Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Αυτή η σκυλίτσα για 5 χρόνια και δεν μπορούσε να κουνηθεί - Αυτό που συνέβη στη συνέχεια...τα ανατρέπει όλα

Η ιστορία της συγκινεί

26 Αυγούστου 2020 08:23
Αυτή η σκυλίτσα για 5 χρόνια και δεν μπορούσε να κουνηθεί - Αυτό που συνέβη στη συνέχεια...τα ανατρέπει όλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ιστορία της Ντέζι είναι πραγματικά συνταρακτική: Το σκυλάκι από το Τέξας έχει δυσανάλογα μεγάλο σώμα σε σχέση με τα πόδια και το κεφάλι του.

Η ιστορίες με σκυλάκια που βασανίζονται ραγίζουν καρδιές. για αυτό όταν διαβάζουμε ότι έχουν διασωθεί, όπως αυτός ο πεινασμένος σκύλος γινόμαστε αυτομάτως πιο χαρούμενοι.Το ίδιο συνέβη και με την παρακάτω σκυλίτσα.

Τα πόδια της δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν το βάρος της, κι έτσι πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ξαπλωμένη στο σπιτάκι της. Κανείς δεν γνωρίζει από πού είναι η Ντέζι ή ποια είναι η ιστορία της, αλλά εδώ και σχεδόν 5 χρόνια ζει σε ένα ιδιωτικό καταφύγιο.

Δεν είναι σίγουρο για ποιο λόγο έχει μείνει τόσο καιρό σε αυτή την φριχτή κατάσταση. Το στομάχι της είναι καλυμμένο με πληγές, επειδή έχει μείνει ξαπλωμένη σε μία στάση για τόσο καιρό. Σπάνια περπατάει ή αλλάζει πλευρά.

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Ντέζι διαγνώστηκε με καρκίνο και όλα τα ζώα που έμεναν μαζί τους στις εγκαταστάσεις μοιράστηκαν σε κοντινά καταφύγια. Η οργάνωση Forgotten Pet Advocates (FPA) έμαθε για την Daisy.

Έπασχε από παχυσαρκία και χρειαζόταν ειδική θεραπεία. Η Έιμι Μπρέισλι, ένα μέλος της οργάνωσης, αποφάσισε να την πάρει, αν και ήταν δύσκολο να μεταφερθεί.

Η Ντέζι δεν ήθελε να περπατήσει καθόλου, έτσι χρειάστηκαν πολλά άτομα για να την κουβαλήσουν.«Δεν είμαστε σίγουροι πόσο ζυγίζει και δεν μπορούμε να την πάμε στον κτηνίατρο με το αυτοκίνητο», είπε η Έιμι. «Έτσι, πρέπει να έρθει σε μας ο κτηνίατρος και να της πάρει αίμα για να κάνει εξετάσεις.»

Η μετακόμιση μπέρδεψε πολύ την Ντέζι . Αν και πήγαινε σε ένα καλύτερο μέρος, έχασε το μόνο σπίτι που είχε γνωρίσει. Φαινόταν να έχει ανασφάλεια, σταμάτησε να τρώει και κλείστηκε στον εαυτό της.

Τότε ήρθε στην Έιμι μια ιδέα: Ο σκύλος της, ο Μάικ , τα πήγαινε καλά με τρομαγμένους σκύλους. Ο Μάικ πήρε την Ντέζι αγκαλιά, προστατεύοντας την και δείχνοντας της ότι μπορεί να εμπιστεύεται τους ανθρώπους.

Και αυτό έπιασε: η Ντέζι άρχισε να νιώθει πολύ καλύτερα με την παρέα του Μάικ και επέτρεψε στην Έιμι να την ακουμπήσει. Κανείς δεν πίστευε ότι η μέση της Ντέζι είχε φάρδος 112 εκατοστά.

Αλλά γιατί είναι τόσο τεράστια η Ντέζι ; Είναι απλά επειδή είναι τεμπέλα; Ο κτηνίατρος αρχικά δεν ήταν σίγουρος, αλλά υπέθεσε ότι είχε να κάνει με ορμονική ανωμαλία.

Σήμερα, η Ντέζι σηκώνεται μόνη της κάθε πρωί και κάνει χάδια με τους ιδιοκτήτες της. Λατρεύει τον καλύτερο της φίλο, τον Μάικ. Και τελικά ο γιατρός κατάφερε να ανακαλύψει την αιτία για το μεγάλο βάρος της:

Η Ντέζι πάσχει από υποθυρεοειδισμό, μια δυσλειτουργία του θυρεοειδή. Τώρα που είναι γνωστή η αιτία, η Ντέζι μπορεί επιτέλους να πάρει τα απαραίτητα φάρμακα και ελπίζουμε να αναρρώσει πλήρως – της αξίζει!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share