Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

22χρονος βγάζει 200 selfie την ημέρα - Αυτό που έπαθε στο τέλος δε θα το πιστέψετε

Αδιανόητο!

28 Ιουλίου 2020 19:49
22χρονος βγάζει 200 selfie την ημέρα - Αυτό που έπαθε στο τέλος δε θα το πιστέψετε
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ένας 22χρονος βγάζει 200 selfie την ημέρα και τελικά έχει πάθει κάτι, που είναι απολύτως υπαρκτό και δεν μπορείτε να το πιστέψετε.

Οι ερευνητές οι οποίοι μελέτησαν τον εθισμό στις αυτο-φωτογραφίες, έδωσαν στην εμμονή αυτή και την αναμενόμενη ονομασία: σελφίτιδα.

Με βάση τους ψυχολόγους του πανεπιστημίου Trent στο Νότιγχαμ και της σχολής Thiagarajar στην Ινδία, οποιοσδήποτε βγάζει περισσότερες από 6 selfie την ημέρα, είναι «υποψήφιος εθισμένος».

Ο Junaid Ahmed έχει 50.000 ακολούθους στο Instagram και παραδέχεται ότι είναι εθισμένος στις selfie, ενώ απίστευτο σκηνικό έφερε για δυο κοπέλες η... selfie του θανάτου.

Ο 22χρονος υπολογίζει πως, σε καθημερινή βάση, φωτογραφίζει, κατά μέσο όρο, 200 φορές το πρόσωπό του και προσέχει ακόμα και την ώρα που θα αναρτήσει μία φωτογραφία του, ώστε να συγκεντρώσει τα περισσότερα likes.

«Με το που αναρτώ μία φωτογραφία, παίρνω περίπου 100 likes μέσα στο πρώτο λεπτό και το λατρεύω. Το κινητό μου “τρελαίνεται” – είναι υπέροχο».

Ο νέος από το Έσεξ ομολογεί πως η μανία του με τις selfie προκαλεί τριβές με τα αγαπημένα του πρόσωπα.

View this post on Instagram

You’re my vibe 💎

A post shared by Junaid Ahmed (@junaidahmedx) on

«Καμιά φορά διαμαρτύρονται – “Δεν μπορείς να φας ένα γεύμα χωρίς να βγάλεις φωτογραφία;”, αναρωτιούνται και εγώ τους απαντώ ότι δεν φτιαχνόμουν τρεις ώρες για το τίποτα. Γιατί να μη βγάλω μια φωτογραφία;».

Τα αρνητικά σχόλια, που συχνά γράφονται από αγνώστους δίπλα στις φωτογραφίες του δεν τον επηρεάζουν πλέον, ωστόσο παραδέχεται πως έχει κάνει «πολλή δουλειά» στο πρόσωπό του λόγω της πίεσης που νιώθει ώστε να φαίνεται όμορφος.

«Παλιότερα δεν ήμουν έτσι. Έδειχνα πιο φυσικός. Όμως με αυτή την εμμονή με τα social media θέλησα να “αναβαθμίσω” τον εαυτό μου».

Λεύκανση δοντιών, μπότοξ κάτω από τα μάτια και στο κούτελο, τατουάζ φρυδιών και εμφυτεύματα στο πιγούνι, είναι μόνο κάποιες από τις «βελτιώσεις» που έκανε ο Junaid.

Ο Junaid αντιλαμβάνεται πως τα social media έχουν συχνά αρνητικό αντίκτυπο και συμβουλεύει όσους επηρεάζονται να κάνουν σωστή χρήση των μέσων αυτών.

Η Βασιλική Ακαδημία Δημόσιας Υγείας (RSPH) στη Βρετανία, ζητά τώρα από την κυβέρνηση να εισαγάγει προειδοποιήσεις στις εφαρμογές των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, που θα ενημερώνουν τους χρήστες όταν ξεπερνούν κάποιο χρονικό όριο.

Ωστόσο οι συνέπειες από την χρήση δεν είναι αποκλειστικά αρνητικές. «Εφτά στους δέκα έφηβους δηλώνουν ότι βρήκαν υποστήριξη σε δύσκολες στιγμές τους, μέσω του διαδικτύου», δηλώνει η Επικεφαλής της RSPH, Shirley Cramer.

«Αλλά γνωρίζουμε επίσης πως η κατάθλιψη και το άγχος, επίσης τροφοδοτούνται από αυτά τα δίκτυα».

TAGS
 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share