Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μεγάλη απάτη: Καλέστε την αστυνομία αν δείτε αυτό το χρώμα σε ΑΤΜ

Δώστε βάση

22 Σεπτεμβρίου 2020 09:35
Μεγάλη απάτη: Καλέστε την αστυνομία αν δείτε αυτό το χρώμα σε ΑΤΜ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γενικά κυκλοφορούν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν, ότι προσπαθούν να σας εξαπατήσουν μέσα από ένα ΑΤΜ, και ενδεχομένως να αποσπάσουν χρηματικά ποσά μέσα από την κάρτα σας.

Ένα από αυτά είναι η αλλαγή στο χρώμα ενός κουμπιού του. Το χρώμα του κουμπιού στην παρακάτω εικόνα, έχει αλλάξει, και έγινε κίτρινο. Αν παρατηρήσετε μια τέτοια αλλαγή μην κάνετε καμία χρηματική συναλλαγή.

Βέβαια, δε μπορούμε να πούμε ότι ισχύει για όλα τα ΑΤΜ, μιας και κάποια από την αρχή μπορεί να έχουν κουμπί με κίτρινο χρώμα. Αν ωστόσο παρατηρήσετε ότι το άλλαξαν, μην το αγνοήσετε. Εκτός όμως, από το χρώμα του κουμπιού, δείτε εδώ και το σημάδι που μπορεί να κρύβει κάποιο κίνδυνο στα ATM.

Προσοχή στα ΑΤΜ: Η απάτη με την τάπα που μπορεί να σας στοιχίσει όλα σας τα χρήματα - Δώστε τεράστια προσοχή

Μάστιγα έχουν γίνει πλέον οι κλοπές στα ΑΤΜ των τραπεζών. Οι ληστές έχουν βρει τους πιο απίθανους τρόπους να αρπάζουν χρήματα των ανυποψίαστων πολιτών. Γι' αυτό το λόγο μην αγνοήσετε τις αλλαγές.

Είναι πολλοί εκείνοι που είδαν τα χρήματά τους να κάνουν “φτερά” από τους λογαριασμούς τους χωρίς κανείς του να αντιληφθεί ότι η… ζημιά είχε γίνει στο αυτόματο μηχάνημα. Η νέα μέθοδος ονομάζεται cash trapping καθώς οι επίδοξοι ληστές "παγιδεύουν" τα χρήματα στο ΑΤΜ.

Στην περίπτωση αυτή, οι δράστες χρησιμοποιούν μικρά μεταλλικά ελάσματα-τάπες, τα οποία τοποθετούν στην έξοδο χρημάτων του Α.Τ.Μ., έχοντας πρώτα τοποθετήσει στην εσωτερική πλευρά των ελασμάτων-ταπών κολλητική ταινία διπλής όψεως.

Όταν οι πελάτες – χρήστες των Α.Τ.Μ. πραγματοποιούν συναλλαγή ανάληψης χρημάτων, τα χρήματα επικολλούνται πάνω στην τάπα και η συναλλαγή φαινομενικά δεν ολοκληρώνεται.

Ο ανυποψίαστος πελάτης νομίζοντας ότι η συναλλαγή δεν έχει ολοκληρωθεί, αποχωρεί θεωρώντας ότι το Α.Τ.Μ. είναι χαλασμένο η δεν έχει χρήματα.

Οι δράστες, οι οποίοι συνήθως επιτηρούν από κοντά το Α.Τ.Μ. με την αποχώρηση του πελάτη σπεύδουν σε αυτό και αφαιρούν την τάπα και τα χρήματα που είναι κολλημένα στην ταινία διπλής όψεως.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share