Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021

Απίστευτο κόλπο: Ξέρατε τι θα συμβεί αν πληκτρολογήσετε το PIN στο ATM αντίστροφα;

Το ξέρατε;

23 Σεπτεμβρίου 2020 15:09
Απίστευτο κόλπο: Ξέρατε τι θα συμβεί αν πληκτρολογήσετε το PIN στο ATM αντίστροφα;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χαμός είχε γίνει στο διαδίκτυο με ένα mail, το οποίο ανέφερε μια τεχνική, η οποία θα μας βοηθήσει στην περίπτωση που κάποιος κλέφτης μας αναγκάσει να βγάλουμε χρήματα από την κάρτα μας σε ΑΤΜ. Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει το απίθανο κόλπο με το PIN.

Το mail έλεγε συγκεκριμένα:

"Αν ποτέ κάποιος κλέφτης σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ATM μηχάνημα, μπορείτε να ειδοποιήσετε την αστυνομία εισάγοντας τον αριθμό PIN αντίστροφα. Για παράδειγμα αν ο αριθμός pin είναι 1234 θα πρέπει να εισάγετε 4321.

κωδικός Pin στα ATM

Το ΑΤΜ αναγνωρίζει, ότι ο αριθμός PIN είναι αντίστροφος από την κάρτα που τοποθετήσατε στο μηχάνημα. Το μηχάνημα θα σας δώσει τα χρήματα που ζητήσατε, αλλά εν αγνοία του ληστή, ειδοποιείτε την αστυνομία.

Aυτή η πληροφορία, μάλιστα, αναμεταδόθηκε στην τηλεόραση και αποδείχθηκε πως χρησιμοποιείται σπάνια γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει την ύπαρξη αυτής της λειτουργίας." Εκτός όμως, από αυτό το κόλπο, δείτε εδώ μια μεγάλη απάτη που γίνεται στα ATM.

Έτσι μπορούν να κλέψουν το PIN και την κάρτα σας από το ΑΤΜ - Απίστευτο βίντεο από κάμερα ασφαλείας

Ξέρετε με ποιον τρόπο μπορούν να κλέψουν το PIN και την κάρτα σας από το ΑΤΜ; Το Athensmagazine.gr βρήκε ένα βίντεο από κρυφή κάμερα και σας το παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με την μεγάλη απάτη στην τάπα των ΑΤΜ.

Συγκεκριμένα, δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Barclays σε μία προσπάθεια ενεργοποίησης των πελατών της, ένα βίντεο που δείχνει πώς ο ένας κλέβει το PIN και ο άλλος αντικαθιστά την κάρτα με μία ψεύτικη, ενώ το θύμα νομίζει, ότι πραγματοποίησε τη συναλλαγή του με απόλυτη ασφάλεια.

Λεπτό προς λεπτό καταγράφουν κάμερες ασφαλείας έξω από ATM την παγίδα, στην οποία ο καθένας από εμάς μπορεί να πέσει.

Μπορεί ο πελάτης να νομίζει ότι βγάζει με ασφάλεια τα χρήματά του παρατηρώντας, όμως, με προσοχή τη σκηνή που εκτυλίσσεται πίσω από την πλάτη του, είναι εύκολο ο οποιοσδήποτε να καταλάβει πόσο εύκολο είναι τελικά να πέσουμε στην παγίδα επιτήδειων.

Η απάτη βήμα - βήμα

Ο πελάτης της τράπεζας είναι μπροστά από το ATM και περιμένει να σηκώσει χρήματα από το μηχάνημα. Τότε μία άγνωστη -σε αυτόν- γυναίκα η οποία στέκεται ακριβώς από πίσω του, τον παρακολουθεί προσεκτικά τη στιγμή που εκείνος πληκτρολογεί το PIN του.

Έχοντας καταγράψει στο μυαλό της τον κωδικό, ρίχνει κάτω την τσάντα της και ο πελάτης σπεύδει να τη βοηθήσει... Ο διπλανός -και καλά- πελάτης, λοιπόν, αρπάζει την ευκαιρία και την ώρα που το θύμα γυρίζει να βοηθήσει τη γυναίκα εκείνος αρπάζει την κάρτα βάζοντας στη θέση της μία άλλη ψεύτικη.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο πελάτης γυρίζει παίρνει τα χρήματά του και την ψεύτικη κάρτα και φεύγει αμέριμνος και σίγουρος, ότι έχει πραγματοποιήσει με ασφάλεια τη συναλλαγή του. Δυστυχώς, όμως, μόνο αυτό δεν έχει συμβεί, αφού η γυναίκα και ο άντρας έχουν καταφέρει να του κλέψουν το PIN μαζί με την κάρτα του.

Κάπως έτσι, ο τραπεζικός λογαριασμός μπορεί να αδειάσει σε ανύποπτο χρόνο από τους χάκερ των ATM. Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η τράπεζα Barclays θέλοντας να ενεργοποιήσει τους πελάτες της.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share