Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021

Βίντεο σοκ: Δείτε καρέ καρέ πως μπορούν να "αρπάξουν" το παιδί σας και να μην πάρετε χαμπάρι!

Δώστε μεγάλη προσοχή!

30 Δεκεμβρίου 2020 10:24
Βίντεο σοκ: Δείτε καρέ καρέ πως μπορούν να
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παιδί: Είναι ίσως από τα πιο σοκαριστικά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια! Πρόκειται για ένα πείραμα που έγινε, ώστε οι γονείς να δουν, το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να απαγάγει τα παιδιά τους, μπροστά στα ίδια τους τα μάτια. Ένας κύριος κρατά ένα κουτάβι στα χέρια του. Στο πείραμα πλησιάζει παιδιά όλων των ηλικιών, ακόμη και παιδιά δημοτικού.

Τα ρωτάει αν τους αρέσει το σκυλάκι, τους ζητά να το χαϊδέψουν και τέλος τους λέει αν θέλουν να πάνε μαζί του στο αυτοκίνητο για να δουν και άλλα κουτάβια. Όλα αυτά πάντα με τη συναίνεση των γονιών τους που ήταν πεπεισμένοι ότι τα παιδιά τους, θα τους ρωτούσαν πριν απομακρυνθούν από το πάρκο. Το πείραμα όμως τους διέψευσε.

Κανένα από τα παιδιά δεν ρώτησε τη μαμά του, για να ακολουθήσει τον ξένο που τους πρότεινε να πάνε να δούνε τα σκυλάκια. Μάλιστα οι περισσότερες μαμάδες σοκαρίστηκαν, καθώς όπως ανέφεραν είχαν συζητήσει πολλές φορές αυτό το θέμα και ότι δεν φεύγουμε και δεν ακολουθούμε κανέναν ξένο που μας το ζητάει.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο και ενημερώστε τα παιδιά σας. Δεν πρέπει ποτέ να απομακρύνονται από κοντά σας. Δεν πρέπει ποτέ να μιλάνε σε αγνώστους και πόσο μάλλον να τους ακολουθούν. Παράλληλα δείτε ποιες τροφές δεν πρέπει να δίνετε στα παιδία σας γιατί κινδυνεύουν από προβλήματα υγείας.

Παιδί: Γονείς προσοχή! Βρίσκεται σε όλα τα σπίτια και δηλητηριάζει 60.000 παιδιά κάθε χρόνο!

Μολονότι οι περισσότεροι γονείς πιστεύουν οτι έχουν θωρακίσει το σπίτι τους απέναντι σε κινδύνους για το μωρό, πολλές φορές υποτιμούν το πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση στο φαρμακείο του σπιτιού.

Σύμφωνα με έρευνα από το Safe Kids Worldwide, 60.000 παιδιά ετησίως πηγαίνουν στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση, επειδή ήπιαν κάποιο φάρμακο.

«9 στους 10 γονείς ξέρουν οτι τα φάρμακα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από παιδιά» δήλωσε ο Morag Mackay, διευθυντής έρευνας του Safe Kids Worldwide, σύμφωνα με το Today. «Οι 7 στους 10 όμως παραδέχονται οτι δεν το κάνουν αυτό, ή οτι έχουν υπάρξει φορές που το ξέχασαν». Ωστόσο σοκ προκαλεί και η είδηση ότι 34χρονος πατέρας αποκεφάλισε τα παιδιά του.

Η μελέτη αυτή αναδεικνύει τη σχέση μεταξύ του τι γνωρίζουν οι γονείς (ότι το φάρμακο είναι επικίνδυνο για τα παιδιά) και του τι κάνουν (δεν αποθηκεύουν σωστά ή ξεχνούν να το επιστρέψουν στη θέση του κάθε φορά που παίρνουν κάποιο φάρμακο ).

Πολλοί ενήλικες υποτιμούν τα μωρά και τα μικρά παιδιά, αφήνοντας το φάρμακο σε κάποιο σημείο όπου νομίζουν ότι είναι μακριά, όπως στον πάγκο της κουζίνας, ενώ στην πραγματικότητα το σημείο μπορεί να γίνει προσιτό σε μικρά παιδιά.

«Βρεφη λίγων μηνών κατέληξαν στα επείγοντα γιατί ήπιαν κάποιο φάρμακο που βρισκόταν κοντά τους, ενώ οι γονείς πίστευαν οτι δεν μπορούσαν να μπουσουλήσουν μέχρι εκεί ή οτι δεν μπορούσαν να το βάλουν στο στόμα», λέει ο Mackay.

Οι γονείς, παρόλο που ξέρουν πολύ καλά τα παιδιά τους, μερικές φορές τα υποτιμούν, και αυτο μπορεί να αποβεί μοιραίο. Για την Shelagh Macdonald, μια από τις χιλιάδες μαμάδες που έρχονται αντιμέτωπες με τέτοιου είδους ατυχήματα, το να συμβεί το κακό ήταν ζήτημα λίγων λεπτών.

Μεγάλη προσοχή στους γονείς: Τι βρίσκεται σε όλα τα σπίτια και δηλητηριάζει πάνω από 60.000 παιδιά

Τι περιγράφει η μητέρα ενός νεογέννητου

Έδωσε φάρμακο στο νεογέννητο για τα δοντάκια του και αφού έκλεισε το μπουκάλι πήγε το μωρό για ύπνο. Μόλις επέστρεψε στην κουζίνα είδε τον 2 ετών γιο της να έχει πιει όλο το μπουκάλι. «Πανικοβλήθηκα. Δεν είχα κλείσει το μπουκάλι σφιχτά και κατάφερε να το ανοίξει. Το ήπιε όλο!» δήλωσε στο Today.

«Τα παιδιά αναπτύσσονται ταχύτατα» λέει ο Dr. Rutherfoord Rose, διευθυντής του κέντρου δηλητηριάσεων της Virginia στο NBC News. «Θέλουν να εξερευνήσουν το περιβάλλον και να ασχοληθούν με ό,τι τους κινεί την περιέργεια.»

Σύμφωνα με τον Rose τα περισσότερα ατυχήματα με φάρμακα γίνονται στο σπίτι. Οι γονείς θα πρέπει επίσης να ξέρουν οτι και οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής είναι εξίσου επικίνδυνα για τα παιδιά και πρέπει να φυλάσσονται σε ασφαλές μέρος.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share