Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ηλικιωμένο ζευγάρι λιονταριών πέθανε την ίδια στιγμή - Ο λόγος σπαράζει καρδιές

Θα σας κάνει να δακρύσετε

27 Αυγούστου 2020 11:31
Ηλικιωμένο ζευγάρι λιονταριών πέθανε την ίδια στιγμή - Ο λόγος σπαράζει καρδιές

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι λιονταριών πέθανε την ίδια στιγμή μετά από σε ευθανασία σε ζωολογικό κήπο στις ΗΠΑ. Ο λόγος θα σας κάνει να δακρύσετε. Δείτε το στο Athensmagazine.gr

Υποβλήθηκαν σε ευθανασία, ώστε κανείς τους να μην ζήσει χωρίς τον άλλον. Οι Χάμπερτ και Καλίσα, που ζούσαν μαζί στο ζωολογικό κήπο του Λος Άντζελες, πέθαναν και οι δύο μετά από έξι χρόνια που ήταν εντελώς αχώριστοι. Η ιστορία τους συγκινεί, όπως και αυτή ενός λιονταριού που συναντάει για πρώτη φορά τον πατέρα του.

Τα λιοντάρια που ζουν στο ζωολογικό κήπο αναμένεται να ζήσουν κατά μέσο όρο μεταξύ περίπου 15 έως 17 έτη, οπότε το αγαπημένο ζευγάρι είχε ξεπεράσει πολύ το προσδόκιμο ζωής τους φθάνοντας στα μεγάλα γηρατειά, δηλαδή τα 21 χρόνια.

Δυστυχώς, και οι δύο είχαν προβλήματα στην υγεία και είχαν αρχίσει να αντιμετωπίζουν θέματα που σχετίζονται με την ηλικία, τα οποία επηρέαζαν την ποιότητα ζωής τους.

Ο Χάμπερτ γεννήθηκε στο Σικάγο, στο ζωολογικό κήπο του Λίνκολν, ενώ η Καλίζα ήρθε από το ζωολογικό κήπο του Γούντλαντ Παρκ στο Σιάτλ και συναντήθηκαν όταν μεταφέρθηκαν στο ζωολογικό κήπο του Λος Άντζελες το 2014.

Ο Μπεθ Σκάεφερ, εκπρόσωπος του LA Zoo, είπε στους Los Angeles Times:

"Αυτά τα λιοντάρια ήταν χαρισματικά μαζί, και ποτέ δεν θα πετύχαινες κάποιο από τα δύο μόνο του. Η προσοχή του ενός ήταν πάντα στραμμένη στον άλλο, καθώς ξεκουράζονταν μαζί, αγκαλιάζονταν και κοιμόντουσαν μαζί συχνά."

Η απόλυτη μάχη μέχρι θανάτου δύο αρσενικών λιονταριών για χάρη ενός θηλυκού - Στο τέλος...

Αν νομίζατε πως μόνο στους ανθρώπους οι άνδρες κάνουν «κοκορομαχίες» για χάρη μιας γυναίκας, τότε θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε, ότι αυτό ισχύει και για τα υπόλοιπα ζώα, με δύο λιοντάρια να δίνουν την απόλυτη μάχη μέχρι θανάτου.

Τα δύο αρσενικά λιοντάρια συναντήθηκαν και το θηλυκό... τα παρακολουθούσε, με τη μονομαχία τους να είναι ανάμεσα στις πιο άγριες που έχουμε δει, ενώ και το τέλος κρύβει μια μεγάλη έκπληξη, ενώ φοβερό είναι αυτό που κάνει ένα θηλυκό λιοντάρι πιάνοντας μια μικρή αντιλόπη.

Αμφότερα τα λιοντάρια δίνουν τεράστια μάχη και κάθε φορά, που ένας έμοιαζε να έχει πλεονέκτημα, ο άλλος έβρισκε τρόπο να αντιδράσει δυναμικά. Στο φινάλε, μην έχοντας κάποιος τελικά σαφές προβάδισμα, αποχώρησαν.

Δείτε το βίντεο:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share