Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Η απίστευτη τιτανομαχία μεταξύ μίας τίγρης και μίας αρκούδας που σοκάρει όλο το διαδίκτυο

Τρομακτικό θέαμα

25 Νοεμβρίου 2020 14:37
Η απίστευτη τιτανομαχία μεταξύ μίας τίγρης και μίας αρκούδας που σοκάρει όλο το διαδίκτυο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τίγρης θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα ζώα στον πλανήτη και ειδικά μέσα στο ζωικό βασίλειο και πάντα προσπαθεί να δείξει την ανωτερότητα της όπως σε αυτή τη μάχη που είχε με ένα ανακόντα.

Συγκεκριμένα δείτε τι γίνεται όταν μία τίγρης έρχεται σε σύγκρουση με μία αρκούδα. Υπενθυμίζουμε ότι οι αρκούδες είναι όμορφα και αρχοντικά ζώα, που συμβολίζουν την φροντίδα, την αγάπη και την προστασία. Η αρκούδα είναι η συνέχεια μιας πανάρχαιας ζωής. Με βάση τον πολιτισμό της Ελλάδας, συνδέεται με πολλούς μύθους, παραδόσεις και ιστορίες.

Είναι ζώο που δεν έχει φυσικούς εχθρούς. Ο μοναδικός εχθρός της είναι αυτός που πάει να απειλήσει την ίδια και ειδικά τα παιδιά της. Στην περίπτωση που καταγράφει το βίντεο παρακάτω μια άγρια και πεινασμένη τίγρης επιτίθεται στο μικρό μιας μαμάς αρκούδας όπου και γίνεται το “έλα να δεις” στην κυριολεξία.

Δείτε την μεγάλη αναμέτρηση

Απίστευτο: Αυτή είναι η πιο σπάνια τίγρης που υπάρχει στον κόσμο (βίντεο)

Οι τίγρεις θεωρούνται ένα από τα πιο επικίνδυνα αλλά και παράλληλα πιο εντυπωσιακά πλάσματα στον κόσμο όπου και πρόσφατα ανακαλύφθηκε ένα σπάνιο είδος της. Επίσης ένα τραγικό συμβάν έγινε όπου ένα αγοράκι 10 χρονών έχασε τη ζωή του από τίγρη.

Συγκεκριμένα στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται μια εξαιρετικά σπάνια μαύρη τίγρης-γνωστή και ως μελανική τίγρης (melanic tiger). Το επιβλητικό αιλουροειδές έχει μαύρες γραμμές τόσο παχιές που κρύβουν σχεδόν ολοκληρωτικά το πορτοκαλί της τρίχωμα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι συγκεκριμένες τίγρεις δεν αποτελούν ξεχωριστό υποείδος, αλλά πάσχουν από μια γενετική ανωμαλία. Η συγκεκριμένη ανωμαλία κάνει τις μαύρες ραβδώσεις τους να είναι πιο φαρδιές κι έτσι να κρύβουν το πορτοκαλί τρίχωμά τους, σύμφωνα με τον επιστήμονα του Ινστιτούτου Άγριας Ζωής της Ινδίας, Μπιβάς Παντάβ.

Να τονίσουμε ότι οι συγκεκριμένες μαύρες τίγρεις είναι μικρότερες από τα υπόλοιπα ζώα του είδους τους και κατοικούν στην ανατολική πολιτεία Οντίσα και πρωτοεντοπίστηκε πίσω στα 1990. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το 2018, ο πληθυσμός αυτών των εξαιρετικά σπάνιων και πανέμορφων τίγρεων έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Δείτε τα βίντεο:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share