Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Χτυπούσαν επίμονα το τζάμι ενός ενυδρείου που ζούσε ένας καρχαρίας όταν ξαφνικά...

Σοκ!

30 Ιουλίου 2020 09:17
Χτυπούσαν επίμονα το τζάμι ενός ενυδρείου που ζούσε ένας καρχαρίας όταν ξαφνικά...

Πόσες φορές δεν έχουμε δει παιδάκια αλλά ακόμη και ενήλικες να χτυπούν με επιμονή το τζάμι ενός ενυδρείου που μέσα ζει ένα επικίνδυνο ζώο όπως ένας καρχαρίας; Μια τέτοια κίνηση όμως μπορεί να αποβεί μοιραία, όπως ακριβώς συνέβη και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας καρχαρίας γίνεται "πρώτο θέμα", δείτε εδώ τι συνέβη όταν ένας άντρας πλησίασε έναν καρχαρία που ξεβράστηκε στην ακτή.

Αυτή τη φορά μοιραία δεν ήταν η κατάληξη για κάποιον από τους ενοχλητικούς επισκέπτες του ζωολογικού πάρκου αλλά για τον ίδιο τον καρχαρία ο οποίος υπέστη νευρικό κλονισμό.

Ο καρχαρίας έγινε εξαιρετικά αγχώδης και άρχισε να κινείται πολύ γρήγορα μέσα στο ενυδρείο τραυματίζοντας τη μύτη και το μάτι του.

Η γραμματέας τύπου του ζωολογικού κήπου Ekaterina Mikhailova δήλωσε: « Ο καρχαρίας μας δεν ήταν έτοιμος για τέτοια αντιμετώπιση από τους επισκέπτες με το επίμονο χτύπημα στο γυαλί. Με το να στριφογυρίζει σε κατάσταση πανικού και να πέφτει πάνω στο γυαλί, τραυματίστηκε στη μύτη και το μάτι του.

Οι καρχαρίες δεν τα πάνε καλά με την αιχμαλωσία. Πολλοί πεθαίνουν μέσα σε ένα χρόνο καθώς, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, το υψηλό επίπεδο νοημοσύνης τους καθιστά εξαιρετικά αγχωτική την αιχμαλωσία τους. Έχουν πλήρη επίγνωση ότι δεν είναι στο φυσικό τους περιβάλλον και συγχύζονται γιατί δεν μπορούν να μετακινηθούν σε άλλα νερά.

Ο καρχαρίας αντιμετώπισε δυσκολία στην ανάρρωσή του και γι' αυτό το λόγο οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να κλείσουν το ενυδρείο και να ρίξουν αντισηπτικό στο νερό, μέχρι αυτός να αναρρώσει.

Εδώ και 7 χρόνια κάθε φορά που πηγαίνει για κατάδυση έρχεται αυτός ο καρχαρίας και τον αγκαλιάζει!

Αυτός είναι ο Rick Anderson, ένας Αυστραλός ο οποίος αποκαλεί έναν θηλυκό καρχαρία του Πορτ Τζάκσον φίλο του, λέγοντας ότι τον πλησιάζει για να τον αγκαλιάσει κάθε φορά που τον βλέπει. “Ξεκίνησα να παίζω μαζί της περίπου 7 χρόνια πριν όταν είχε μήκος μόλις 15 εκατοστά”, είπε ο Anderson.

“Την πλησίασα προσεκτικά για να μην την τρομάξω και μετά άρχισα να την χαϊδεύω απαλά. Όταν με συνήθισε, την έπαιρνα στο χέρι μου και της μιλούσα απαλά μέσα από τον ρυθμιστή αναπνοής.”

Ο άντρας, ο οποίος κάνει καταδύσεις εδώ και 27 χρόνια και είναι ιδιοκτήτης σχολής καταδύσεων, πρόσθεσε: “Τις επόμενες φορές με αναγνώριζε και κολυμπούσε στο μέρος μου για να την χαϊδέψω και να την αγκαλιάσω. Σύντομα με συνήθισε – σε σημείο που να κολυμπάει προς το μέρος μου όταν περνούσα και να με σκουντάει στα πόδια μέχρι να ανοίξω τα χέρια μου για να την πάρω αγκαλιά.”

“Οι περισσότεροι δύτες δεν μπορούν να το πιστέψουν όταν το βλέπουν για πρώτη φορά”, πρόσθεσε. “Δεν ταΐζω τους καρχαρίες με τους οποίους παίζω – βασικά τους συμπεριφέρομαι σαν να ήταν σκύλοι.”

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Καρχαρίας εναντίον φιδιού σε μια σπάνια μάχη - Το βίντεο που έχει ξεπεράσει τις 20.000.000 προβολές (Video)

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες παρακάτω στο Athensmagazine.gr:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share