία συναντώνται και, από κοινού, ερευνούν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα: το φιλί. Κάθε φιλί είναι διαφορετικό, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα, άσχετα αν χωρίζονται σε μερικές βασικές κατηγορίες. Υπάρχουν πολλοί εξωτερικοί αλλά και προσωπικοί παράγοντες που ρυθμίζουν το ύφος, την ένταση και την ποιότητα του. Αναμφίβολα, ένα φιλί αποκαλύπτει το χαρακτήρα του ανθρώπου, τα άγχη του, τις ικανότητες και τα ελαττώματα του επίσης. Φιλάμε όπως είμαστε. Ερωτευμένοι ή αδιάφοροι, γενναιόδωροι ή εγκρατείς, μεθοδικοί ή επιπόλαιοι, ενθουσιώδεις ή επιφυλακτικοί, ευαίσθητοι ή σκληροί, φοβισμένοι ή παθιασμένοι, πρόθυμοι ή αβέβαιοι, ερωτικοί ή ψυχροί.

Μόλις η γλώσσα και τα χείλη αρχίσουν το παιχνίδι, τότε αντιλαμβανόμαστε ποιοι ξέρουν να φιλούν, ποιοι αγαπούν τα φιλιά και ποιοί όχι. Υπάρχουν φευγαλέα και ανιαρά φιλιά, υπάρχουν υγρά και σαρκώδη χείλη, υπάρχουν μεγάλα στόματα με προκλητικές γλώσσες - που, όμως, συχνά είναι παγερές. Υπάρχουν φιλιά που δεν αρχίζουν σωστά και άλλα που είναι ατέλειωτα. Δεν μοιάζουν όλα μεταξύ τους. Κάθε φιλί μπορεί να είναι μοναδικό.

Χείλη: Οι ρυθμιστές των φιλιών


Τι κοιτάζει ένας άνδρας σε μια γυναίκα μόλις συναντηθούν για πρώτη φορά; Και αντιθέτως, τι κοιτάζουν οι γυναίκες μόλις πρωτοσυναντηθούν μ' έναν άνδρα; Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι κοιτάζονται πρώτα στα μάτια, μετά στα χέρια και ύστερα στις κινήσεις που ο καθένας κάνει. Στην εκτίμηση, όμως, του εσωτερικού κόσμου του άλλου, βοηθά πολύ η παρατήρηση του σχήματος που έχουν το στόμα και τα χείλη του άλλου. Κι όπως υπάρχουν δώδεκα τυπικές ζωδιακές φυσιογνωμίες, έτσι υπάρχουν και δώδεκα τύποι στόματος.

Μικρό στόμα με στενά χείλη

Ο τύπος αυτός με τα στενά χείλη χαρακτηρίζεται από ακαμψία στους μυς του στόματος. Είναι ο άνθρωπος που κάνει πολλά πράγματα μαζί, επιδιώκοντας να επιτυγχάνει πάντα. Δεν είναι εύκολος χαρακτήρας ούτε ανοίγεται αμέσως. Από τη στιγμή, όμως, που θα παθιαστεί με κάποιον, τα φιλιά του γίνονται παραδειγματικά και, φυσικά, δεν περιορίζονται μόνο στο στόμα της ή του συντρόφου του. Οταν αρχίσουν τα φιλιά ξεχνούν να σταματήσουν.


Μέτριο, ακανόνιστο σχήμα στόματος

Τον άνθρωπο αυτόν τον χαρακτηρίζει η υπομονή σ' οτιδήποτε γύρω από τον έρωτα. Φιλάει με πάθος, δαγκώνοντας συγχρόνως. Θεωρείται ερωτικά επιτυχής. Εχει αδυναμία να φιλά γύρω από τ' αυτιά ή τα μάτια και είναι ασυγκράτητος στις δαγκωνιές γύρω από το λαιμό. Τον χαρακτηρίζει μια ένταση όταν φιλά, μοιάζει με το Σκορπιό ή τον Κριό και έχει μάλλον γενναίο χαρακτήρα.

Στόμα με κρεμασμένα χείλη


Είναι ο τύπος του ανθρώπου με αρκετά προβλήματα χαρακτήρα. Κυρίως, το κάτω κρεμαστό χείλος δείχνει άνθρωπο λαίμαργο και ερωτικά περίεργο. Βέβαια, τα χείλη αυτά πιπιλίζονται εύκολα από τον ερωτικό σύντροφο. Το κρεμαστό κάτω χείλος συνήθως είναι υγρό, πορφυρού χρώματος. Ο τύπος αυτός ξέρει να φιλά αλλά δεν ξέρει να κρατά μυστικά.

Το φλύαρο στόμα

Κυρίως είναι άχαρο, σπανίως ρομαντικό αλλά κοσμεί πρόσωπα πολιτικών ρητόρων και, γενικώς, ανθρώπων που ασχολούνται με δημόσιες σχέσεις. Το στόμα αυτό είναι ερωτικό έως και βιτσιόζικο. Το φλύαρο στόμα σωπαίνει συνήθως σ' ένα αυστηρό περιβάλλον αλλά ανοίγει όταν παρατηρεί μια όμορφη παρουσία. Οταν το στόμα αυτό συναντήσει ένα άλλο στόμα, βλάσφημο, το μόνο που δεν μπορεί να κάνει είναι να ανταλλάξει φιλί μαζί του.

Το βλάσφημο στόμα

Στο σχήμα μοιάζει με το φλύαρο στόμα αλλά, συνήθως, είναι πικρόχολο, αρέσκεται στη χρήση σκληρών λέξεων, βωμολοχεί και ενίοτε σχολιάζει κακοπροαίρετα. Οι άνθρωποι που διαθέτουν βλάσφημο στόμα έχουν πολλά ερωτικά απωθημένα και, συνήθως, βρίζουν ή ουρλιάζουν όταν ερωτοτροπούν.

Το στρογγυλό στόμα

Συνήθως φαρδύς και συνήθως φαρμακερός, ο τύπος αυτός του στόματος κλείνει τόσο εύκολα όσο εύκολα ανοίγει. Κι όμως, ξέρει να φιλά.


Το μεγάλο στόμα

Το στόμα αυτό δείχνει άνθρωπο με μεγάλη καρδιά και σεξουαλικά δυνατή ιδιοσυγκρασία. Μοιάζει με το στόμα των Λεόντων, αν μάλιστα διαθέτει και μεγάλη γλώσσα αποτελεί ιδανική περίπτωση δοκιμής φιλιού. Ο μόνος ανταγωνιστής του είναι ο δεύτερος τύπος στόματος, το ακανόνιστου σχήματος.

Μακρύ στόμα

Κοσμείται από λεπτά χείλη αλλά χαρακτηρίζεται από το μήκος του. Δείχνει έναν καταναλωτικό τύπο ανθρώπου, συχνά ταξιδιάρη. Η στατιστική τονίζει ότι αξίζει να επιδιώξει κανείς φιλί από αυτό το στόμα.

Φιλήδονο στόμα

Το κοσμούν δύο σαρκώδη χείλη, τα οποία αποτελούν τη διαβεβαίωση κρυμμένων έντονων επιθυμιών και αισθησιακού χαρακτήρα. Θεωρείται τυχερός ο σύντροφος ή η σύντροφος του ανθρώπου, άνδρα ή γυναίκας, αντίστοιχα, που διαθέτει σαρκώδη χείλη. Ο χαρακτήρας αυτού του ανθρώπου είναι συνήθως θετικός και δυνατός.

Φοβισμένο στόμα

Μέτριο σε μέγεθος. Η ανατομία του δείχνει μια απορία ή ένα φόβο. Το σχήμα που συχνά παίρνει δίνει την εντύπωση ότι ο άνθρωπος αυτός μόλις γλύτωσε από κάποιο ατύχημα. Είναι το στόμα που δεν ξέρει να φιλά. Ομως, είναι και το στόμα που αγαπά ο... οδοντίατρος. Κανένα πρόβλημα, στις επεμβάσεις του...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μείναμε άφωνοι! Θυμάστε την Λίζα από το Λατρεμένοι μου γείτονες; Δείτε πως είναι σήμερα!


Λιχούδικο στόμα

Λατρεύει να γλείφει ό,τι του αρέσει: ζάχαρη, γλυκά, μύτες, γλώσσες, θηλές... Είναι το στόμα που κάνει ατελείωτες διαδρομές πάνω στο σώμα του ερωτικού του συντρόφου. Γλείφει τα παντα γι' αυτό θεωρείται αξιόλογος τύπος στον έρωτα.

Λαίμαργο στόμα


Είναι ο τύπος του ανθρώπου που ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμος να καταβροχθίσει ό,ι βρει μπροστά του. Ο λαίμαργος είναι υπερβολικός στην έκφραση των συναισθημάτων του και καθόλου εκλεκτικός στις ερωτικές του επιλογές. Γενικά, είναι αχόρταγος και ανικανοποίητος. Θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω άνθρωπο με άγχος, με σύνδρομο καταδίωξης και να τον παρομοιάσω με τον ή την νυμφομανή. Επομένως, και στα φιλιά είναι ατελείωτος.

 

Ζώδια

Ροή ειδήσεων

Share