Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Της έσπασε τα πόδια γιατί δεν μαγείρεψε σωστά τα… μακαρόνια

Αδιανόητο!

3 Σεπτεμβρίου 2020 12:01
Της έσπασε τα πόδια γιατί δεν μαγείρεψε σωστά τα… μακαρόνια

Έσπασε τα πόδια της κοπέλας του επειδή δεν τον ικανοποίησε ο τρόπος με τον οποίο είχε μαγειρέψει τα μακαρόνια. Ο 30χρονος άνδρας, που συνήθιζε να κοιμάται με ένα μαχαίρι κάτω από το μαξιλάρι του και πλέον θα κοιμάται στο κελί της φυλακής. Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε έναν.. νταή, δείτε εδώ τον απίστευτο λόγο που ένας γαμπρός χαστούκισε τη νύφη την ώρα της τελετής.

Ο Ντόριαν Ράιτ, υπέβαλε τη γυναίκα σε ένα συνεχές μαρτύριο με συναισθηματική, ψυχική και πνευματική κακοποίηση για περίπου εννέα μήνες.

Από το 2015 έως το 2016, το θύμα αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την δουλειά της δύο φορές, επειδή ο Ράιτ δεν ήθελε να δουλεύει στις συγκεκριμένες εταιρείες.

Σε μία άλλη περίπτωση, της πέταξε το φαγητό στο πρόσωπο επειδή η παραγγελία που είχε κάνει δεν ήταν σωστή. Η λεκτική κακοποίηση ήταν συνεχής αν δεν του άρεσε ο τρόπος που μαγείρευε, αν δεν του άρεσε κάτι που φορούσε ή αν μιλούσε σε κάποιον άνδρα.

Φάτε τα μακαρόνια σας απευθείας από το ψυγείο - Λίγο μετά θα δείτε πως...

Την επόμενη φορά που θα βρείτε στο ψυγείο σας μακαρόνια της προηγούμενης ημέρας, μην κάνετε το λάθος να τα πετάξετε, καθώς όπως αποδείχτηκε, τα κρύα ζυμαρικά όχι μόνο δεν επιβαρύνουν την υγεία σας, αλλά την ωφελούν κιόλας! Αυτό όμως δεν είναι το μόνο που δεν γνωρίζαμε γύρω από το αγαπημένο μας φαγητό, δείτε εδώ το τραγικό λάθος που κάνουμε όλοι μας.

Το παραπάνω συμπέρασμα προέκυψε μέσα από μια σχετική μελέτη που έγινε από μια ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Surrey, με επικεφαλής την καθηγήτρια Ντενίζ Ρόμπερτσον, και η οποία είχε ως θέμα της τους άπεπτους υδατάνθρακες.

Στα πλαίσια της μελέτης, οι εθελοντές κατανάλωσαν ζυμαρικά που είχαν προμαγειρευτεί, με τους μισούς να τα τρώνε κρύα και τους άλλους μισούς ξαναζεσταμένα. Έπειτα, όλοι τους υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, ενώ τους μέτρησαν και τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα. Την επόμενη ημέρα, το πείραμα πραγματοποιήθηκε ξανά, με το μενού όμως να αντιστρέφεται.

Όπως διαπιστώθηκε, τα κρύα ζυμαρικά ανέβασαν λιγότερο το επίπεδο του σακχάρου και της ινσουλίνης στο αίμα, σε σχέση με τα πρόσφατα βρασμένα. Επιπλέον, φαίνεται πως τα ζυμαρικά που είχαν μαγειρευτεί, είχαν κρυώσει και είχαν ξαναζεσταθεί, επηρέασαν σε ακόμα μικρότερο ποσοστό τις τιμές των παραπάνω ουσιών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι απλοί υδατάνθρακες μετατρέπονται σχεδόν αμέσως σε σάκχαρα και απορροφώνται γρήγορα από τον οργανισμό, κάτι που προκαλεί την αύξηση της ινσουλίνης στο αίμα, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην απότομη πτώση της, με αποτέλεσμα το αίσθημα της πείνας να αυξάνεται περισσότερο και πιο σύντομα.

Αντίθετα, οι άπεπτοι υδατάνθρακες διασπώνται και απορροφώνται πιο αργά, με συνέπεια τα επίπεδα ινσουλίνης να μην αυξάνονται, αλλά και να μην πέφτουν απότομα, κάτι που κάνει τον οργανισμό να νιώθει κορεσμό για περισσότερο διάστημα.

Επιπροσθέτως, οι άπεπτοι υδατάνθρακες περνούν στο παχύ έντερο, όπου και ζυμώνονται στην εντερική μικροχλωρίδα και μετατρέπονται σε πολύ χρήσιμες ουσίες για τον οργανισμό, ενώ παράλληλα βελτιώνουν και τη λειτουργία του εντέρου.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share